www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kineska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Povrće iz voka s pirinčem



SASTOJCI

1 šargarepa
250 grama praziluka
1 crvena paprika
2 struka celera
300 grama tikvica
100 grama bambusovih mladica (iz konzerve)
200 grama bazmati i tai pirinča u kesici
1 kašika susamovog ulja
1 kašika karija
300 ml soka od paradajza
2 kašike soja sosa
2 kašike iseckanog luka vlašca
1/2 kašičice kima
1/2 kašičice kurkuma
NAČIN PRIPREME
Povrće očistiti i oprati. Šargarepu oljuštiti pa, kao i papriku, praziluk, tikvice i strukove celera, iseći na ravne tanke trake. Bambusove mladice iz konzerve ocediti u cediljki. Bazmati i tai pirinač u kesicama kuvati u neslanoj vodi oko 10 minuta.

Zagrejati susamovo ulje u voku. Kratko na njemu prodinstati kari prah. Dodati povrće i bambusove mladice i pržiti sve oko 2 minuta. Zaliti sokom od paradajza i začiniti sosom od soje, kimom i kurkumom. Umešati luk vlašac iseckan na tanke kolutiće.

Ocediti pirinač i poslužiti ga sa povrćem na tanjirima. Po želji posuti kari prahom i garnirati lukom vlašcem.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boranija
SASTOJCI

500 grama mlade boranije
200 grama junetine
2 šoljice pileće supe
2 kašike soja sosa
1 kašika šećera
1 kašika sirćeta
1 mladi crni luk
1/2 kašičice đumbira
1 kašika iseckanog belog luka
1 kašika gustina
1 ljuta crvena papričica
4 kašike ulja
NAČIN PRIPREME
Pomešajte hladnu supu, šećer, vinsko sirće i gustin. Sitno iseckajte beli i crni luk (samo beli deo). Papriku isecite na kolutiće, a meso na komadiće veličine zalogaja. Ispržite meso na malo ulja u tiganju, pa ga izvadite. Dodajte još 2 kašike ulja u tiganj, pa stavite crni i beli luk, đumbir, papričicu i boraniju. Dinstajte na umerenoj vatri. Posle 5 minuta, vratite meso i prelijte supom. Mešajte dok se ne zgusne. Poslužite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lignje u vermutu
SASTOJCI

1/2 kg očišćenih lignji
3 kašike gustina
1 manji sveži krastavac
3 kašike svetlog vermuta
2 mlada luka
1/2 kašičice soli
1/2 šoljice pileće supe od kocke
1 kašičica šećera
malo đumbira
malo belog bibera
NAČIN PRIPREME
Lignje bez krakova isecite na trake i poprskajte kašikom vermuta. Posolite i pospite sa 2 kašike gustina. Ostavite ih da odstoje 20 minuta. Oljuštite krastavac, izdubite sredinu i isecite na komadiće. Pomešajte supu s 1 kašikom gustina, 2 kašike vermuta, šećerom i biberom. Zagrejte ulje i kratko ispržite lignje, pa ih izvadite na papirni salvet da bi se ocedile od masnoće. Ispržite luk i đumbir, dodajte krastavac, zalijte supom, vratite lignje i još jednom prokuvajte.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska "kajgana" s račićima



SASTOJCI

1 konzerva račića
4 jajeta
100 grama slatkog kupusa
1 kašika prošeka
1 kašika soja-sosa
1 mladi luk
malo đumbira
3 kašike ulja
beli biber, so
NAČIN PRIPREME
Ocedite račiće, pa ih poprskajte kašikom prošeka i kašikom soja-sosa. Kupus isecite na tanke rezance, a luk na kolutiće. Kupus pržite na zagrejanom ulju dok sok ne ispari, pa dodajte luk, đumbir i račiće. Posolite, pobiberite i protresite tiganj (ne mešajte!). Jaja razlupajte direktno u tiganj. Kada se "kajgana" isprži sa jedne strane, okrenite je na drugu stranu da bi se ravnomerno ispekla.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća krilca u sosu

SASTOJCI

700 grama pilećih krilaca
3 kašike soja sosa
2 kašike smeđeg šećera
1/2 čašice prošeka (ili crnog vina sa šećerom)
2 kašike gustina
malo đumbira
1/2 seckanog belog luka
4 mlada luka (samo beli deo)
2 kašike ulja
1/2 manjeg celera iseckanog na trake
2 dl pileće supe od kocke
NAČIN PRIPREME
Pomešajte soja sos, prošek, đumbir, beli luk i luk iseckan na kolutove. Prelijte preko krilaca i ostavite oko 2 sata u toj marinadi. Krilca izvadite iz marinade i pržite na jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Ocedite i luk iz marinade, pa ga stavite u piletinu, poklopite i dalje na laganoj vatri dinstajte oko pola sata. Dodajte celer i dinstajte još 2 minuta. Dve kašike gustina pomešajte s 2 kašike hladne vode, pa dodajte u supu i preostalu marinadu sa začinima. Ulijte u tiganj s krilcima i kuvajte mešajući još oko 2 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kanapei s repovima škampa
SASTOJCI

10 komada tosta
20 repova škampa
2 jajeta
1 žumance tvrdo kuvanog jaja
2 kašike gustina
1/2 kašičice soli
100 grama kuvane šunke
2 mlada luka
ulje za prženje
NAČIN PRIPREME
Tost isecite tako da dobijete uži pravougaonik na koji mogu da stanu dva repića škampa. Jaja, so i biber ulupajte viljuškom, dodajte gustin, pa svaki repić umočite u ovu smesu i stavite na svež tost. Sitno iseckajte mladi luk (beli i zeleni deo), žumance i šunku, dodajte preostalu smesu od jaja, sve dobro promešajte, pa tom masom ispunite praznine oko škampa na tostu. Viljuškom lagano pritisnite i poravnajte površinu. Zagrejte dosta ulja i pržite komad po komad 1-2 minuta sa svake strane. Ocedite na papirnim salvetama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bataci u soja sosu
SASTOJCI

3 pileća bataka
1 kašika gustina
5 kašika soja sosa
2 kašike rakije
malo đumbira
1 koren celera
3 kašike šećera
2 dl supe od kocke
malo cimeta i bibera
ulje za prženje
NAČIN PRIPREME
Očistite batake od kožurice, pa ih rasecite na četiri manja dela. Prelijte ih soja sosom, rakijom, pospite đumbirom i ostavite oko 2 sata.

Očišćen manji celerov koren iseckajte na trake, stavite u ključalu slanu vodu i kuvajte 2 minuta. Zagrejte ulje, kratko ispržite komade mesa i stavite ih na papirne salvete da bi se ocedili od masnoće.

Karamelizujte šećer sa kašičicom vode u čistom tiganju. Dolijte još 2 kašike hladne vode i kuvajte dok se karamel ne rastopi, zalijte supom i ostavite da proključa. Dodajte celer, cimet, biber, soja sos i prženu piletinu, poklopite i ostavite da se krčka 20-tak minuta. Kada izvadite meso, soku u kome se krčkalo dodajte 1 kašiku gustina rastopljenog u 2 kašike hladne vode da bi se malo zgusnuo. Dobijenim sosom prelijte piletinu i poslužite toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantni patlidžan
SASTOJCI

3 kašike soja sosa
6 strukova mladog luka
2 plava patlidžana
1 kašika šećera
đumbir
1 kašičica sitno iseckanog belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
1 kašika tabasko sosa
2 kašike belog vina
ulje
200 grama svinjetine
NAČIN PRIPREME
Neoljuštene patlidžane rasecite na tanje kriške kao jabuku. Meso patlidžana isecite na što tanje režnjeve. U šoljici pomešajte soja sos, vino, sirće, šećer i tabasko sos. Zagrejte ulje u dubokoj posudi i pržite patlidžane oko 2 minuta. Izvadite ih na papirne salvete. Očistite tiganj, stavite 2 kašike ulja i propržite krupno iseckan mladi crni luk i beli luk. Stavite luk preko patlidžana. Dodajte u tiganj još dve kašike ulja, ispržite meso, začinite đumbirom i dodajte sos iz šoljice. Kad proključa, vratite u tiganj patlidžane, beli i crni luk, još jednom promešajte i sklonite sa vatre.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene rolnice
SASTOJCI
Testo

500 grama brašna
3 jajeta
malo soli
1 šoljica vode
Fil za punjenje

1 konzerva oceđenih račića
500 grama svinjskog buta
100 grama pečurki
1 svežanj mladog luka
200 grama kineskog kupusa
3 kašičice prošeka
2 kašike soja sosa
1/2 kašičice đumbira u prahu
1 kašičica šećera
ulje za prženje
biber
NAČIN PRIPREME
Sastojke za testo dobro izmešati i razvući na tanke listove. Sve sastojke smese za punjenje sameljite u mašini za mlevenje mesa, dodajte začine i dobro izmešajte. Dve kašike gustina promešajte sa šoljicom hladne vode i širokom četkicom premažite listove testa, pa ih isecite na trake široke 15 cm. Premažite ih filom i uzdužno urolajte tako da dobijete tanke kobasice. Isecite ih oštrim nožem na komade duge oko 10 cm i pržite na ulju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zeleniš sa sosom od soje
SASTOJCI (za 4-6 osoba)

400 grama pomešane blitve, kineskog prokelja i mladog spanaća
1/2 kašike sitno seckanog đumbira
1 kašika soja sosa
2 kašike sosa od ostriga
4 mlada crna luka isečena na rezance
3 kašike orahovog ulja
1 kašika susamovog ulja
2 prstohvata šećera
sok od limuna
so i biber
NAČIN PRIPREME
Prokelj isecite na rezance, a kinesku blitvu (bok čoj) na četvrtine. Kratko blanširajte dok malo ne omekša, pa dobro ocedite. Ulje i đumbir stavite u vok i pržite 30-tak sekundi. Dodajte mladi crni luk i ostale sastojke, bez začina. Promešajte, zatim dodajte spanać, pa nastavite da mešate. Kada sosovi od ostriga i soje gotovo savim ispare, možete dodati začine po ukusu. Pržite još minut i servirajte toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 12, 2005 8:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sarmice od blitve sa klicama



SASTOJCI (za 4 osobe)

75 grama heljdinih ili pšeničnih klica
600 ml instant supe
500 grama blitve
1 šargarepa
1 manja glavica crnog luka
1 čen belog luka
2 kašike ulja
1/2 kašike peršuna
malo bosiljka
50 grama sira gauda
2 jaja
so, biber
1/2 limuna
2 kašike pavlake
NAČIN PRIPREME
Napraviti heljdinu kašu sa 300 ml supe i kuvati 15 minuta.

Blitvu očistiti i oprati. Blanširati je 1 minut. Šargarepu oprati i izrendati. Crni i beli luk izmešati sa šargarepom i sa polovinom blitve. Zagrejati kašiku ulja i dinstati oko 2 minuta. Začine, sir, jaja i pripremljenu kašu dobro izmešati i po ukusu dodati so, biber i limunov sok. Na svaki list blitve staviti po kašiku pripremljene smese. Pažljivo formirati lepe sarmice ujednačene veličine.

Sarmice kratko propržiti na ulju. Dodati kašu i pavlaku i kuvati još 15 minuta. Začiniti po ukusu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punč s kineskim čajem
SASTOJCI

kineski crveni čaj
4 jajeta
3 dl ruma
2 čaše kuvanog mleka
250 grama šećera
2 vanilin šećera
1 limun
NAČIN PRIPREME
Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst sneg, a žumanca pomešati sa šećerom, vanilin šećerom i sokom od limuna. Dobijenu masu mešati na šporetu sve dok ne počne da peni. Ostaviti da se malo ohladi. U prohladnu masu dodati šolju jakog kineskog čaja, 2 šolje kuvanog mleka i 3 dl ruma. Mešati dok se sasvim ne ohladi, a zatim dodati sneg od belanaca. Promešati i servirati.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Kineska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 5 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon