www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Predjela
Strana prethodna  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 11:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjeni palacinci (predjelo)


Ispeci palacinke pa ih zatim puniti sledecim nadevom.
Nadev:sitno seckano bareno pilece belo meso ili barena sunka,sir, pavlaka,sitno seckani kiseli krastavcici i malo lisca persuna.Sve dobro izmesati i puniti palacine, zatim ih saviti kao sarmu, uvaljati u brasno, jaja i prezle pa peci u vrelom ulju.
Sluziti mlako.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

RUZICE SLANE
POTREBNO JE:
- 500g brasna (dodati najvise jos malu soljicu brasna ako treba a obicno treba)
- 1 jaje
- 3dl vode
- 1 kasikica secera
- 1 svez kvasac
- 150g sira ili salame
- 1 kasika puna (vrsna masti za premazivanje testa)
- 1 jaje ulupano sa 3 kasike ulja za premazivanje ruzica
- susam za posipanje

POSTUPAK:

Staviti kvasac u toplu vodu sa 1 kasikicom secera i 2 kasike brasna od izmerenih 500 g brasna da nadodje. Kad je nadoslo dodati ostalo brasno ( i obicno treba dodati kafenu soljicu brasna jer je testo lepljivo ali ne dodavati puno jer testo treba da je meko).Umesiti testo i ostaviti ga da nadodje.Kad je nadoslo razvuci ga na pobrasnjenom stolu u pravougaonu plocu koju rukom premazemo sa 1 kasikom masti i preko masti premazemo 150g sira ili narendamo 150g salame.Zamotamo u rolnu isecemo sa 2 prsta debljine krugove i oborene ih stavljamo u pleh podmazan ne brasnom posut.Treba da se vide putanje krugova odozgo.Slozimo sve u pleh na razmake da bi narastalo.Sacekamo da se krugovi u plehu spoje da povecaju zapreminu.Pre stavljana u rernu premazemo jajetom ulupanim sa 3 kasike ulja i pospemo sa dosta susama.
Prijatno

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana torta od palačinaka
RECEPT=Potrebno je:
-2dl kuvanog paradajza
-brasno po potrebi
-2 jaja
-voda po potrebi
-kasičica soli
Za filovanje:
-300 gr pečuraka
-150 gr sunke
-1 glavica crnog luka
-1 pavlaka
-1 jaje
-persunov list
-začin C
-biber
Od prve smese napraviti testo, malo gusče nego za obične palačinke i peći.
Pečurke sitno iseći i dinstati na luku.Potom dodati sitno sečenu sunku i krčkati dok voda ne ispari.
Umutiti jedno jaje,pavlaku i sitno sečen persunov list i pomesati sa pečurkama.Pobiberiti i staviti začin C.Ovim filom mazati pečene palačinke i ređati ih kao tortu u odgovarajuću posudu.Potom narendati kačkavalj i staviti u rernu da se zapeče.
KOMENTAR=Ovo jelo je odlično kao predjelo, za večeru ili doručak.Smesu za palačinke mozete napraviti i drzati u frizideru.
POSLAO=Jelena V.
Obratite pažnju na -2dl kuvanog paradajza

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slana torta od ribe
Ispeci koru od dva jajeta, jednog jogurta, jednog praška za pecivo, pola caše ulja, 100g rendanog sira i pet kašika brašna. Jedan manji oslic obariti i ocistiti od kostiju pa sitno iseckati. Dodati dve barene ispasirane šargarepe, 100g senfa, sok od 1 limuna i mešati mikserom, postepeno dodavajuci 3dl ulja, da se dobije kompaktna smesa. Ispecenu koru iseci u oblik ribe, filovati i ukrasiti kiselim krastavcicima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slane štanglice
Potrebno je:

- 1kg brašna
- 3 kašicice soli
- 300g masti
- 4dl mleka
- 2 kašicice šecera
- 1 kupovna kocka svežeg kvasca
- 1jaje za premazivanje
- 3 kašike ulja

Priprema:

Kvasac razmutiti u mlako mleko u kome je dodato 2 kašicice šecera i 4 kašike brašna (od pripremljenog kilograma brašna).
Brašno pomešati sa 3 kašicice soli, natrljati sa 300g masti pa dodati nadošao kvasac sa mlekom i dobro umesiti.Ostaviti testo da nadode.Zatim ga podeliti na 2 dela i od svakog razvaljati plocu debljine prsta.Od svake ploce prvo rezati štapice pa ih premazati sa 1 jajetom (prethodno ulupanim sa 3 kašike ulja) posuti obilno kimom, vaditi i redati u podmazan pleh.Tek kad se poredaju sve štanglice ukljuciti rernu da bi malo odstojale dok se rerna ne zagreje.Peci.Veoma su jeftine i lepe.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SLANI KOLACICI
Potrebno je: 20 g kvasca, 2 kašike mlakog mleka, malo šecera, 250 g brašna, 250 g butera ili margarina, so.
Za ukrašavanje: 2 žumanceta, 2 kašike mleka, 50 g parmezana, 2 kašikice tucanog bibera, so.
Priprema: kvasac potopiti u mlako mleko sa malo šecera i ostaviti da naraste. U me|uvremenu utrljati brašno i buter. Kada kvasac nado|e sipati u brašno i umesiti glatko testo. Testo razvuci i modlama vaditi razne kolacice ili staviti u obliku perece. Nekoliko kolacica premazati smesom žumanceta i mleka, drugi posuti parmezanom a ostale tucanim biberom. Kolacice peci na 200 stepeni oko 20 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slani štapici sa margarinom
Potrebno je :

- 1kg brašna
- 1 šolja (od jogurta) mleka
- 1 šolja (od jogurta) ulja
- 1 margarin (250g)
- 2 jajeta ( jedno za testo a jedno za premazivanje)
- 3 kašike ulja
- susam za posipanje
- 1 kocka kupovna svežeg kvasca
- 2 kašicice šecera
- 4 kašicice soli

Priprema:
Mleko smlaciti, dodati mu 2 kašicice šecera, 2 kašike brašna (od pripremljenih kilogram brašna), izdrobiti u to kvasac i cekati da nadode.Brašno pomešati sa solju pa natrljati sa margarinom.Kad je kvasac nadošao dodati ga brašnu ( prethodno natrljanom margarinom),dodati još i ulje, 1 jaje celo jaje i zamesiti testo.Dobro, dobro umesiti.Ostaviti testo da malo naraste, da se odmori pa ga podeliti na 2 dela.Razviti 2 ploce debljine prsta, iseci prvo svaku na štapice, pa premazati jajetom koje smo ulupali sa 3 kašike ulja i posuti sa dosta susama.Redati u podmazan pleh pa tek kad se svi štapici poredaju ukljuciti rernu.Peci. Tope se u ustima koliko su lepi.Prijatno

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stangle sa kikirikijem
Potrebno:
200 gr. mast,
2 žumanca,
500-600 gr. brašna,
prašak za pecivo,
12-15 kašika mleka.
Testo razvuci i seci na štangle.
Premazati belancem, odozgo staviti kikiriki, i opet premazati belancem.
Peci na 250 C.
Prijatno!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 12:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

TOPLI SEDVICI
Potrebno je: 8 kriški hleba, 100 g kackavalja, 100 g salame, 3 jajeta, ulje.
Pripremanje: izme|u dve kriške hleba staviti 2 listica kackavalja i kolut salame i vezati spolja koncem. Tako pripremljene sendvice pržiti na zagrejanom ulju. Pre služenja skinuti konac a sendvice odozgo ukrasiti kolutovima tvrdo obarenih jaja.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Carsko predjelo
sastojci: Za broj osoba: 6



30 dag svinjetine od buta
1 kriška kruha
1 jaje
6 tvrdo kuhanih jaja
1 žličica senfa
brašno, sol, papar

priprava:

Svinjetinu ispečete u pećnici i kad se ohladi sameljite u stroju za meso zajedno s namočenom i ocijeđenom žemljom. Smjesi dodajte jaje, senf i začinite prema ukusu.
Dobro izmiješajte da se sve poveže i podijelite na 6 jednakih dijelova.
Svaki dio razvaljajte na širinu 1 cm. Na svaku razvaljanu pogačicu stavite tvrdo kuhano jaje i zavijte.
Pogačice uvaljajte u brašno i pržite na vrućoj masnoći da dobiju lijepu rumenu boju.
Ohladite i režite na ploške.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hrenovkice u tijestu
sastojci: Za broj osoba: 4



TIJESTO
1kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
pola litre mlijeka
sol
10dag maslaca
OSTALO
hrenovke
sir
2 žumanjka
sezam,kim,suncokretove sjemenke(po želji)

priprava:

TIJESTO
Napravimo germu tako da zagrijemo mlijeko(da bude mlako,ne vruće jer vrućina ubija gljivice),dodamo svježi kvasac koji smo razlomili na komadiće i žlicu šećera. To promiješamo,pokrijemo krpom i na toplom mjestu ostavimo da se diže 20 min. Kad se germa digla dodamo je brašnu u koje smo dodali sol,i rastopljeni maslac i sve to zamijesimo i ostavimo da počiva na toplome mjestu. Savjet: da se nebi napravila korica na tijestu namažite ga žlicom ulja i pokrijte prvo prozirnom folijom,ali samo s vrha a tek onda krpom. Kad se tijesto prvi puta diglo izlupate sav zrak iz njega i ponovno ga ostavite da se diže. Sa dvostrukim dizanjem postižemo puno veću rahlost tijesta.
NADJEV
Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva. Razvaljamo tijesto i režemo kocke. Svaku kocku treba još malo razvaljati i u nju zamotatai hrenovku ali tako da se rubovi hrenovkice vide. Hrenovkice u tijestu treba premazati sa žumanjkom,malo posoliti i posipati po želji(sir,kim,sezam,suncokretove sjemenke,lan...). Ja preferiram kim Smile

Savjet: od ovoga tijesta može se peći kruh i može ga se puniti sa bilo kavim nadjevima(meso,gljive,šunka,sir...)

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 11:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jaja s povrćem
sastojci: Za broj osoba: 6



1/2 kg kuhanog graška
25 dag mrkve
2 veća krumpira
1 žlica octa
2 žlice ulja
2 žlice peršinovog lišća
1 1/2 dl majoneze
1 dl jogurta
1 žlica limunovog soka
6 tvrdo kuhanih jaja
sol, papar

priprava:

Skuhajte mrkvu i krumpir i narežite na kockice. Izmiješajte sa graškom.
Od vode u kojoj se kuhala mrkva uzmite nekoliko žlica i pomiješajte ih sa octom, uljem, soli, paprom i peršinom. Umak prelijte preko povrća i dobro izmješajte.
Povrće složite na dugačku posudu, prekrijte tvrdo kuhanim jajima izrezanim na kolutiće i prelijte majonezom pomiješanom s jogurtom i sokom od limuna.

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Predjela Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  sledeća
Strana 3 od 11

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon