:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) pokušala je do sada da ubije Fidela Kastra čak 638 puta, tvrdi Fabijan Eskalante, bivši šef obezbeđenja lidera kubanske revolucije. U međuvremenu, sa Kube dolaze najave da će se Fidel oporaviti i vratiti na vlast „za nekoliko nedelja”. Neki od najneverovatnijih pokušaja likvidacije Fidela Kastra detaljno su opisani u dokumentarnom filmu koji je emitovao britanski „Kanal četiri”. Jedan od najpoznatijih je bilo podmetanje eksploziva u Kastrove omiljene cigare, ali on nikada nije zapalio „smrtonosni tompus”. Znajući za Kastrovu strast prema ronjenju, CIA je čak razmatrala da u vode gde on roni dopremi posudu punu eksploziva koja bi kubanskog predsednika privukla svojom neobičnom bojom.
Poslednji poznati pokušaj likvidacije Kastra bio je 2000. kada je bio u poseti Panami. Ispod pozornice bilo je postavljeno 90 kilograma plastičnog eksploziva. Na nesreću CIA, Kastrovo obezbeđenje je proverilo pozornicu i otkrilo eksploziv. Četiri osobe, među kojima i Luis Posada, Kubanac u egzilu i operativac CIA, uhapšene su kao organizatori.
Kubanski potpredsednik Karlos Lage i predsednik Venecuele Ugo Čavez optimisti su kad je reč o Fidelovom zdravstvenom stanju. Oni tvrde da se kubanski predsednik brzo oporavlja posle operacije stomaka i da se može očekivati da se vrati na dužnost za nekoliko nedelja. Lage je dodao i da će Kastrov povratak otkriti američku „politiku laži” koja stoji iza spekulacija da se neće oporaviti posle operacije.
Predsednik Venecuele Ugo Čavez je za vreme svog obraćanja zapitao: „Kako si, Fidel?”, sugerišući da veruje da kubanski lider gleda program.
„Imamo pouzdane informacije da se brzo i lepo oporavljaš. Fidele, prijatelju i druže, grlim te i znam da ti je sve bolje”. Želje za brzi oporavak, inače, stižu od levičara širom planete. Bivši predsednik Nikaragve Danijel Ortega doputovao je u Havanu. (Blic)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
|
He He bas je slab CIA
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
mozda ce 639 put biti presudan
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Lemi Odomaćeni član

|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Avg 2004 Poruke: 1424 Mesto: Somewhere in the state of Srem - Vojvodina

|
|
Mozda nece ni morati da pokusavaju ponovo....ko zna??
|
_________________ Udri me, ubi me, kozu mi deri, odavo ja sam spremam da mrem
samo mi nemoj dirati SREM
:firestarter: Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE :firestarter: |
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
ubice se on sam cigarama
onim dobrim kubama
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|