www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Konačno pregovori o viznom režimu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 14, 2006 12:50 am    Naslov poruke: Konačno pregovori o viznom režimu Na vrh strane Na dno strane

Boris Tadić i Oli Ren dogovorili su se da počnu pregovori o olakšavanju viznog režima za građane Srbije. „To je važan korak ka liberalizaciji viznog režima za građane Srbije i prvi korak ka dovođenju Srbije na ´belu šengensku listu´”, rekao je evropski komesar Oli Ren. Glavna tema razgovora u Helsinkiju bio je nastavak prekinutih pregovora o stabilizaciji i pridruživanju. Predsednik Srbije je u glavnom gradu Finske, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, sagovornicima predložio da se pregovori sa Beogradom nastave do kraja ove godine i da se postavi uslovna klauzula da se ugovor primeni onog trenutka kada se završi saradnja s Haškim tribunalom. Iz sedišta unije u Briselu stigle su najave da sastanak šefova diplomatija EU – najavljen za ponedeljak - neće doneti bitne promene u odnosima evropske dvadesetpetorke i Beograda. Iako spreman da pomogne olakšicama u viznom režimu, Brisel na prvo mesto i dalje stavlja Hag.

Međutim, komesar za proširenje Oli Ren preneo je da pregovori o Stabilizaciji i pridruživanju ne mogu biti nastavljeni dok Ratko Mladić ne bude u Haškom tribunalu: „Verujem da će srpska vlada ovo pitanje shvatiti veoma ozbiljno. U ponedeljak ćemo ponovo razmotriti napredak koji je Beograd napravio kada je u pitanju saradnja s Haškim tribunalom. Tom prilikom će ponovo biti održan sastanak evropske trojke sa Srbijom”.

Predsednik Tadić kaže da je Srbija više nego svesna tog uslova: „Mi veoma dobro znamo da je uslov i za potpisivanje Ugovora o stabilizaciji i asocijaciji dovršetak saradnje s Haškim tribunalom i izručenje Ratka Mladića. To je prioritet i ove i svake druge demokratske vlade”, kazao je predsednik Srbije nakon razgovora s Olijem Renom.

O inicijativi Tadića o uslovnoj obnovi pregovora će, po svemu sudeći, biti reči i u ponedeljak, na ministarskom sastanku „trojke Evropske unije” sa predsednikom Vlade Srbije Vojislavom Koštunicom u Luksemburgu.

To su istakli zvaničnici Evropske unije u Briselu, koji tvrde i da se, „prema poslednjim saznanjima, teško može reći da je ostvarena puna saradnja Srbije s Haškim sudom”, a to je, kako je naglašeno, i dalje ključni uslov za obnovu pregovora sa Srbijom.

EVROPSKA TROJKA S KOŠTUNICOM U PONEDELJAK

U ponedeljak će u Luksemburgu biti održan još jedan sastanak evropske trojke i Srbije. Tom prilikom sa Renom, Solanom i Toumijoom će razgovarati premijer Srbije Vojislav Koštunica.

On je za B92 izjavio da će pokušati da uveri EU da treba da nastavi pregovore sa Srbijom. Koštunica je rekao da će u Luksemburgu govoriti o detaljima sprovođenja akcionog plana, koji će, uveren je, uskoro dovesti do hapšenja Ratka Mladića.

„Nastojaću da pokažem da je jako mnogo učinjeno, da se mnogo radi i da je to prioritet ove zemlje. Potpuno mi je jasno da dalje ne možemo dok se to pitanje ne reši. Najzad, da istaknem da je malo pravde Srbija zaslužila posle svega. Oni će reći da je ono što se traži akcija, ne reči. Tu smo potpuno spokojni. Jako se mnogo uradilo i mislim da će nas sve to vrlo brzo dovesti do cilja i da nema nikakvog razloga da se razgovori ne nastave”, kazao je Koštunica za B92.

ČEŠKA UVODI VIZNE OLAKŠICE

Češka je odlučila da uvede dodatne olakšice za izdavanje viza državljanima Srbije, izjavio je u Beogradu ambasador Češke Ivan Jestrab. Olakšice za izdavanje viza za više ulazaka, koje će važiti i do dve godine, odnosiće se na đake, studente, poslovne ljude, stručnjake, kulturne i naučne radnike i sportiste, rekao je češki konzul u Beogradu Igor Prohaska.

„Svesni smo toga da oko 70% mladih ljudi u Srbiji nije nikad putovalo van zemlje i smatramo da se to mora promeniti”, rekao je češki ambasador i dodao da će veća sloboda kretanja, posebno mladih ljudi, doprineti približavanju i integraciji Srbije u Evropsku uniju.

Češka je 1. maja 2005. uvela besplatno izdavanje viza državljanima Srbije i Crne Gore, a 11. septembra ukinula vize nosiocima diplomatskih pasoša. (B92, Beta)

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

Maja S.
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 45

Datum registracije: 18 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 15, 2006 4:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa bilo je vreme i o tome porazgovarati...
mi smo po tom pitanju odseceni od sveta. Retko ko je uspeo od mladih preci u drugu zemlju, pa makar i turisticki ili u soping.
Zalosno.

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 16, 2006 4:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sad cu javno da priznam: nisam bio ni u jednoj stranoj drzavi niti imam pasos.
Kao klinac sam bio pravi majstor da nestanem. Skrenes pogled i - nema me, pa su moji imali zive muke sa mnom. Kad sam imao 11 godina poceli su oni ratovi, sankcije... Danas bas nesto i nemam volje ni materijala da putujem, a u medjuvremenu sam dobio i strah od letenja/aviona. Kad bi i isao negde preko granice to bi onda bila neka posebna drzava, a ne po onom sablonu kakve srecem kod drugara [sto se tice turizma]: Madjarska, Turska, Bugarska, Egipat... Sve se bojim da ne bi dobro prosao jer nemam iskustva sa boravkom u stranim zemljama [logicno, zar ne?].

Nadam se da nisam usamljeni slucaj sto se toga tice. Sad

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Konačno pregovori o viznom režimu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon