www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Tinejdžeri u Srbiji sve agresivniji
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 10:52 pm    Naslov poruke: Tinejdžeri u Srbiji sve agresivniji Na vrh strane Na dno strane

Statistika pokazuje da je agresivno i nasilno ponašanje tinejdžera u Srbiji u naglom porastu. Poslednji vidljivi primer dogodio se pre desetak dana u Beogradu, kada je uhapšeno više od 150 mladića, navijača Fudbalskog kluba Rad, od kojih su 47 maloletnici, zbog rasizma i širenja nacionalne mržnje. Društvo se mladima bavi samo u svečanim prilikama ili kada to može doneti neki politički poen. U školi, na ulici, stadionu ili u kafiću - svuda je vidljivo da se mladi u Srbiji ponašaju agresivno. Stručnjaci upozoravaju da se tinejdžeri sada ponašaju znatno nasilnije nego ranije. Psihoanalitičar Vojislav Ćurčić, koji se profesionalno posvetio radu sa adolescentima, smatra da mediji dodaju dramatičnost u pričama o agresivnom ponašanju omladine, ali je sadašnje stanje dosta nepovoljnije nego u prethodnim generacijama.
„Svi smo svedoci raznih informacija kroz medije da se mladi ljudi, vršnjačke grupe, među sobom obračunavaju, da se vršnjaci individualno obračunavaju, sve je veći broj ubistava među mladim ljudima, i to jeste nova karakteristika sadašnje generacije mladih”, kaže on.

„I neki statistički podaci potvrđuju da su, recimo, maloletnički delikti, koji se kvalifikuju kao dela protiv života i tela, znači najagresivnija dela, u porastu, znači - takvih dela među svim delima koja su radili maloletnici bilo je šest odsto početkom devedesetih, a 2003. čak 13%, što znači da se broj dela i broj takvog agresivnog ponašanja duplirao”, objašnjava Ćurčić.

Stručnjaci kažu da na ponašanje adolescenata u Srbiji i te kako utiču društvene okolnosti, rat i nesigurnost iz prethodne decenije, koja je dovela do poremećaja u vrednosnim sistemima.

„Nemam utisak da je celokupna populacija odraslih nešto naročito zabrinuta oko toga. Mislim da društvo ima neki senzibilitet za mlade ljude, ali ne naročito”, kaže on.

„To su uglavnom ljudi koji se profesionalno bave mladim ljudima ili neka resorna ministarstva imaju određenu zabrinutost i zainteresovanost da pomognu mladima, ali sveukupno gledano, kao globalno društvo, ne mnogo”, kaže on.

„Mladi su uvek predmet zainteresovanosti političara i onih koji vode državu u nekim svečanim prilikama ili kada im je potrebna pomoć mladih ljudi, ali čini mi se da ne postoji neka kontinuirana briga”, kaže Ćurčić.

Ministar prosvete je pre više od godinu dana pokrenuo akciju kojom se maloletnicima zabranjuje da izlaze posle ponoći bez odraslih, smatrajući da će se tako suzbiti delinkvencija. Međutim, brojevi su i dalje poražavajući i pokazuju da se samo u Beogradu godišnje evidentira više od 1.500 maloletnih prestupnika. (B92)

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 42

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 27, 2006 11:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa naravno da je veca agresivnost kad su pogresno svatili demokratiju i kad se oko njih desava to sto se desava............

....tvoj i u dobru i u zlu....

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 12:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sve je ok dok ne pocnu mlatiti roditelje Wink

Venceremos
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 20 Sep 2006
Mesto: Santa Clara

cuba.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 10:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please..e sad si bas.. Rolling Eyes

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 11:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

please je napisao/la sledeće:
sve je ok dok ne pocnu mlatiti roditelje Wink
pa ja se ne bi bas slozio s tim zatto su i postali tako agresivni zbog takvog stava roditelja.A koliko sam upucen veliki broj njih i mlati svoje roditelje.......

makaveli_blok70
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 05 Okt 2006
Mesto: ~~blok 70~~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 12:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uopste nije vse nasilja nego sada se vlasti kao nesto trude da dobro urade...
Dzabe nisu ljudi slepi!!NA ulicama je isto tuca i droge ko pre 5 godina!!
Nemam vise komentara na tu temu...

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 28, 2006 12:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

makaveli_blok70 je napisao/la sledeće:
bogami gresis jer zivim poredd zeleznicke i svako tu prodje i zanje vreme je gore nego ranije....Npr evo ti klub drama bivsi xl ne prodje nijedno okupljanje a da neko ne bude uboden ili upucan,sto ranije nije bilo.Odma ispod je klub target gde izlaze naduvani klinci i vece se uvek zavrsi nekom tucom........toga ranije nije bilo u toj meri ma sta ti pricao.......

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 29, 2006 1:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

agresivni klinci bas zato sto su roditelji izgubili autoritet!
da im majka i tata opale po samarcinu s' vremena na vreme
ne bi im naudilo,naduvanoj deci Wink

makaveli_blok70
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 05 Okt 2006
Mesto: ~~blok 70~~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 29, 2006 9:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

rizmal je napisao/la sledeće:
bogami gresis jer zivim poredd zeleznicke i svako tu prodje i zanje vreme je gore nego ranije....Npr evo ti klub drama bivsi xl ne prodje nijedno okupljanje a da neko ne bude uboden ili upucan,sto ranije nije bilo.Odma ispod je klub target gde izlaze naduvani klinci i vece se uvek zavrsi nekom tucom........toga ranije nije bilo u toj meri ma sta ti pricao.......

Ipak ne slazem se sa tobom i ranije je bilo ubistava po klubovima i bodenja i za vreme slobe je bilo puno toga!Seti se samo broj neresenih ubistava 1994 godine povecao se za 100%...(osim toga moje reci potrdjuju dokumentarni film "Vidimo se u citulji" i film "rane"...A gde je sto znam starije nekoliko godina od mene sto su mi pricali price kako je bilo u bloku...

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 29, 2006 9:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

rizmal je napisao/la sledeće:

Ipak ne slazem se sa tobom i ranije je bilo ubistava po klubovima i bodenja i za vreme slobe je bilo puno toga!Seti se samo broj neresenih ubistava 1994 godine povecao se za 100%...(osim toga moje reci potrdjuju dokumentarni film "Vidimo se u citulji" i film "rane"...A gde je sto znam starije nekoliko godina od mene sto su mi pricali price kako je bilo u bloku...
u bloku je uvek bilo problematicno,ok slazem se daje toga bilo i ranije al ne u ovoj meri....npr dok se drama zvala XL pa bilo je svega toliko upucavanja i bodenja da mozes da nabrojis na prste a sada je za 10 neelja ispune svi prsti....a o klubu target i da ne govorim...mislim da ne sirim dalje jer sam ovde odma do tih klubova pa sam upucen sta see tu desava al danas je omladina mnogo gora no ranije....Uopste me ne interesuje slobino ili demokratsko vreme ja samo znam kakvo je vreme bilo kad sam ja izlazio s drustvom a kakvo je sada kad izadjem........

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Tinejdžeri u Srbiji sve agresivniji Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon