:: |
| Autor |
Poruka |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
21-GODIŠNJA Ana Carolina Reston umrla je u bolnici u Sao Paolu nakon što se izgladnjela do smrti. U vrijeme smrti 174 centimetara visoka manekenka težila je tek 40 kilograma.
"Mrzila je kad bi ju netko pozvao na ručak. Kad je jela, bilo su to vrlo male količine, a nakon jela išla je u kupaonicu gdje je sve ispovraćala" - rekao je njen rođak brazilskim medijima.
Posljednjih mjeseci Ana Carolina živjela je na jabukama i rajčicama, a 25. listopada završila je u bolnici nakon što joj je otkazao bubreg.
Njeni prijatelji govore kako joj nisu mogli objasniti da se treba liječiti, jer je ona cijelo vrijeme inzistirala na tome da je zdrava.
izvor:index.hr
Komentar:
Katastrofa mislim da bi trebalo zabtraniti da se traze devojke koje se izgladnjuju za manekenke i da se malo promene ta pravila o proporcijama i kilazi manekenki jer takve modele koji one promovisu u to ne moze da udje 99.9999999...% zena na ovom svetu.....
|
|
 |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
ja imam jednu takvu susjedu, a još se i drogira...lijepu ta budućnost ima
|
|
|
| |
|
 |
ivan1234 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 15 Dec 2005 Poruke: 165

|
|
|
odlicna tema svaka cast o ovome treba pricati,no coment
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
... i šta reći sad na kraju ..
Nek joj je laka crna zemlja ali .. to nije to .. i slažem se da ovo treba biti tema za diskusiju ko god da je otvori.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
nazalost bojim se da ona nije jedini takav slucaj...to se desava mozda ne u tako drasticnoj meri i mladim devojkama koje se ne bave profesionalno manekenstvom vec samo nastoje da se uvuku u modele koje propisuju svetski trendovi..nazalost ne razmisljaju o tome koje su posledice tog izgladnjivanja...kao sto verovatno ni ova devojka nije o tome brinula...
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Stvarno bi manekenkama trebalo ograniciti kilazu i na - minimum! Ta "dijeta" medju manekenkama je krenula jos 60-ih kad se pojavila Tvigi.
A kakva je razlika izmedju anoreksije i bulimije?
|
|
 |
w.i.t.c.h Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Nov 2006 Poruke: 31

|
|
po meni ovo stvarno nije normalno. zashto se toliko izgladnjuju? zar ne shvataju da je privlachnije da zhena ima obline? kako im nije jasno da zdravlje dolazi pre svega? ti modni kreatori koji trazhe od manekenki da smrshaju do abnormalne kilazhe su poremeceni. mislim, zar nije lepshe videti ribu i po sa svim oblinama kako prezentuje model koji ce mnogo lepshe izgledati na njoj jer ga ona popuni a ne na onoj na kojoj on visi?
strashno stvarno...
|
|
|
| |
|
 |
CatchTheWreck Jecika_84 muz No.2

|
Godine: 45
Datum registracije: 06 Sep 2004 Poruke: 6273 Mesto: Cataro

|
|
|
hmmmmm rekao bih na owo "lepo sam ti rekao", imam jednu frendicu koja je wisoka oko 185, i krupnije gradje, sa nekih reci 75 kila je pala na 43..... jer je sebi uwrtela u glawu da je debela..... pa se wi igrajte sa dijetama i chudima, rekao joj doktor ako slomi neshto, da ta kost nece moci da joj zaraste..... popizdeo sam na nju..... odwratno mi je kad ih widim (manekenski tip), pi
|
_________________ u ziwotu wodi rachuna kome cesh
dopustiti da ti se priblizi,
jer nije swako DOSTOJAN
da bude u twom drushtwu,
drzi jezik za zube,
a ledja uz zid,
mozda i uspesh da PREZIWISH
bez posledica,
u owom smradu.... |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | Stvarno bi manekenkama trebalo ograniciti kilazu i na - minimum! Ta "dijeta" medju manekenkama je krenula jos 60-ih kad se pojavila Tvigi.
A kakva je razlika izmedju anoreksije i bulimije? |
Anoreksija nervoza i bulimija
To su poremećaji jedenja mladih, prethodno zdravih žena koje pate od paničnog straha pred debljinom. Bolest je tipična za bijele žene, srednjeg sloja, a glavna im je želja, da budu "šlank"- mršave.
U anoreksiji nervozi cilj se postiže na prvom mjestu radikalnom restrikcijom unosa kalorija, a krajnji je cilj izmršavljenost do iscrpljenosti.
U bulimiji, nakon obilnog jedenja slijedi povraćanje i proljev izazvan prekomjernim uzimanjem lakstaiva. Preklapanje tih bolesti se sastoji u tome što bolesnice mogu "prelaziti" iz jedne u drugu bolest. Smatra se da danas 1% bijelih žena ima navedenu bolest.
Dakle pojednostavljeno...
Anoreksija predstavlja odsustvo apetita praceno psiholoskim odbijanjem ishrane.
Bulimija je stalna potreba za hranom koja se prakticno ne moze zadovoljiti jelom.
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
|
Bas sam citala tu vest u novinama...sta sve ljudi rade da drze dijetu,ma to je preterano,bolje zdravlje da se cuva...a i lepa devojka bila i mlada,ma sacuvaj boze,nadam se da ljudi koje se bavi time ce vise da vodu racuna sa devojkama i da ne preteraju sa slabom kilazom...
|
|
|
| |
|
 |
kljaja00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 21

|
|
|
manekenstvo treba zabraniti!
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
[quote="rizmal"] 21-GODIŠNJA Ana Carolina Reston umrla je u bolnici u Sao Paolu nakon što se izgladnjela do smrti. U vrijeme smrti 174 centimetara visoka manekenka težila je tek 40 kilograma.
"Mrzila je kad bi ju netko pozvao na ručak. Kad je jela, bilo su to vrlo male količine, a nakon jela išla je u kupaonicu gdje je sve ispovraćala" - rekao je njen rođak brazilskim medijima.
Posljednjih mjeseci Ana Carolina živjela je na jabukama i rajčicama, a 25. listopada završila je u bolnici nakon što joj je otkazao bubreg.
(pardoncic za ispravku,rizmal)
ana je imala 18 godina...
pocela je karijeru manekena u 13-oj godini karijeru.
pala je u musku kospiraciju i svet koji stvarno ne postoji
osim na scenama gde su zene vesalice,civiluk za odecu.
odeca koju nam prezentuju manekeni je broj 34!!!
mere "kukovi-struk-grudi" nikako ne odgovaraju sa 1m72
i 48,49 kg koji su imponovani za nosenje broja 34 u tom poslu.
sve je to pomalo fikcija,neizvodivo bez zrtava,eto.
nego se drustvo citavo usmerava prema tom nekom "look"-u.
cim zena par kila viska svi je nesto drugacije gledaju
kako da radi,radja,kuva,pere,itd
i uz sve to da lici jos na anoreksicne manekenke
i kako da vaspita decu da TO ne postoji?
vesalica je predmet.ne ljudsko bice
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|