:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Supa s rakovima i šećercem
SASTOJCI
1 litar pileće supe
250 grama mesa rakova
375 grama kukuruza šećerca
3 mlada luka
1 čen belog luka
1 kašika blagog soja sosa
1 kašika kukuruznog brašna
sezamovo ulje
malo đumbirovog korena
so i biber
NAČIN PRIPREME
Skuvajte meso rakova. Kukuruzu šećercu dodajte šolju supe i mikserom mutite dok ne dobijete homogenu masu. Mladi luk, beli luk i đumbirov koren sitno naseckajte, pa sipajte u ostatak supe zajedno sa sojinim sosom. Polako zagrevajte i kada počnu da se pojavljuju prvi mehurići, dodajte meso rakova i izmiksanu kukuruznu masu. Nastavite s kuvanjem, a u međuvremenu kukuruzno brašno razmutite u 2 kašike vode, pa i to dodajte u supu, lagano mešajući dok se malo ne zgusne. Posolite i pobiberite. Servirajte tako što ćete u svaki tanjir, pre sipanja supe, kapnuti po nekoliko kapi sezamovog ulja.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Supa od pilećih iznutrica
SASTOJCI (za 4 osobe)
1 litar pileće supe od kocke
300 grama pileće džigerice
3 pileća želuca
rezanaci za supu
1/2 celerovog korena
1 veza celerovih grančica
2 kašike soja-sosa
100 grama spanaća
2 kašike ulja
NAČIN PRIPREME
Sveže pileće iznutrice iseckajte na što tanje režnjeve, celerov koren i grančice usitnite, a spanać isecite na rezance. Kratko propržite celer i đumbir, pa dodajte džigericu i želuce i pržite još jedan minut. Zalijte proključalom supom, dodajte rezance i začinite soja-sosom. Ostavite da kuva 2 minuta, dodajte spanać i nakon 1 minuta sklonite sa vatre.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kineska salata
SASTOJCI (za 4 osobe)
200 grama pirinča
100 grama šargarepe
100 grama majoneza
1/2 vezice sitno seckanog peršuna
ulje
so
NAČIN PRIPREME
Pirinač i sitno seckanu šargarepu skuvati u posoljenoj vodi. Preručiti u činiju, dodati malo ulja, peršunov list i majonez. Sve dobro izmešati, pa staviti u frižider da se ohladi. Služiti kao prilog uz meso.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Piletina s prokeljom
SASTOJCI
1 pile
250 grama prokelja
100 grama pečuraka
1 slatka paprika
2 glavice crnog luka
4 kašike gustina
3 kašike prošeka
3 kašike jabukovog sirćeta
4 kašike soja sosa
pola kocke za supu
pola kašičice soli
pola kašičice đumbira
NAČIN PRIPREME
Pečurke isecite na kriške, papriku na trake, luk na kolutove, a prokelj razdvojite na ružice. I pile isecite na manje komade. Posolite i pospite sa 3 kašike gustina. Piletinu ispecite na dobro zagrejanom ulju, pa je ostavite da se ocedi na paprinim salvetama. Zatim ispržite povrće sa đumbirom, dolijte 2 litra vode, soja sos i kašiku gustina rastopljenog u kašiki hladne vode. Kada smesa provri, dodajte piletinu, pustite da još jednom provri i sklonite sa vatre.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Govedina na kineski način
SASTOJCI
300 grama goveđeg mesa
2 jajeta
2 kašike gustina
2 kašike ulja
2 kašike soja sosa
ulje
kari
NAČIN PRIPREME
Pomešajte jaja, gustin, soja sos i meso koje ste isekli na listiće. Dolijte malo vode i ulja, pa sve dobro izmešajte. Meso kratko pržite na prethodno zagrejanom dubokom ulju (potrebno je oko 300 ml ulja) dok ne promeni boju. Izvadite meso i ocedite ga od masnoće. U posebnom sudu zagrejte ulje, sipajte kari prah, dodajte meso i promešajte.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Škampi na kineski način
SASTOJCI
1/2 kg repova škampa
100 grama slanine
1 šargarepa
1 zelena paprika
1 krastavac
4 kašike prošeka
3 kašike gustina
1 belance
1 šoljica pileće supe
2 kašike soja sosa
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika šećera
1 mladi luk
malo đumbira
NAČIN PRIPREME
Škampe prelijte sa 2 kašike prošeka i pospite sa 2 kašike gustina. Belanca umutite i prelijte preko škampa. Sve promešajte i ostavite da odstoji na hladnom. Slaninu, papriku, krastavac i šargarepu isecite na trake. Šargarepu kratko prokuvajte u slanoj vodi. Pomešajte supu, preostali prošek, kašiku gustina, šećer i sirće. U dubokom ulju ispržite škampe, ocedite ih i ostavite na toplom. Kratko ispržite luk, đumbir, papriku, šargarepu i slaninu, zatim dodajte krastavac i škampe, dolijte supu i prokuvajte još jednom neprestano mešajući.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Pržene školjke
SASTOJCI
1/2 kg školjki
4 veze kineskog kupusa
4 kašike bademovog ulja
8 strukova mladog luka
2 kašičice likera
4 kašičice svetlog soja sosa
NAČIN PRIPREME
Luk iseći na kolutove, kupus na tanke rezance, a celer izrendati. Na zagrejanom ulju propržiti celer, pa mu dodati očišćene školjke. Pržiti dok ne promene boju, a onda dodati kupus i luk i kratko dinstati, pazeći da ne zagori. Na kraju dodati soja sos i liker. Poslužiti toplo.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Karamelizovano voće
SASTOJCI
2 veće jabuke (ili drugo adekvatno voće)
1 šoljica oštrog brašna
2 šoljice šećera
ulje
činija hladne vode s ledom
NAČIN PRIPREME
Voće oljuštite i iseckajte na krupnije kriške. Pomešajte brašno sa vodom da biste dobili testo gustine kao za palačinke. Kriške voća uvaljajte u testo, pa pržite u jako zagrejanom ulju u dubokom tiganju dok ne dobiju svetlosmeđu boju. Izvadite i ostavite na papirnim salvetama da bi se ocedilo. Sipajte šećer i čašu vode u dublji sud i grejte oko 10 minuta, tj. dok ne dobijete svetli karamel. Posudu odmah sklonite sa vatre. Komad po komad voća uvaljajte u karamel i prebacite u činiju sa ledenom vodom, sačekajte da se šećer stegne, pa servirajte.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Ravioli na kineski način
SASTOJCI
1/2 kg belog glatkog brašna
1/2 kg mlevenog svinjskog mesa
1 dl soja sosa
1 glavica luka
so
Sos
2-3 kašike soja sosa
1 čen belog luka
sirće
malo sezamovog ulja
mlevena ljuta paprika
NAČIN PRIPREME
Izdinstati sitno nasečen crni luk, pa mu dodati svinjetinu i još malo pržiti. Posoliti i začiniti soja sosom. Zamesiti brašno s 1/2 litra vode. Od dobijenog testa formirati raviole koje ćete napuniti mesom. Raviole naglo pržiti u puno vrelog suncokretovog ulja. Preliti umakom dobijenim mešanjem soja sosa, belog luka, sirćeta, sezamovog ulja i mlevene paprike.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Škampi u ljutom sosu
SASTOJCI
300 grama repova škampa
2 kašike gustina
1 belance
1 glavica luka
1 crvena slatka paprika
3 kašike slatke pavlake
2 kašike soja-sosa
2 kašike rakije
1 kašičica kari praha
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice tabasco sosa
NAČIN PRIPREME
Repove škampa pomešajte sa belancetom, pospite gustinom, posolite i ostavite da odstoje sat vremena u frižideru. Ispržite ih komad po komad u dubokom ulju, pa ih vadite da bi se ocedili od masnoće. Kratko propržite sitno naseckan luk, kari, šećer, tabasco sos i papriku iseckanu na tanke rezance. Dodajte soja-sos i slatku pavlaku, pa čim proključa, ubacite škampe i mešajte još minut. Isključite ringlu, rakiju malo zagrejte, prelijte preko škampa i zapalite.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kineski uštipci
SASTOJCI
500 grama žutog sojinog brašna
500 grama belog brašna
voda
NAČIN PRIPREME
Belo i sojino brašno pomešati, pa zamesiti u glatko testo dodajući po malo mlake vode. Od testa formirati male uštipke. Kuvati ih na pari oko pola sata i servirati tople.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kineska čorba
SASTOJCI
1 litar goveđe supe od kocke
4 kašike soja sosa
nekoliko listova spanaća
mladi luk
NAČIN PRIPREME
Oprati spanać i iseći listove na rezance. I zeleni i beli deo mladog luka narezati na kolutove. Skuvati goveđu supu od kocke. Nakon 5 minuta, dodati spanać i soja sos. Prokuvati još malo, a zatim posuti mladim lukom.
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|