www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Francuski orden viteza Emiru Kusturici
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 10:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

DzoA je napisao/la sledeće:
Za anegdotu sam cuo na dooosta mesta (ako se raspitas, cuces i ti).
Gde ces veceg kica i gluposti od Kusturice kod kojeg nema filma bez magarca, majmuna, svinje...
U stvari kad malo bolje razmislim lazem, Kusturica je snimio i ono blato od filma "Jagoda u supermarketu". A sto se tice gluposti gde ces vecu glupost od filma poput "Crna macka beli macor"... Voleo bih da mi ovde kaze bar par ljudi da im se svideo taj film (i svi slicni).

Jedino sto odajem priznanje Kusturici jeste sto je snimio dobru reklamu za next sok (koju sam video u noci reklamozdera).

hajd',kad ti napravis nesto bolje Wink
cestitacemo ti od srca Very Happy

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 30 Nov 2005
Mesto: Čačak

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 10:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemoj sad brkati babe i zabe.
On je svetski priznat samo zato sto je placen da Srbe predstavlja kao cigane. Samo bih voleo da cujem jos dva forumasa koja ce da kazu da im se svidjaju njegovi filmovi, povucicu rep i necu se vise javljati!

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 22, 2006 11:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

On je svetski priznat samo zato sto je placen da Srbe predstavlja kao cigane. Samo bih voleo da cujem jos dva forumasa koja ce da kazu da im se svidjaju njegovi filmovi, povucicu rep i necu se vise javljati!

kusturica je odavno prevazisao mere i misljenja "forumasa" Very Happy
ko ga ceni fino bas,ko ga ne ceni...vrlo vazno,vrednost mu ostaje ista Wink
nego mi nisu jasni tvoji komentari po ciganima Rolling Eyes
ne treba nikada lupati tako po "drugima"
jer nikada ne mozemo znati kakve smo krvi u stvari...
od babe i prababe,itd...ko ce ga znati Wink

DjDream
Prijatelj Domaćeg.de
Prijatelj Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Mar 2006
Mesto: Banja Luka/Chicago

usa.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 4:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Za anegdotu sam cuo na dooosta mesta (ako se raspitas, cuces i ti).
Gde ces veceg kica i gluposti od Kusturice kod kojeg nema filma bez magarca, majmuna, svinje...
U stvari kad malo bolje razmislim lazem, Kusturica je snimio i ono blato od filma "Jagoda u supermarketu". A sto se tice gluposti gde ces vecu glupost od filma poput "Crna macka beli macor"... Voleo bih da mi ovde kaze bar par ljudi da im se svideo taj film (i svi slicni).

Jedino sto odajem priznanje Kusturici jeste sto je snimio dobru reklamu za next sok (koju sam video u noci reklamozdera).

Nerazumijem Tvoje glediste tog filma,medjutim recimi sta tu nije istina iz svakodnevng zivota??
Zar nije istina Sverc,Prevare,Kradje,Nestanka Struje (Redukcija),Siromastvo,Ubistva,Silovanja itd.
Nemoj mi reci samo da je sve med i mlijeko i da je sve to laz.
Druga stvar Crna Macka Bjeli Macor je jedan tipican primjer zivljenja jedne skupine naroda.
I u filmu nigdje nekaze da su to Srbi niti Srbija,film treba malo dublje pogledati sta zeli da kaze sa tim,pa onda polemisati o necemu,Nemoj sada reci i da Film Last Samuraj blati same Japance tako sto ih prikazuje kako cara tako i svu elitu izdajnicku.Medjutim uopste u tom filmu neprikazuje tako vec zivljenje jedne skupine naroda(Samuraja),obicaja,zavjeta,ponosa kao i nestanka iste te skupine ili kako vec da nazovem.

I ja mislim da ipak tebe pogadja sto taj isti Emir snima u Srbiji iako ga nikako nepodnosim sa njegovom arogancijom ali ipak treba sagledati neke stvari realno.

Savjet u drugom svjetlu mozes da pogledas i Film 'Do Koske" pa reci da i taj film blati Srbiju-vladu-i mlade.

Pozdrav

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 12:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ne zelim da lupam niti po ciganima niti po bilo kome. Ali cinjenica jeste da su cigani u Srbiji jedan deo naroda koji je najnepismeniji, najnekulturniji. Ne zeljim da pljujem ni po kome ali tako je cinjenicno stanje ovde u Srbiji. Sta nije istina iz svakodnevnog zivota? Sve je istina ali ne za Srbe. Ja ne znam za vas ali kad god je Kusturica u pitanju tu se odma privezuje i onaj dodatak - Srpski film, sto i jeste ali nigde se ne spominje da to nisu Srbi nego da su to cigani. Ljudi koji ne znaju gde je Srbija (ima dosta onih koji ne znaju ni na kom kontinentu) stvaraju losu sliku o Srbiji. Nece stranac da lupa glavu i da razmislja da li su to neki tamo Srbi ili neki tamo cigani... On gleda Srpski film i nema sta da misli (ukoliko mu se ne naglasi da su to romi, a ne naglasava se). DjDream to bi ti bolje trebao da znas od mene (mozda sam i ja u zabludi) da klasican Amerikanac kad cuje za Srbina misli da je to neki tamo terorista...
Sto se tice filma "Poslednji samuraj" taj film je ostavio utisak da je meni bilo zao sto je sve to ispalo tako i sto je zgazena jedna tradicija. Znaci to nije slucaj samo kod nas nego se sve to desava sirom sveta. Ali mi je krivo sto se gleda srpski film sa ciganima gde se prikazuje jedna (ne)kultura naroda.
Sto se tice filma "Do koske" taj film blati i Srbiju i vladu i mlade ali sa razlogom! Ne kazem ni da treba ni da ne treba snimati takve filmove gde je realnost takva kakva jeste (mada vise naginjem da se ne iznosi previse prljavog ves iz kuce) ali mora da se vidi i ona druga strana. Naravno da ne treba snimati filmove tipa sapunica gde se lepo zivi. Film "Do koske" ima opravdanje (moje, lol).

Nadam se da smo se bar malo skapirali o nasim misljenjima Wink

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Opaska:
I sta sada? Oni su takodje drzavljani Republike Srbije. Dakle, ako hocete tako Srbi su. Kao sto smo nekada davno svi (mislim na sve sadasnje drzave proizasle iz SFRJ) bili "Jugovici". A da li su kulturni, ili ne - to nije ovde tema. Tema je Kusturica i dobijen orden.

Btw: Molim clanove da ne politizuju previse. Na ovom forumu nema mesta za tako nesto.
Hvala.

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 5:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ne moze se na osnovu manjine (vrlo mali procenat) stvarati slika vecine.

ex_deda
Banovan!

*28*
*28*

Datum registracije: 08 Okt 2006

australia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 8:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evo meni se svidja. U vecini njegovih filmova on prestavlja ili zivot Roma ili politicku sliku proslosti jednog naroda, i tako ga i kriticari vide i opisuju. Ovde u AU cak je bio i dokumentarac o njemu.

Nemogu da se setim svih pojedinosti, ali studija karaktera i komedija muje najvece priznanje. Znash li ti kako je teshko raditi sa ljudima koji nisu glumci. Odabrati ugao i mesto gde ces snimish sledecu scenu.

Slicno sto ti pricas isto sam cuo od jednog Poljaka shto me je iznenadilo, ali on nije rekao da predstavlja Srbe kao cigane. Neki ljudi jednostavno nevole njegove filmove, nezele da veruju u vizuelnu autenticnost a neka mashtovita prica i tracak duhovitosti i ako je sve okruzeno ljudskom nesrecom i bedom.

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 23, 2006 10:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

(priznat svuda osim kod nas,vidim lepo)
Kusturica je UMETNIK.
ima svoje poglede na balkan koji su pomalo karikaturalni
ali nisu bas daleko od istine Wink
(takvi smo kakvi smo,nema nam spasa Very Happy )
meni licno je mnogo draze cuti da ce Kusturica dobiti "orden de chevalier"
nego da nas spominju po tamo nekim internacionalnim sudovima... Wink

P.S.oni koji ne poznaju kusturicine filmove neka ih prvo pogledaju
pa posle neka kritikuju Idea

DjDream
Prijatelj Domaćeg.de
Prijatelj Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Mar 2006
Mesto: Banja Luka/Chicago

usa.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 4:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ne zelim da lupam niti po ciganima niti po bilo kome. Ali cinjenica jeste da su cigani u Srbiji jedan deo naroda koji je najnepismeniji, najnekulturniji. Ne zeljim da pljujem ni po kome ali tako je cinjenicno stanje ovde u Srbiji. Sta nije istina iz svakodnevnog zivota? Sve je istina ali ne za Srbe. Ja ne znam za vas ali kad god je Kusturica u pitanju tu se odma privezuje i onaj dodatak - Srpski film, sto i jeste ali nigde se ne spominje da to nisu Srbi nego da su to cigani. Ljudi koji ne znaju gde je Srbija (ima dosta onih koji ne znaju ni na kom kontinentu) stvaraju losu sliku o Srbiji. Nece stranac da lupa glavu i da razmislja da li su to neki tamo Srbi ili neki tamo cigani... On gleda Srpski film i nema sta da misli (ukoliko mu se ne naglasi da su to romi, a ne naglasava se). DjDream to bi ti bolje trebao da znas od mene (mozda sam i ja u zabludi) da klasican Amerikanac kad cuje za Srbina misli da je to neki tamo terorista...
Sto se tice filma "Poslednji samuraj" taj film je ostavio utisak da je meni bilo zao sto je sve to ispalo tako i sto je zgazena jedna tradicija. Znaci to nije slucaj samo kod nas nego se sve to desava sirom sveta. Ali mi je krivo sto se gleda srpski film sa ciganima gde se prikazuje jedna (ne)kultura naroda.
Sto se tice filma "Do koske" taj film blati i Srbiju i vladu i mlade ali sa razlogom! Ne kazem ni da treba ni da ne treba snimati takve filmove gde je realnost takva kakva jeste (mada vise naginjem da se ne iznosi previse prljavog ves iz kuce) ali mora da se vidi i ona druga strana. Naravno da ne treba snimati filmove tipa sapunica gde se lepo zivi. Film "Do koske" ima opravdanje (moje, lol).

Nadam se da smo se bar malo skapirali o nasim misljenjima Wink

Naravno dosta stvari i sa tvoje strane su jako realne,mislim i to mi se svidja,sto se tice Emira i njegovih radova recimo i dom za vjesnaje i crna macka beli macor ja posmatram iz sasvim drugacijeg ugla,a to je romski zivot inace na svim prostorima EX YU i tu ja nevidim bas neku veliku laz ili napumpavanje.
Sto se tice predstavljnja tog istomenog Filma u Svjetu tu se mogu sa tobom sloziti sto se tice gledista stranaca na istomeni film,stim da sto i sam kazes neznaju ni na karti da pokazu ili prepoznaju zemlju iz koje je potekao film a kamo narod ili uopste o kome je prica.
Ali svega toga poenta je da ni ja niti ti mozemo sta da promjenimo,nego samo ovako da caskamo piskaramo i iz svojih uglova donosimo zakljucke.
Inace moje licno Misljenje o emiru nista bas nemam pozitivno reci o njemu,a niti me i zanima iskreno receno,medjutim kada vec pricamo o stvaralastima i umjetnostimo onda moram ruku na srce i reci ono sta mislim iskreno.
Isto kao sto bi rekao za Ckalju ili Culeta ili Ziku itd.

U svakom slucaju svako Dobro i
Pozdrav

DzoA
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 11:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da njegoivi filmovi imaju neku umetnicku vrednost, ali me nervira nacin na koji se to servira (preko grbace Srba). O toj zamerci ja pricam. A sto se tice kvaliteta filmova i nisam neki filmski kriticar da mogu da dam neko realno misljenje. Naravno da mi mozemo samo da diskutujemo (ipak je ovo samo forum). Pozdraf!

Baraba
Džentlmen
Džentlmen

Godine: 50

Datum registracije: 02 Sep 2005
Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

germany.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 1:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Preko cije grbace? Dobija li on novac od uplacenog poreza da bi snimio film? Tera li on nekoga da glumi u njegovom filmu?....
Eto da malo diskutujemo, ali da ostanemo na strani ekonomije i drustva uopsteno, molim. Wink

Ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju zaboravne!
Ne zaboravi da vratiš dugove, jer oni kojima duguješ tebe nikada neće zaboraviti!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Francuski orden viteza Emiru Kusturici Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3  sledeća
Strana 2 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon