www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Predjela
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 27, 2013 5:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fenjeri



* * * Sastojci:* * *

550 gr. mekog brašna

1/2 svežeg kvasca

2 dl mleka

1 dl ulja

1 jaje

1 kašičica šećera

8 pilećih viršli

1 kašičica soli


* * * Priprema:* * *

1. U manjoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje i so pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.

3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

4. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm, te okruglim zupčastim nožem iseći pravougaonike širine 4 i dužine 6 cm.

5. Potom pravougaonike od testa zaseći po sredini četiri puta.

6. Viršle iseći na manju parčad dužine 2 cm.

7. Na svaki komad testa staviti po jednu viršlu i urolovati, a krajeve slepiti tako da se dobije izgled fenjera.

8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati viršle u testu i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na
200 ºC dok ne porumene.


Prijatno!


Punjena vekna

Za 4.osobe: Vrijeme spremanja: 30 minuta

Ovo je vrlo ukusno,brzo se sprema,a možete poslužiti uvek kad Vam se iznenada pojave gosti.Vekna se može držati u zamrzivaču danima.



Recept:

* * * Potrebni sastojci:* * *

1 vekna francuskog hleba,

100 gr. paštete,

2-3 kašike majoneza,

2 kašike senfa,

3 tvrdo kuvana jajeta,

malo mleka,

200 gr. praške šumke ili suvog vrata,


2-3 kisela krastavca,malo bibera,

soli ako treba,

100 gr. rendanog kačkavalja.



* * * Pripremanje:* * *


Na vekni iseći krajeve i pažljivo izvaditi sredinu.U dublju posudu isitniti sredinu i malo je pokvasiti sa mlekom ,toliko da omekša.

Dodati,paštetu,majonez,senf,seckana jaja, seckanu šunku, seckane krastavce, rendan kačkavalj pa sve izmešati da se dobije kompaktna masa.

Neke sastojke možete dodati i više, sve je stvar vašeg ukusa

* * * Ovim nadevom napuniti izdubljenu veknu, uviti je u aluminijumsku foliju i držati u frižideru do služenja.Iseći na kriške,kao rolat.* * *


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 29, 2013 7:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vekne od mesa, povrća, ribe

Predlažemo vam da isprobate recepte za vekne od ćuretine, sa dimljenom slaninom, od povrća, sa pečurkama i vinom ili od tunjevine.

Vekna od ćuretine


* * Sastojci:* * *


Za 4 osobe:




600 gr. mlevenog ćurećeg belog mesa,

100 gr. pršute, po jedna paprika,

tikvica i plavi patlidžan,

2 belanca,

50 gr. mladog kravljeg sira,

čen belog luka,

grančica ruzmarina,

kašika seckanog bosiljka,

kašika seckanog vlašca,

2 kašike struganog kačkavalja,

3 kašike maslinovog ulja,

malo prezli,

so i biber.





* * * Priprema:* * *


U većem tiganju zagrejte kašiku ulja, dodajte očišćeno i na kockice isečeno povrće, posolite, pobiberite, poklopite i dinstajte 15 minuta, na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje.

Posebno pomešajte mleveno ćureće meso, seckani ruzmarin, bosiljak, vlašac i pršut isečen na kockice.

Dodajte jedno belance, mladi sir, seckani beli luk, seckano začinsko bilje i promešajte.

Ovoj masi dodajte ohlađeno dinstano povrće, posolite, pobiberite i napravite veknu.

Pažljivo je umočite u drugo ulupano belance, zatim je uvaljajte u prezle pomešane sa struganim kačkavaljem.

Veknu položite u pleh obložen kolačarskim papirom, prelijte preostalim uljem i pecite 50 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, povremeno je okrećite i prelivajte uljem.

* * * Servirajte toplo uz varivo od povrća, ili hladno kao predjelo.* * *


Prijatno!



Vekna sa dimljenom slaninom


* * Sastojci:* * *


Za 4 osobe:




400 gr. mešanog mlevenog mesa,

200 gtr sveže kobasice,

100 gt. mlade boranije,

glavica luka, jaje,

100 gr. struganog parmezana,

3 kriške hleba,

1 dl povrtnog bujona iz kocke,

150 gr. dimljene slanine,

2 kašike mešavine začina u prahu (mlevene paprike, muskatnog oraščića i karanfilića),

kašičica sušene majčine dušice, so i biber.




* * * Priprema:* * *

Boraniju očistite, kuvajte pet minuta na pari i iseckajte.

Na vrelom ulju propržite seckani luk, dodajte topli povrtni bujon i izmrvljene kriške hleba, promešajte i sklonite s ringle.

Posebno pomešajte mleveno meso, seckanu boraniju, ohlađenu smesu od hleba i luka, dodajte jaje, strugani parmezan, majčinu dušicu i mešavinu začina, posolite, pobiberite i snažno promešajte.

Dublji, četvrtast pleh obložite šnitama dimljene slanine tako da prelaze ivice pleha i napunite pripremljenom masom, poravnajte i ponovo prekrijte slaninom.

Odozgo položite list aluminijumske folije i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na pola pečenja uklonite foliju.

* * * Pečenu veknu izvadite iz rerne, sačekajte pet minuta, pažljivo je preručite na poslužavnik, isecite na šnite i servirajte sa zelenom salatom.* * *


Prijatno!




Vekna od povrća


* * Sastojci:* * *

Za 4 osobe:




200 gr. zelja,

veći krompir,

čen belog luka,

glavica luka,

šargarepa,

jaje,

100 gr. smrznutog graška,

50 gr. struganog kačkavalja,

40 gr. maslaca,

na vrh kašičice muskatnog oraščića u prahu,

kocka povrtnog bujona, prezle
,

ulje i so.


* * * Priprema:* * *


Krompir skuvajte u ljusci.

Šargarepu očistite, iseckajte na kockice i zajedno sa smrznutim graškom kuvajte 15 minuta u ključaloj, slanoj vodi, a zatim dobro ocedite.

Zelje iseckajte i kratko propržite na 30 g vrelog maslaca zajedno sa seckanim crnim i belim lukom.

Dodajte izmrvljenu povrtnu kocku i snažno promešajte da se svi sastojci sjedine.

Na ostatku maslaca kratko izdinstajte obarene i oceđene šargarepu i grašak, pomešajte sa pripremljenim zeljem i začinite muskatnim oraščićem.

Poluohlađeni kuvani krompir oljuštite, izgnječite viljuškom, dodajte komadić maslaca, pripremljenu mešavinu dinstanog povrća, strugani kačkavalj, jaje i kašiku-dve prezli.

Na radnu površinu položite list kolačarskog papira, obilato ga premažite uljem, na sredinu rasporedite pripremljenu smesu, umotajte u papir, krajeve uvežite kanapom i položite u dublji četvrtast pleh.

Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

* * * Pečenu veknu izvadite iz rerne, posle 15 minuta uklonite kolačarski papir i kanap. Servirajte toplo ili hladno.* * *


Prijatno!



Vekna sa pečurkama i vinom

* * Sastojci:* * *




Za 4 osobe:

400 gr. mlevene svinjetine,

15 većih šampinjona,

16 šnita mesnate slanine,


2 čena belog luka,

2 jaja,

100 gr. struganog parmezana,

2 kašike mešavine majčine dušice,

ruzmarina i žalfije,

5 kašika suvog belog vina,

maslinovo ulje, so i biber.




* * * Priprema:* * *


Na tri kašike vrelog ulja propržite očišćen čen belog luka, kada porumeni izvadite ga iz ulja, dodajte očišćene i seckane šampinjone i pržite minut-dva uz stalno mešanje.

Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu aromatičnih začina, promešajte i sklonite s ringle.

Prohlađene šampinjone pomešajte s mlevenim mesom, dodajte jaja i strugani parmezan i mesite da dobijete homogenu smesu.

Podelite na četiri dela. Od svakog dela napravite manji rolat, uvijte ih u šnite slanine i pržite na dve kašike vrelog ulja.


* * * Prelijte vinom i kuvajte 15 minuta na jakoj temperaturi.* * *


Prijatno!



Vekna od tunjevine




* * Sastojci:* * *

Za 4 osobe:




250 gr tunjevine iz ulja,

2 krompira,

50 gr struganog parmezana,

3 fileta inćuna iz ulja,

2 jaja,

kašika mariniranih kapara,

3 kašike maslinovog ulja,

10 očišćenih, crnih maslinki,

50 gr. prezli,

veza peršuna,

so i biber.




* * * Priprema:* * *


Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite i izgnječite.

U većoj posudi pomešajte oceđene i seckane kapare, sitno seckane masline, peršun i seckane inćune.

Dodajte oceđenu tunjevinu, jaja, strugani parmezan i kašiku prezli.

Posolite, pobiberite, dodajte izgnječeni krompir i rukama napravite veknu.

Pospite ostatkom prezli, položite u vatrostalnu činiju, prelijte uljem i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Na pola pečenja veknu okrenite.


* * * Pečenu veknu izvadite iz rerne, sačekajte da se malo ohladi, isecite na šnite debljine 2 cm i odmah servirajte. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 03, 2013 1:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Trouglovi sa paradajzom i mocarelom



* * * Sastojci:* * *


600 g mekog brašna

1 pakovanje svežeg kvasca

3 dl vode

200 g šeri paradajza


1 dl maslinovog ulja

150 g mocarele

so, začin C, origano, bosiljak



* * * Priprema:* * *



Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno meseći sve vreme.

Umešeno testo oblikovati u jufku, prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Testo istanjiti oklagijom na debljinu od 5 mm a zatim iseći jednostrane trouglove (dužina stranice 8 cm).


Posebno sjediniti maslinovo ulje, začin C, bosiljak i origano.

Paradajz preseći na polovine, te svaku polovinu utisnuti na jedan trougao.


Gotove trouglove premazati pripremljenom mešavinom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peku u zagrejanu rernu.

* * * Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz rerne, te na svaki trougao staviti malo seckane mocarele i vratiti u rernu da se zapeče.* * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Predjela Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Strana 11 od 11

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon