www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Francuski orden viteza Emiru Kusturici
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 21, 2006 10:44 am    Naslov poruke: Francuski orden viteza Emiru Kusturici Na vrh strane Na dno strane

Srpski reditelj Emir Kusturica biće odlikovan ordenom viteza umetnosti i književnosti od države Francuske, saopštio je u Parizu francuski ministar kulture Reno Donedije de Vabr. „Potvrđujem da ću lično uručiti Orden viteza vašem reditelju Emiru Kusturici”, rekao je De Vabr dopisniku Tanjuga u Parizu, nakon susreta sa srpskim ministrom kulture Draganom Kojadinovićem. Najveće odlikovanje francuske države za dostignuće iz oblasti kulture i filmskog stvaralaštva biće dodeljeno srpskom reditelju koji je najveći deo dosadašnje profesionalne karijere ostvario u toj zemlji. Kusturičin međunarodni uspeh počeo je 1985. u Francuskoj kada je osvojio Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu za film „Otac na službenom putu”. Najveća priznanja na tom međunarodnom filmskom festivalu osvojio je potom i za filmove „Dom za vešanje” (nagrada za režiju 1989) i „Podzemlje”. (RTS)

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 21, 2006 11:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bravoooo,Kusta!!!!!

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 21, 2006 5:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neznam dali mu je dao konacno orden ali drago mi je da chirac ima taj gest prema njemu jer je to nesto posebno,neka titula,slava za kusturicu....cestitam!!!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 21, 2006 6:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

francuskinja je napisao/la sledeće:
Neznam dali mu je dao konacno orden ali drago mi je da chirac ima taj gest prema njemu jer je to nesto posebno,neka titula,slava za kusturicu....cestitam!!!

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
ti nesto sumnjas u to?

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Godine: 43

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 11:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:
francuskinja je napisao/la sledeće:

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
ti nesto sumnjas u to?

Ne sumnjam nego nisu pokazali na francusku televiziju ali mislim da moj cale je procitao takojde o tome u novinama pa mi je takodje pricao o tome ali hocu da kazem da nisam jos svojim ocima vidla neki artikl...

viktorpop
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 06 Jul 2005
Mesto: Kraljevo

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 7:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znaci, formula za zagarantovani uspeh je sto ruznije prestaviti srbe javnosti sirom sveta, a srbiju kao primitivnu zajednicu. To je moja prva reakcija na ovu vest, sta cu...

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 7:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

viktorpop je napisao/la sledeće:
Znaci, formula za zagarantovani uspeh je sto ruznije prestaviti srbe javnosti sirom sveta, a srbiju kao primitivnu zajednicu. To je moja prva reakcija na ovu vest, sta cu...

o cemu ti to?
da nece da nas predstavi kao ljubicice?ma nemoj Very Happy

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 30 Nov 2005
Mesto: Čačak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 7:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Please izgleda je bolje da nas prikaze kao krezave i primitivne cigane nego kao Srbe?!? A da ne pominjem sta je hteo (ne znam da li je) da snimi u Uzicu sa zivotinjama... Ja bih njega proglasio kao nacionalnog neprijatelja!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 7:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

DzoA je napisao/la sledeće:
Please izgleda je bolje da nas prikaze kao krezave i primitivne cigane nego kao Srbe?!? A da ne pominjem sta je hteo (ne znam da li je) da snimi u Uzicu sa zivotinjama... Ja bih njega proglasio kao nacionalnog neprijatelja!

sumnjam da si video sve njegove filmove...
i da si shvatio sta je hteo da kaze...
nema veze,shvatili su drugi Wink

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 8:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda ja nisam shvatio sta je on snimao ali mi je dovoljno bilo da cujem od profesorke koja je isla na seminar u Pariz kad se emitovao onaj film sa Perhanom (ili film crna macka beli macor ne mogu bas da se setim). Videla je kolone dece koja idu u sa uciteljima/nastavnicima u bioskop... Onda je pitala nekog kolegu iz Pariza gde idu ta deca, a on joj je odgovorio da idu da gledaju dotican film kako bi videli da jos uvek postoji u Evropi narod koji zivi na taj nacin.... Necu nista vise komentarisati oko toga...

Jos samo da prikazem ovo:

BEOGRAD - Nekoć bosanski, a zatim srpski redatelj Emir Kusturica, u Užicu upravo snima film radnog naslova “Zavjet”, a glavni glumci su mu Miki Manojlović i Nele Karajlić, frontman rokerske skupine Zabranjeno pušenje.

Taj grad u zapadnoj Srbiji, jedan od neslavnih rekodera po broju nezaposlenih, sada je takoreći pod opsadnim stanjem, budući da je Kusturici potrebno mnoštvo statista, pa će se tako, na dva mjeseca, domaćem stanovništvu, koje bude izabrano da se pojavi u masovnim scenama, makar nakratko popraviti loše novčano stanje.

Kusturica je ovih dana šokirao Užičane, obećavši da će za scenu protuprirodnoga bluda sa svinjom i kravom onima koje bude izabrao na ruke isplatiti 500 eura (što je više od dvije prosječne srpske plaće)! Odziv kandidata iznad je očekivanja.

Kako je vaš dopisnik doznao u Beogradu, zbog toga će se prosvjedno oglasiti neki članovi Društva za zaštitu životinja, koji će zahtijevati da sodomijski prizori budu izbačeni iz “Zavjeta”.

Bravo Kusturica "Srbine"!!!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 8:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

anekdote sa snimanja novog filma cemo proveriti
(pa onda pricati,jel')
kao i tu tvoju profesorku na seminaru u parizu...
nema nijedne skole u francuskoj koja vodi klince gledati kusturicine filmove
jer nisu za decu;
traju od po 2i po sata minimum Very Happy
nije fino pljuvati po tipu samo na pretpostavkama i tracevima.
uvek mi je bilo interesantno kako balkanci ne vole internacionalni uspeh "nasi grana lista"...
a kako se divimo kitchu i gluposti Confused

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 10:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Za anegdotu sam cuo na dooosta mesta (ako se raspitas, cuces i ti).
Gde ces veceg kica i gluposti od Kusturice kod kojeg nema filma bez magarca, majmuna, svinje...
U stvari kad malo bolje razmislim lazem, Kusturica je snimio i ono blato od filma "Jagoda u supermarketu". A sto se tice gluposti gde ces vecu glupost od filma poput "Crna macka beli macor"... Voleo bih da mi ovde kaze bar par ljudi da im se svideo taj film (i svi slicni).

Jedino sto odajem priznanje Kusturici jeste sto je snimio dobru reklamu za next sok (koju sam video u noci reklamozdera).

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Francuski orden viteza Emiru Kusturici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon