www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pozovi 041 radi bankrota
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 15, 2006 3:45 am    Naslov poruke: Pozovi 041 radi bankrota Na vrh strane Na dno strane

Slučaj novosadske penzionerke Vande Cogo verovatno će mnoge naterati da dobro promisle pre što se, sedeći ispred televizora, late telefona i odluče da oprobaju sreću ili prekrate svoje slobodno vreme. Gospođa Cogo, koja je već 11 godina u penziji, primetila je da sve više ljudi učestvuje u takozvanim mobilnim kvizovima. U njima se direktno iz fotelje i na poziv glagoljivih voditelja za veću ili manju svotu novca pogađaju brojevi, slova, poznate ličnosti, boje raznih predmeta, rešavaju ukrštenice... Novosadskoj penzionerki đavo nije davao mira i odlučila je da pokuša da uveća svoju penziju od 11.000 dinara koristeći svoje znanje u rešavanju tih kvizova i pitalica. Međutim, ona nije do kraja bila upućena u ovu zabavu zbog koje je nedugo potom, uz gorko kajanje, prolila more suza. Glavni razlog su telefonski brojevi „Telekomovog” takozvanog inteligentnog servisa, koji, zavisno od dogovora televizijske kuće, odnose i po 60-70 dinara za jedan poziv.

„Ja nisam bila neupućena u visoku cenu pojedinačnog poziva. Ali, nisam znala, niti sam od tih voditelja čula da se naplaćuje svaki registrovani poziv. Mislila sam da se plaća jedino kada vas uključe u program. A mene nisu uključili nikada. Mislila sam da, eto, baš nemam sreće. Ali, mirno sam spavala”, priča za „Politiku” nesrećna penzionerka.

Tako je bilo sve dok joj se iz Telekoma nije javila službenica iz nadležne službe da je obavesti i opomene da je samo za pet dana na njenom broju napravljen račun od 18.000 dinara. Pravi šok je, međutim, doživela tek sutradan, kada su joj rekli da telefonski račun za prethodni mesec iznosi čak 77.000 dinara! Uhvatila se za glavu i umalo se nije onesvestila. Noćima oka nije sklopila. Iz Telekoma su najpre obećali da će joj pomoći podelom računa na 24 mesečne rate. Ali, kada je obećanje trebalo ispuniti, predomislili su se. Rekli su da dolazi u obzir najviše deset rata.

Vandi to nije odgovaralo i odlučila je da uzme kredit od banke od 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti kako bi platila dug Telekomu, koji je u međuvremenu dostigao oko 100.000 dinara. U naredne dve godine od svoje skromne penzije mesečno će morati da vraća po 55 evra.

Vanda Cogo nije usamljen primer. Ona je samo bila dovoljno hrabra da ukaže na svoj slučaj. U Direkciji za usluge Telekoma „Srbija” rekli su nam da sličnih primera ima sve više u mnogim gradovima, doduše s manjim cehom. Kažu, međutim, da Telekom nije nimalo za to kriv.

„S pravnim licima, u ovom slučaju televizijskim stanicama, mi potpisujemo ugovor. Dobit od poziva takozvanih inteligentnih brojeva najčešće delimo u odnosu pola-pola. Kad je reč o velikim korisnicima, ustupamo im 60 odsto prihoda. Korišćenje brojeva je po pravilu na neodređeno vreme, cenovnik unapred definisan, a mogućnost upotrebe je obično posle mesec dana od podnošenja zahteva. Korisnik treba da ispunjava osnovni uslov kao i za priključenje fiksnog broja, a to je da ima obezbeđen priključak na mrežu”, rekla je Gordana Arsenović, zadužena u Telekomu za ovu vrstu poslovanja. (Politika, Mondo)

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

benitez
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 56

Datum registracije: 15 Jul 2006
Mesto: Šabac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 15, 2006 12:08 pm    Naslov poruke: zalosno Na vrh strane Na dno strane

Gledajuci te kvizove a pogotovu na SOS kanalu gde imate prvo slovo rcimo G i treba da pogodite ime koje su oni navodno zamislili. Ko vama garantuje da niste pogodili iz prve a u studiju jednostavno ga menjaju kad to pozele. Gledajuci postavljene uslove ja se pitam ko je toliko inteligentan pa da ih okrene vise od jednog puta i mislim da zasluzeno placaju ceh nepromisljenosti. Nema hleba bez motike...

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 15, 2006 1:20 pm    Naslov poruke: Re: zalosno Na vrh strane Na dno strane

benitez je napisao/la sledeće:
Gledajuci te kvizove a pogotovu na SOS kanalu gde imate prvo slovo rcimo G i treba da pogodite ime koje su oni navodno zamislili. Ko vama garantuje da niste pogodili iz prve a u studiju jednostavno ga menjaju kad to pozele. Gledajuci postavljene uslove ja se pitam ko je toliko inteligentan pa da ih okrene vise od jednog puta i mislim da zasluzeno placaju ceh nepromisljenosti. Nema hleba bez motike...

Ne menjaju rec uopste, nego voditelj brblja li brblja dok ne prodju 2-3 minute i onda tek ukljucuje gledaoca u razgovor. Moji su 2-3 puta zvali [za kevin rodjendan] cisto iz zezancije. Automat ih ostavi na cekanje ceo jedan minut i prekine vezu, pa ti zovi ponovo...

A da li je u pitanju prevara - nije, jer kad vidis pozivni 041 onda znas u kom zecu lezi grm. Ne znam samo da li stavljaju cenu [sto bi trebalo da postoji].

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Dejan71
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 17 Feb 2006
Mesto: NBGD

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 15, 2006 7:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne mogu da tvrdim ni da ima ni da nema prevare, mada sam vrlo naklonjen misljenju da ima i to ohoho.... takodje bi ljudi trebalo da budu obavesteni o ceni poziva i ostalim zackoljicama i to ne "slovima koje mozete da procitate samo kroz lupu na dnu web strane" koliko da zakon bude zadovoljen...... u svakom slucaju ovo je lov u mutnom, a zrtve su manje obavesteni gradjani i oni drugi....
PS- Dok je o.... bice i vune!

benitez
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 56

Datum registracije: 15 Jul 2006
Mesto: Šabac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 15, 2006 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prvi kviz koji se pojavio na 3K moze se reci da je bio posten a kasnijem pojavom konkurencije sve je izgubilo smisao. Tako je svugde sto se tice konkurencije "puno riba u akvarijumu samo muti vodu"

Sheggy-po
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 14 Jul 2006
Mesto: Pozarevac / Braunau

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 16, 2006 3:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tipicna balkanska prevara, koja prolazi samo zboga jos tipicnije lakomislenosti!

draganvitas
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 11 Jun 2006
Mesto: Majka Cp6uja

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 24, 2006 2:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa sad najbolje da vam dele lovu za dzabe!!!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Pozovi 041 radi bankrota Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon