www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Posna Hrana
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 22, 2004 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RIBLJA ČORBA
Sastojci:
2 sargrepe i koren persuna, 1/2 glavice crnog luka, lorber, 1 paradajz, 5 manjih riba, 3 cene belog luka, persunov list, soli i bibera po ukusu, jedna soljica ulja i 2 kasike brasna

Ocistiti, oprati sargarepu i zelen i staviti u vrelu slanu vodu da se kuva.U to dodati isecen crni luk, lorber i isecen paradajz. Zatim dodati ociscene ribe i kuvati oko 15 minuta. Kada je sve gotovo procediti supu, a ribu ocistiti od kostiju i iseci na komade. U posebnom sudu zagrejeti ulje i na njemu proprziti 2 kasike brasna, dodati iseckan beli luk, persunov list, promesati i sipati u procedjenu supu. Dosoliti i pobiberiti po ukusu i dodati ribu i pustiti da prokljuca. Riblja corba je vrlo ukusna ako je gusta, pa ne trebe dodavati puno vode. Corbu sluziti toplu sa reznjevima limuna.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 22, 2004 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PRŽENA RIBA
Sastojci:
riba po izboru, brasno i ulje za przenje, so, biber i seckan persun, 500 g spageta

Riba moze biti krupnija ili sitnija. Ociscenu ribu posoliti spolja i iznutra pa jednu po jednu uvaljati u brasno i stavljati na zagrejano ulje da se przi. Kad porumeni sa jedne starne, prevnuti na drugu. Przenu ribu vaditi rupicastom kasikom i stavljati na veci plato. Dekorisati kriskama limuna i po zelji obarenim spagetama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 22, 2004 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

POGAČICE SA TUNJEVINOM
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa, 1 konzerva tunjevine, 50 g susama, malo kima

Lisnato testo rastanjiti. Tunjevinu isitniti i premazati po lisnatom testu. Testo uviti u rolnu i iseci na okruglice od 2 cm. Okruglice poloziti i svaku posuti sa dosta susama i malo kima. Poredjati u pleh i peci na temperaturi od 220 stepeni dok ne porumene.

Sluziti tople i hladne uz pivo ili odredjen koktel.

_________________
 
schtranga
Makedonsko devojče
Makedonsko devojče



Godine: 43

Datum registracije: 09 Feb 2004
Poruke: 1880

germany.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 22, 2004 7:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Posna sarma

4 - 5 glavica crnog luka, 2 - 3 sargarepe, malo ulja, 5 malih soljica pirinca, 2 soljice mlevenih oraha, Vegeta, so, biber, aleva paprika, lovor, listovi kiselog kupusa

Iseckati sitno 4 - 5 glavica crnog luka, narendati 2 - 3 sargarepe i staviti da se dinsta na ulju. Kad su ovi sastojci dobro izdinstani, staviti 5 malih soljica pirinca i dve soljice mlevenih oraha. Sve to dobro izmesati i dodati zacine: Vegetu, so, biber, alevu papriku i list pecenog lovora, koji treba sitno izmrviti i dodati smesi. Ovim nadevom zaviti sarmu od listova kiselog kupusa i kuvati na tihoj vatri u zemljanoj posudi oko tri sata.
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 55

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 28, 2004 6:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Samo da vas podsetim...
Danas počinje veliki Božićni post!!!!
Srećno!

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zakasnela reakcija ali hvala u svakom slucaju...skoro da je post i prosao no bice i drugih tako da sam sigurna da ce recepti dobro doci..u svakom slucaju nisam uspela da pregledam sve recepte ovde ali evo i mogskromnog doprinosa...
Posna doboš torta
SASTOJCI
350 grama šećera u prahu
250 grama mlevenih oraha
250 grama mekog brašna
200 grama šećera u kristalu
3 šoljice meda
3 štangle čokolade
3 šoljice kisele vode
1 vanilin šećer
1/2 kašičice soda bikarbone
malo ekstrakta maline
NAČIN PRIPREME
Sjediniti meko brašno, 150 grama šećera u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu, pa sve dobro izmešati i od dobijene smese ispeći tri kore.
Ušpinovati kristal šećer sa pola čaše vode, dodati orahe, rastopljenu čokoladu i vanilin šećer. Sve dobro izmešati i prohladiti. Ovim filovati kore.
Preostali šećer u prahu umutiti sa pola čašice vruće vode. U dobro umućen fondan dodati nekoliko kapi ekstrakta maline i njime premazati tortu.

Pita od praziluka
SASTOJCI
750 grama tankih kora
250 grama pirinča
4 kašike ulja
3 veze praziluka
malo bibera i soli
NAČIN PRIPREME
Praziluk očistiti od zelenog lišća i tanko iseći beli deo. U šerpu staviti jednu kašiku ulja, zagrejati, spustiti praziluk i pržiti ga dok ne omekša. Pirinač očistiti, oprati, ocediti od vode, obariti u slanoj vodi, pomešati sa prazilukom i propržiti. Skinuti sa šporeta, pa dodati so i biber po ukusu.
Podmazati pleh, na dno složiti 3 tanke kore i svaku poprskati uljem. Preko njih staviti deo već navedenog nadeva. Preko nadeva složiti 3 kore poprskane uljem i ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore i sav nadev. Složenu pitu odozgo poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi.






Ćufte od praziluka
SASTOJCI (za 4 osobe)
5 strukova praziluka
1 šolja integralnog pirinča
5 glavica crnog luka
2 dl ulja
peršunov list
so, biber
NAČIN PRIPREME
Praziluk očistiti, iseći na komade i obariti, pa ga samleti na mašini za meso. Sitno iseckati jedan crni luk, propržiti ga i pomešati sa prazilukom. Posoliti, pobiberiti i posuti s dosta seckanog peršuna. Od ove mase oblikovati ćuftice, uvaljati ih u brašno i pržiti na malo ulja.
Ostatak sitno iseckanog crnog luka propržiti na ulju, pa dodati opran pirinač, posoliti, pobiberiti i posuti peršunom. Masu sipati u đuveč, preko toga poređati ćufte, zaliti toplom vodom i peći u rerni na tihoj vatri. Služiti toplo.

Posne palačinke


SASTOJCI (za 1 porciju)
1 šolja brašna
1 kafena kašika soli
1 kafena kašika šećera
NAČIN PRIPREME
U brašno dodajte šolju vode, so i šećer i mešajte mikserom dok se ne razbiju grudvice. Ako je testo gusto, dodajte malo vode, a ako je previše retko, slobodno dodajte malo brašna i nastavite da mešate. Ukoliko postite na vodi, u teflonski tiganj ili neki za koji se testo bez ulja neće lepiti kutlačom izlijte testo i pecite dok ne požuti. Okrenite palačinku i pecite drugu stranu dok ne porumeni.
Palačinke servirajte sa medom i orasima, šećerom ili pekmezom.

Posne kifle


SASTOJCI
1 kg brašna
1/2 litra kisele vode
1 mali kvasac
3 kašičice soli
4 velike kašike šećera
9 kašika ulja
NAČIN PRIPREME
Zamesiti testo, ostaviti da naraste, a zatim ga razvući, iseći na parčiće i uviti. Premazati sa malo ulja, ostaviti da naraste i staviti parčiće da se peku u rerni. Kiflice se mogu filovati orasima ili džemom.

Posna "ruska salata" torta
SASTOJCI
650 grama šećera
350 grama brašna
250 grama smokava
250 grama žele bombona
250 grama mlevenih oraha
100 grama seckanih oraha
12 kašika ulja
250 grama seckanog suvog grožđa
5 dl piva
1 prašak za pecivo
1 kašika ruma
1 limun
NAČIN PRIPREME
U vangu sipati pivo, dodati 250 grama šećera, 12 kašika mlevenih oraha, ulje, rendanu koru limuna, brašno sa praškom za pecivo, sve lagano izmešati i peći u podmazanom plehu.
Hladnu tortu raseći na dva dela i filovati sledećim filom: ušpinovati preostali šećer kao za slatko (malo ređe), pa dodati sve ostale sastojke koji su iseckani (smokve, žele bombone, seckane i mevene orahe) i suvo grožđe prethodno potopljeno u rum. Sve polako sjediniti i filovati kore iznutra i spolja. Na kraju ukrasiti orasima seckanim po dužini i pobodenim odozgo i sa strane torte.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:50 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Posna gibanica



SASTOJCI

800 grama kora
1 kg kiselog kupusa
1 šolja ulja
1 šolja kisele vode
biber
NAČIN PRIPREME
Glavice kupusa razdvojite na listove i iseckajte na rezance, ako nemate već pripremljen ribanac. Izdinstajte kupus na delu ulja dolivajući povremeno male količine vode sve dok ne omekša. Pobiberite. Stavite prvu koru na dno podmazanog pleha i samo je poprskajte. Na prvu koru se ne stavlja nadev. Zatim svaku sledeću koru poprskajte uljem, ravnomerno pospite kiselim kupusom i ređajte jednu na drugu. Kad složite gibanicu, pokrijte je poslednjom, praznom korom i izbušite viljuškom. Gibanicu zatim prelijte mešavinom kisele vode i ulja. Stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite desetak minuta, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još oko 25 minuta. Služite toplo.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa slatkim kupusom
SASTOJCI

500 grama kora
1 glavica kupusa
1 glavica crnog luka
biber, so
ulje
NAČIN PRIPREME
Sitno iseckati luk i popržiti ga na ulju. Dodati so i biber, a zatim i kupus. Sačekati da kupus porumeni i ostaviti ga da se prohladi. Namazati pleh uljem, ređati po dve kore, poprskati ih uljem i staviti fil. Ređati kore i fil dok se materijal ne potroši i završiti korom. Poslednju koru poprskati vrućim uljem i pitu ispeći u rerni. Pečenu pitu iseći na parčiće dok je još topla

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Baklava od maka



SASTOJCI

500 grama kora za baklavu
150 grama oraha
150 grama maka
1 kesica cimeta
300 grama šećera
1/2 litra vode
1 limun
1 vanilin šećer
NAČIN PRIPREME
Pleh u kom će se peći baklava namazati uljem i u njega staviti dve kore naprskane uljem. Kore posipati nadevom od oraha, maka i cimeta. Naizmenično ređati nauljene kore, pa fil, sve dok se ne potroši materijal. Odozgo složiti dve prazne kore. Baklavu iseći oštrim nožem na kocke, preliti uljem i staviti da se peče u zagrejanoj rerni oko 50 minuta. Pečenu baklavu preliti prohlađenim sirupom od 300 grama šećera, pola litra vode, 1 kesice vanilin šećera i soka od 1 limuna i vratiti u isključenu rernu. Baklavu izvaditi posle 15 minuta i služiti hladnu.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:54 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sarma sa pasuljem
SASTOJCI

1 manja glavica kiselog kupusa
1 čaša belog pasulja
3 glavice crnog luka
biber, so
NAČIN PRIPREME
Od kupusa izdvojiti listove za sarme i filovati ih pasuljem. Pasulj prethodno ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Sutradan ga skuvati (prvu vodu baciti), a potom ocediti, sačuvati vodu od kuvanja, a pasulj dodati u propržen crni luk. Uvijati sarme, ređati u tepsiju ili vatrostalnu posudu, po čijem dnu je naređano malo sitno iseckanog kupusa. Sarme odozgo preliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i peći u rerni na srednjoj temperaturi (oko 200 stepeni) dok sva tečnost ne ispari. Pred kraj sarme zaliti zaprškom od aleve paprike i belog luka.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sos od paradajza i belog vina
SASTOJCI

1 kg paradajza
1 čen belog luka
1/2 čaše maslinovog ulja
1 čašica belog vina
peršunov list
biber, so
NAČIN PRIPREME
Popariti i oljuštiti paradajz, pa dodati izmrvljen beli luk. Sve to kuvati na laganoj vatri sa maslinovim uljem. Dodati belo vino, posoliti i pobiberiti. Kada sos provri, kuvati još 20 minuta, skloniti sa vatre i procediti kroz sito. Sos posuti sitno iseckanim peršunovim listom. Servirati uz ribu.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 44

Datum registracije: 01 Okt 2004
Poruke: 19325
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 24, 2004 9:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Gulaš od komadića soje
SASTOJCI

1 kg crnog luka iseckanog na rebarca
2 dl ulja
100 grama komadića soje obarenih u vodi začinjenoj sušenim začinom
2 dl soka od paradajza
1 šargarepa
2 babure isečene na režnjeve
biber
1 ljuta paprika
1 veza peršunovog i celerovog lišća (sitno iseckanog)
NAČIN PRIPREME
Zagrejati ulje, pa dodati luk, baburu i šargarepu. Sve to dobro izdinstati. Dodati jednu kašiku brašna, malo aleve paprike, sušenog začina, soka od paradajza, barene komadiće soje sa vodom u kojoj su se barili i sve to ostaviti da još desetak minuta tiho vri. Dodati malo vode, ako je potrebno, da bi se dobila željena gustina. Kada se skloni sa vatre, dosoliti i dodati seckani peršun i celer. Gulaš potom poklopiti i posle deset minuta služiti.

_________________
Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Posna Hrana Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  sledeća
Strana 9 od 11

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon