:: |
Autor |
Poruka |
vujke13 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Dec 2005 Poruke: 239 Mesto: Subotica/ Novi Sad/ Podgorica

|
|
oni uwek ostaju u nasim srcima, tesko ih je zameniti, ali i drugi zasluzuju ljubav i paznju
|
_________________ Vujanic je zakon |
|
|
|
 |
Jelena-hn Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 15 Avg 2006 Poruke: 82

|
|
Meni je moj kuco uginuo prije nove godine i jos mi ne pada na pamet da uzmem novog jer mi on nedostaje do neba..
Bio je 13 godina kod mene, i zivio je u kuci i svako malo mi se pricinjava da lezi u svom cosku...
|
|
|
|
|
 |
MIKYE1 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 47
Datum registracije: 25 Mar 2006 Poruke: 125

|
|
Šta si stariji lakše to prihvataš
|
|
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
MIKYE1 je napisao/la sledeće: | Šta si stariji lakše to prihvataš |
kakve to veze ima sa staroscu?
kad volis nekog ljubimca naravno da ti je uzasno tesko, imao ti 10 ili 50...
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
 |
bree BabyG´s mezimica

|
Godine: 34
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 3890 Mesto: daleko u mislima

|
|
Ja sam imala macka,ali kada sam pre 2 1/2 godine saznala da moram da se preselim u USA,shvatila sam da macka ne mogu poneti sa sobom.Bio je star(10 godina ot kako je bio samnom).Pozdravila sam se sa mackom,i bilo mi je mnogo zao sto cu morati da ga ostavim,ipak nadala sam se da cu ga videti kada dodjem na odmor.I macak je jako cudno izgledao tada,imala sam osecaj da su mu oci bile pune suza.Svo vreme u USA,sam mislila o tom macku,sanjala sam ga,zamisljala kako se seta oko kuce,kako smo se igrali,kako je bio umiljat...Bilo mi je jako tesko,ali sam sebi govorila"Videces ga na odmoru!".Pre godinu(SKORO GODINU!) dana,kada smo seli u avio,da odemo na odmor,prvo sto sam sebi rekla,bilo je"Vreme je da vidis svoga macka">Medjutim kada sam dosla u Srbiju,macka nije bilo!To me u pocetku nije cudilo,jer je on bio macak koji je imao obicaj da ode od kuce po jedno mesec dana,hrani se kod komsija,pa se opet vrati.Taj macak je bio jako razmazen,zahvaljujuci meni,ali isto tako i jako pametan.Odazivao se kada sam ga zvala,slusao kada sam mu pricala kako sam provela svoj dan,sam lovio ribu u jednom ribnjaku u komsiluku,lezao na krevetu za barbike,u kuci je bio samo dok mu je bilo hladno,ali nije u kuci spavao(osim jedanput...ali to je bilo samo zato sto je napolju bilo jakoooo hladno,i ja sam pitala moje da prespava u kuci),nije pravio nered dok je jeo,po ceo dan je samo leskario,jer je bio jako lenj!I nikada nikoga nije ogrebao,cak ni moje bezosecajne prijatelje koji su ga ponekad bukvalno uhvatili za rep i okrenuli naglavacke!Medjutim kada se moj odmor priblizio kraju,i macka nije bilo,ja sam resila da pitam komsinicu(koja je bila zaduzena da vodi racuna o njemu...mada znala sam da on moze da vodi racuna sam o sebi)da li ga je videla.Ona mi je na to rekla kako je on kada smo mi otisli,samo jednom dosao ispred nasih vrata,okrenuo se,shvatio da tu vise nema nikoga i tuzno otisao.Vise se nikada nije vratio.To je bio macak koga su svi znali,jer je imao neznu sivu dlaku,zelene oci,roze njusku,bio je star i imao je oko 5-7kg(dadada...rekla sam vam da sam ga razmazila!Uvek sam mu davala najbolju hranu..ako smo nesto jeli,cim bi se moji okrenuli,ja bih mu dala najbolje parce) Tako da pretpostavka je da je on otisao i negde umro od tuge.U pocetku nisam zelela to da verujem!Ljutila sam se na svakoga ko bi mi to pomenuo!Ali kako je vreme prolazilo,pomirila sam se sa istinom,i sa tugom!Jos mi jaaaaaaaako ne dostaje!Svaki put kada ga pomenem,placem kao kisa!I moji se bas ljute sto placem.I njima on ne dostaje,ali ne kao meni.Tako da,mislim da to sve zavisi od toga koliko si bio vezan za tu macu.Ako si bio bas vezan,kao ja.I ako ti je ta maca,kao meni,bila najbolji prijatelj,ako si joj pricao svoje probleme sa drustvom,roditeljima,skolom...onda..necu da te lazem,mnogo ce ti nedostajati! Ako si bio vezan,ali ne toliko ...samo ti se svidjala ta maca,i bila ti je draga,onda ces biti kao moji roditelji,njima nas macak ne dostaje,ali ne kao meni.Oni ne placu za njim,ne pisu u dnevnik kako je sve bilo pre..Oni ga se jednostavno secaju,i drago im je sto su ga imali kao kucnog ljubimca. Mene najvise boli to sto nemam nijednu njegovu sliku!Zato po netu trazim slike slicnih macaka,ali nijedan nije isti!Ako ipak odlucis da nadjes drugog kucnog ljubimca(i ja cu,ali ne sada..mozda kada ne budem zivela sa mojima,moji nisu bas za kucne zivotinje,ne zele da me vide da patim ponovo),ne moj da zamenjujes tu staru macu sa ovim novim ljubimcem!Oni nisu jedna zivotinja!Nauci da volis novu zivotinju,a stare se uvek secaj,ne moj da je zaboravis.Ali isto tako zapamti da je nova zivotinja tu,da je zivot kratak,i da je vreme da se igras sa tom novom zivotinjom i da je volis!Ako nisi spreman da volis ovu novu zivotinju za ono sta ona jeste,onda nemoj ni nabavljati novu zivotinju,neko vreme,samo dok ne naucis da podelis srce na proslo i sadasnje vreme!E,pa to ti je moj savet...dug je,znam..ali ne postoji kraci nacin da ti ispricam sve ovo,i da ti razumes sta ja hocu da ti kazem,i zasto ti to govorim.
Pozz i srecno!
P.S.Izvini sto sam ti se svo vreme obracala u muskom rodu..ne znam sta mi je,zbunim se kada pricam o macku!A sada me iskreno mrzi,da sve ovo prepravljam!
|
_________________ ~People will always talk,I might as well give them something to talk about!!!~
Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA! |
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|

|
|
u potpunosti te razumem
|
|
|
|
 |
Dementia Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 20 Dec 2006 Poruke: 27

|
|
posto volim sve zivotinje..i jako se brzo vezujem za bilo koju
uvek sam imala nekog ljubimca..macke i kucice,morsko prase,ribice
hmmmmmm
znam kako je tesko kada izgubim neku..i uvek kazem da necu vise nabavljati..ali ne vredi
uvek nabavim neku
trenutno imam 4 maceta i psa XD
i lepo mi je
ne mogu bez njih
|
_________________ Quoth the raven:~Nevermore~ |
|
|
|
 |
maja_leon Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 22 Jul 2007 Poruke: 1

|
|
Meni je mnogo tesko zadnja 2 dana jer je moju macu " Frknjita" zgazio auto. Ja jos uvek nemogu da verujem.. Mnogo sam se navikla na njega! Imao je samo tri meseca ali svaki dan smo se igrali, trcali po kuci, grickao me, grebao cupao mi kosu dok spavam.. Sada udjem u dvoriste i vidim "macka" koga imamo vec 7 godina i macu "zenku" koja ce uskoro da se omaci, ali nema mog malog maceta koji je skakao i lezao pored mene kada se umori. Ja imam 27 god i nikada pre ovako nesto nisam dozivela, ovakav osecaj, ovakvu tugu. Samo se nadam da ce nova maca liciti na staru i po karakteru i po liku, inace cu i dalje biti izgubljena u mislima o njemu kao i sada. Ni sanjala nisam da cu ovoliko patiti stoga svima koji su izgubili svog mezimca zelim da kazem da se saosecam sa njima
|
|
|
|
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|

|
|
vratila sam se sa puta i rekose mi da mi je Sima, moja ribica, japanka, uginuo...
mozda bi neki rekli, sta, riba, to se ne racuna , ali , Sima je bio kod nas dobrih godinu i po dana, zao mi je sto nisam bila tu....da vidim da li je nekako moglo da se pomogne...
moji sumnjaju da se voda pregrejala, zbog velike vrucine, mozda mu to nije odgovaralo...
osecam veliku prazninu.....
|
|
|
|
 |
Bojan_kralj ~Angel azul~

|
Godine: 34
Datum registracije: 23 Apr 2007 Poruke: 12820 Mesto: Debela 'ladovina

|
|
Uvek bi bilo tesko kad izgubite ljubimca, ali samo zamislite, otisao je na bolje mesto i bice vam lakse.
|
|
 |
KInder Torta Moj Dobri Anđele...

|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Jul 2007 Poruke: 8238 Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...

|
|
Anabela mnogo mi je zao zbog tvog macaka. Znam kako ti je, meni je uginuo sarplaninac ne tako davno. Obozavala sam ga, imao je petnaest godina
|
_________________ Proslo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci,
A, zelim te, i zovem te... |
|
|
|
 |
čekalica Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 50
Datum registracije: 14 Nov 2007 Poruke: 121 Mesto: Zemun

|
|
Jutros sam gledala slike moga psa koji nije sa nama od 14.avgusta.Nisam se usuđivala otvarati disk oko mesec dana.I ogromna praznina i bol koja neće minuti vremenom.Gledam u pravcu mesta na krevetu gde je spavala-prazno.Obožavala sam da sedim uz kaficu ujutru,tihu muziku i kada se okrenem da je vidim kako mirno spava i diše.
Kada prilazim zgradi sve se nadam izaći će,doći pred mene,da se mazimo...Bila je pravi kućni ljubimac,bila je sa nama 15 godina.
Ne želim zamenu,jer takvo nešto ne postoji.Sterilisala sam kucu u naselju,pomažem oko mnogih akcija,hranim 4 napuštena psa,ali mesto moga Zverka na krevetu ostaje prazno.Odatle sam je odnela u naručju u našu poslednju šetnju.
...Uvek ima ono možda.Danas sutra ako mi Bog podari sreću da imam dete i ono poželi kucu,tada ću se usuditi da detetu ispunim želju.Samo tada.
|
_________________ Čekaj me i ja ću sigurno doći...samo me čekaj dugo... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|