www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kineska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Supa s rakovima i šećercem
SASTOJCI

1 litar pileće supe
250 grama mesa rakova
375 grama kukuruza šećerca
3 mlada luka
1 čen belog luka
1 kašika blagog soja sosa
1 kašika kukuruznog brašna
sezamovo ulje
malo đumbirovog korena
so i biber
NAČIN PRIPREME
Skuvajte meso rakova. Kukuruzu šećercu dodajte šolju supe i mikserom mutite dok ne dobijete homogenu masu. Mladi luk, beli luk i đumbirov koren sitno naseckajte, pa sipajte u ostatak supe zajedno sa sojinim sosom. Polako zagrevajte i kada počnu da se pojavljuju prvi mehurići, dodajte meso rakova i izmiksanu kukuruznu masu. Nastavite s kuvanjem, a u međuvremenu kukuruzno brašno razmutite u 2 kašike vode, pa i to dodajte u supu, lagano mešajući dok se malo ne zgusne. Posolite i pobiberite. Servirajte tako što ćete u svaki tanjir, pre sipanja supe, kapnuti po nekoliko kapi sezamovog ulja.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Supa od pilećih iznutrica
SASTOJCI (za 4 osobe)

1 litar pileće supe od kocke
300 grama pileće džigerice
3 pileća želuca
rezanaci za supu
1/2 celerovog korena
1 veza celerovih grančica
2 kašike soja-sosa
100 grama spanaća
2 kašike ulja
NAČIN PRIPREME
Sveže pileće iznutrice iseckajte na što tanje režnjeve, celerov koren i grančice usitnite, a spanać isecite na rezance. Kratko propržite celer i đumbir, pa dodajte džigericu i želuce i pržite još jedan minut. Zalijte proključalom supom, dodajte rezance i začinite soja-sosom. Ostavite da kuva 2 minuta, dodajte spanać i nakon 1 minuta sklonite sa vatre.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska salata
SASTOJCI (za 4 osobe)

200 grama pirinča
100 grama šargarepe
100 grama majoneza
1/2 vezice sitno seckanog peršuna
ulje
so
NAČIN PRIPREME
Pirinač i sitno seckanu šargarepu skuvati u posoljenoj vodi. Preručiti u činiju, dodati malo ulja, peršunov list i majonez. Sve dobro izmešati, pa staviti u frižider da se ohladi. Služiti kao prilog uz meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina s prokeljom
SASTOJCI

1 pile
250 grama prokelja
100 grama pečuraka
1 slatka paprika
2 glavice crnog luka
4 kašike gustina
3 kašike prošeka
3 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike soja sosa
pola kocke za supu
pola kašičice soli
pola kašičice đumbira
NAČIN PRIPREME
Pečurke isecite na kriške, papriku na trake, luk na kolutove, a prokelj razdvojite na ružice. I pile isecite na manje komade. Posolite i pospite sa 3 kašike gustina. Piletinu ispecite na dobro zagrejanom ulju, pa je ostavite da se ocedi na paprinim salvetama. Zatim ispržite povrće sa đumbirom, dolijte 2 litra vode, soja sos i kašiku gustina rastopljenog u kašiki hladne vode. Kada smesa provri, dodajte piletinu, pustite da još jednom provri i sklonite sa vatre.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Govedina na kineski način
SASTOJCI

300 grama goveđeg mesa
2 jajeta
2 kašike gustina
2 kašike ulja
2 kašike soja sosa
ulje
kari
NAČIN PRIPREME
Pomešajte jaja, gustin, soja sos i meso koje ste isekli na listiće. Dolijte malo vode i ulja, pa sve dobro izmešajte. Meso kratko pržite na prethodno zagrejanom dubokom ulju (potrebno je oko 300 ml ulja) dok ne promeni boju. Izvadite meso i ocedite ga od masnoće. U posebnom sudu zagrejte ulje, sipajte kari prah, dodajte meso i promešajte.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Škampi na kineski način
SASTOJCI

1/2 kg repova škampa
100 grama slanine
1 šargarepa
1 zelena paprika
1 krastavac
4 kašike prošeka
3 kašike gustina
1 belance
1 šoljica pileće supe
2 kašike soja sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika šećera
1 mladi luk
malo đumbira
NAČIN PRIPREME
Škampe prelijte sa 2 kašike prošeka i pospite sa 2 kašike gustina. Belanca umutite i prelijte preko škampa. Sve promešajte i ostavite da odstoji na hladnom. Slaninu, papriku, krastavac i šargarepu isecite na trake. Šargarepu kratko prokuvajte u slanoj vodi. Pomešajte supu, preostali prošek, kašiku gustina, šećer i sirće. U dubokom ulju ispržite škampe, ocedite ih i ostavite na toplom. Kratko ispržite luk, đumbir, papriku, šargarepu i slaninu, zatim dodajte krastavac i škampe, dolijte supu i prokuvajte još jednom neprestano mešajući.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pržene školjke



SASTOJCI

1/2 kg školjki
4 veze kineskog kupusa
4 kašike bademovog ulja
8 strukova mladog luka
2 kašičice likera
4 kašičice svetlog soja sosa
NAČIN PRIPREME
Luk iseći na kolutove, kupus na tanke rezance, a celer izrendati. Na zagrejanom ulju propržiti celer, pa mu dodati očišćene školjke. Pržiti dok ne promene boju, a onda dodati kupus i luk i kratko dinstati, pazeći da ne zagori. Na kraju dodati soja sos i liker. Poslužiti toplo.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Karamelizovano voće
SASTOJCI

2 veće jabuke (ili drugo adekvatno voće)
1 šoljica oštrog brašna
2 šoljice šećera
ulje
činija hladne vode s ledom
NAČIN PRIPREME
Voće oljuštite i iseckajte na krupnije kriške. Pomešajte brašno sa vodom da biste dobili testo gustine kao za palačinke. Kriške voća uvaljajte u testo, pa pržite u jako zagrejanom ulju u dubokom tiganju dok ne dobiju svetlosmeđu boju. Izvadite i ostavite na papirnim salvetama da bi se ocedilo. Sipajte šećer i čašu vode u dublji sud i grejte oko 10 minuta, tj. dok ne dobijete svetli karamel. Posudu odmah sklonite sa vatre. Komad po komad voća uvaljajte u karamel i prebacite u činiju sa ledenom vodom, sačekajte da se šećer stegne, pa servirajte.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ravioli na kineski način
SASTOJCI

1/2 kg belog glatkog brašna
1/2 kg mlevenog svinjskog mesa
1 dl soja sosa
1 glavica luka
so
Sos

2-3 kašike soja sosa
1 čen belog luka
sirće
malo sezamovog ulja
mlevena ljuta paprika
NAČIN PRIPREME
Izdinstati sitno nasečen crni luk, pa mu dodati svinjetinu i još malo pržiti. Posoliti i začiniti soja sosom. Zamesiti brašno s 1/2 litra vode. Od dobijenog testa formirati raviole koje ćete napuniti mesom. Raviole naglo pržiti u puno vrelog suncokretovog ulja. Preliti umakom dobijenim mešanjem soja sosa, belog luka, sirćeta, sezamovog ulja i mlevene paprike.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Škampi u ljutom sosu
SASTOJCI

300 grama repova škampa
2 kašike gustina
1 belance
1 glavica luka
1 crvena slatka paprika
3 kašike slatke pavlake
2 kašike soja-sosa
2 kašike rakije
1 kašičica kari praha
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice tabasco sosa
NAČIN PRIPREME
Repove škampa pomešajte sa belancetom, pospite gustinom, posolite i ostavite da odstoje sat vremena u frižideru. Ispržite ih komad po komad u dubokom ulju, pa ih vadite da bi se ocedili od masnoće. Kratko propržite sitno naseckan luk, kari, šećer, tabasco sos i papriku iseckanu na tanke rezance. Dodajte soja-sos i slatku pavlaku, pa čim proključa, ubacite škampe i mešajte još minut. Isključite ringlu, rakiju malo zagrejte, prelijte preko škampa i zapalite.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineski uštipci
SASTOJCI

500 grama žutog sojinog brašna
500 grama belog brašna
voda
NAČIN PRIPREME
Belo i sojino brašno pomešati, pa zamesiti u glatko testo dodajući po malo mlake vode. Od testa formirati male uštipke. Kuvati ih na pari oko pola sata i servirati tople.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 23, 2005 5:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kineska čorba
SASTOJCI

1 litar goveđe supe od kocke
4 kašike soja sosa
nekoliko listova spanaća
mladi luk
NAČIN PRIPREME
Oprati spanać i iseći listove na rezance. I zeleni i beli deo mladog luka narezati na kolutove. Skuvati goveđu supu od kocke. Nakon 5 minuta, dodati spanać i soja sos. Prokuvati još malo, a zatim posuti mladim lukom.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Kineska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 6 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon