www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kineska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 23, 2004 2:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povrće iz voka s pirinčem

SASTOJCI

1 šargarepa
250 grama praziluka
1 crvena paprika
2 struka celera
300 grama tikvica
100 grama bambusovih mladica (iz konzerve)
200 grama bazmati i tai pirinča u kesici
1 kašika susamovog ulja
1 kašika karija
300 ml soka od paradajza
2 kašike soja sosa
2 kašike iseckanog luka vlašca
1/2 kašičice kima
1/2 kašičice kurkuma
NAČIN PRIPREME
Povrće očistiti i oprati. Šargarepu oljuštiti pa, kao i papriku, praziluk, tikvice i strukove celera, iseći na ravne tanke trake. Bambusove mladice iz konzerve ocediti u cediljki. Bazmati i tai pirinač u kesicama kuvati u neslanoj vodi oko 10 minuta.

Zagrejati susamovo ulje u voku. Kratko na njemu prodinstati kari prah. Dodati povrće i bambusove mladice i pržiti sve oko 2 minuta. Zaliti sokom od paradajza i začiniti sosom od soje, kimom i kurkumom. Umešati luk vlašac iseckan na tanke kolutiće.

Ocediti pirinač i poslužiti ga sa povrćem na tanjirima. Po želji posuti kari prahom i garnirati lukom vlašcem.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 23, 2004 3:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina sa kikirikijem
SASTOJCI

800 grama belog mesa
300 grama povrća (šargarepa, grašak)
1 kašika šećera
0,5 dl soja sosa
kineska i obična so
0,5 dl ulja
1 kašika gustina
100 grama pečenog kikirikija
NAČIN PRIPREME
Na zagrejano ulje staviti meso sitno isečeno na kockice i sitno isečeno povrće. Propržiti i izvaditi iz masnoće.

U drugu posudu staviti šećer, kinesku i običnu so, soja sos, naliti pola litra vode i ostaviti da prokuva, pa dodati gustin (da se dobije masa poput želea). Zatim staviti prethodno proprženo meso i povrće, sve zajedno kratko prokuvati i dodati kikiriki

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zubatac s brokulama



SASTOJCI

600 grama zubaca
450 grama brokola
6 suvih kineskih pečuraka
300 grama soje-proso
1 kašičica kineskog korena
2 crna luka
1 ljuta papričica
2 jaja
2 paradajza
2 kašike šerija
3 kašike soja sosa
2 kašičice susamovog ulja
1 dl pileće supe
bibera, so
NAČIN PRIPREME
Ribu iseći na komade i ostaviti na hladnom da odstoji. Iseći na kolutove crni luk i papričicu po dužini, pa kratko propržiti na zagrejanom ulju. Dodati brokule, suve kineske pečurke iseckane napola, paradajz isečen na četvrtine, soju-proso i kineski koren. Sve to kratko propržiti. Preliti sa 2 kašike šerija, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice susamovog ulja, 1 dl pileće supe i posoliti. Dobro promešati i na najnižoj temperaturi kuvati 4 minuta.

Pomešati 1 kašičicu soja sosa, malo bibera i soli i time premazati komade ribe. Komade ribe pre prženja valjati prvo u brašno, pa u razmućena jaja i na kraju u panir-brašno ili susam. Pržiti u zagrejanom ulju sve dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Servirati najpre povrće u dublji tanjir, a odozgo ređati riblji file.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 28, 2004 5:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Patka sa ananasom
SASTOJCI

1 patka težine 1,2 kilograma
250 grama ananasa iz limenke
200 grama oguljenog prosa
2 paprike
đumbir u prahu
sojin umak
30 grama brašna
maslac
biljno ulje
NAČIN PRIPREME
Očistite patku, operite je i narežite na komadiće. Meso stavite u hladnu vodu koju ste malo posolili, pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte dva sata. Meso ocedite i očistite od kostiju. Supu procedite i sačuvajte sa strane.

Meso patke isitnite na kockice i propržite ga nekoliko minuta na 3-4 kašike ulja. Tada meso ocedite i stavite u posudu. Dodajte ananas narezan na kockice (sok ananasa sačuvajte), papriku narezanu na listiće, 2 kašičice šafrana i 2 kutlače supe, pokrijte u pustite da vri oko 20 minuta.

U međuvremenu skuvajte proso u vodi koju ste malo posolili. Na tihoj vatri rastopite jednu kašičicu brašna u soku od ananasa, dodajte 2 kašičice sojinog umaka, malo crnog bibera i onoliko supe koliko je dovoljno da se dobije gusti umak. Patku poslužite prelivenu umakom uz oceđeni proso sa komadićem maslaca.
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina s kikirikijem
SASTOJCI

800 grama pilećeg belog mesa
100 grama pečenog kikirikija
150 grama šargarepe
150 grama graška
1 kašika šećera
0,5 dl soja sosa
0,5 dl ulja
1 kašika gustina
kineska i obična so
NAČIN PRIPREME
Sitno iseći belo meso i povrće. Propržiti i izvaditi iz masnoće. U drugoj posudi, u pola litra vode pomešati šećer, kinesku i običnu so i soja sos, pa ostaviti da prokuva. Dodati gustin, a zatim i prethodno proprženo meso i povrće. Sve zajedno kratko prokuvati i dodati kikiriki.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeni pirinač s kestenjem



SASTOJCI

200 grama pirinča
20 kestenova
70 grama pečuraka
2 rebra celera
1 mladi luk
1 kašičica soja sosa
biljno ulje
so
NAČIN PRIPREME
Pečurke operite i očistite, a kestenje iz konzerve ocedite. Očistite celer. Pirinač skuvajte u slanoj vodi, ocedite ga i odložite. Luk očistite, narežite na kolutiće i prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač i pecite ga 5 minuta na jakoj vatri, neprekidno mešajući. Dodajte pečurke, kestenje i celer, posolite i nastavite da kuvate na smanjenoj vatri još 10 minuta. Dodajte soja sos, promešajte i poslužite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina s medom i ananasom
SASTOJCI

2 pileća bataka
1 pileće belo meso
3 kašike gustina
ulje za prženje
1/2 kašike đumbira
1 kašičica seckanog belog luka
1 slatka crvena paprika
3 koluta ananasa iz konzerve
2 kašike meda
1 kašika soja sosa
1/2 kocke pileće supe
2 mlada luka (samo zeleni deo)
ulje za prženje
NAČIN PRIPREME
Batake preko kostiju presecite na zalogaje, belo meso isecite na komadiće, 2 kašike gustina i malo soli promešajte i pospite po mesu, pa propržite u dubokom ulju. Ocedite od masnoće. Odstranite ulje (osim 2 kašike), pa ispržite beli luk i đumbir, dodajte papriku isečenu na krupne komade i komadiće ananasa. Kada sok ispari, dodajte meso i zalijte sa 2 dl hladne vode kojoj ste dodali 1 kašiku gustina, soja sos, pola kocke za supu i med. Mešajte dok se ne zgusne. Na kraju ukrasite trakama mladog luka.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lignje u vermutu
SASTOJCI

1/2 kg očišćenih lignji
3 kašike gustina
1 manji sveži krastavac
3 kašike svetlog vermuta
2 mlada luka
1/2 kašičice soli
1/2 šoljice pileće supe od kocke
1 kašičica šećera
malo đumbira
malo belog bibera
NAČIN PRIPREME
Lignje bez krakova isecite na trake i poprskajte kašikom vermuta. Posolite i pospite sa 2 kašike gustina. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Oljuštite krastavac, izdubite sredinu i isecite na komadiće. Pomešajte supu s 1 kašikom gustina, 2 kašike vermuta, šećerom i biberom. Zagrejte ulje i kratko ispržite lignje, pa ih izvadite na papirni salvet da bi se ocedile od masnoće. Ispržite luk i đumbir, dodajte krastavac, zalijte supom, vratite lignje i još jednom prokuvajte.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kupus u ljutom sosu
SASTOJCI

500 grama slatkog kupusa
1 kašičica soli
2 crvene ljute papričice
malo đumbira
1 kašika šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika soja sosa
4 kašike ulja
NAČIN PRIPREME
Kupus isecite na tanke rezance, a papriku na kolutiće. Operite kupus u nekoliko voda i dobro ocedite. Dodajte mu đumbir, so i papriku, šećer, sirće i soja-sos, pa sve promešajte. Zagrejte ulje, stavite kupus i pržite ga na jačoj temperaturi, uz stalno mešanje, dok gotovo sav sok ne ispari. Jelo se može servirati i hladno, kao salata.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Liker od čokolade
SASTOJCI

400 grama šećera
1/2 litra mleka
3 žumanceta
40 grama kakao praha
75 grama čokolade
200 ml apotekarskog alkohola (od 96%)
NAČIN PRIPREME
Umutiti šećer i žumanca. Dodati kakao prah i rastopljenu čokoladu. Sve mutiti mikserom. U to sipati 1/2 litra nekuvanog hladnog mleka, a zatim i 2 dl alkohola. Do služenja držati u frižideru.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Govedina s paprikama
SASTOJCI

1/2 kg goveđeg buta
1 crvena paprika
1 zelena paprika
aleva paprika
8 kašika ulje
2 glavice crnog luka
1/2 kašičice belog luka
1 kašika soja sosa
1/2 kocke za goveđu supu
1 kašika gustina
đumbir, cimet
NAČIN PRIPREME
Sitno iseckajte meso, pa ga na jakoj vatri kratko propržite. Dodajte luk isečen na deblje listiće i papriku isečenu na trake. Kratko propržite, pa dodajte pola kašičice mešanih začina (đumbir, cimet, aleva paprika). Pržite dok sok iz tiganja ne ispari. Pola kocke za supu rastvorite u 1 dl hladne vode, pomešajte 1 kašiku gustina i 1 kašiku soja sosa, pa prelijte meso i mešajte dok ne proključa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 3:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska salata
SASTOJCI (za 4 osobe)

200 grama pirinča
100 grama šargarepe
100 grama majoneza
1/2 vezice sitno seckanog peršuna
ulje
so
NAČIN PRIPREME
Pirinač i sitno seckanu šargarepu skuvati u posoljenoj vodi. Preručiti u činiju, dodati malo ulja, peršunov list i majonez. Sve dobro izmešati, pa staviti u frižider da se ohladi. Služiti kao prilog uz meso.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Kineska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 2 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon