:: |
Autor |
Poruka |
Vestica Banovan! Freak Of Nature

|
Godine: 39
Datum registracije: 13 Jan 2005 Poruke: 1770 Mesto: Nebo

|
|
sta vam je bwe ljudi...ste se napili malooo?
|
_________________ ~ I took their smiles & I made them mine, I sold my soul just to hide the light and now I see what I really am, a thief, a whore, and a liar ~
 |
|
|
|
 |
YERONIMO Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 51
Datum registracije: 18 Sep 2005 Poruke: 1

|
|
Vrlo zanimljivo.... ali radi!
|
_________________ dr.Peko |
|
|
|
 |
Dafna Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 505 Mesto: negde

|
|
I ja sam citala to, nasla na nekom sajtu, ali na engleskom, i dala burazeru da procita, i covek procita i pita me u cemu je fora... ladno nije ni primetio heheheh
|
|
|
|
|
 |
Mixipro Odomaćeni član

|
Datum registracije: 05 Mar 2005 Poruke: 1091

|
|
taman sam pomislio da admin nije normalan kad ono
|
|
|
|
|
 |
pinkie Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku

|
|
Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Bitje da je ovo THE SAME, samo u engleskoj varijanti:
'Aoccdrnig to a rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do not raed ervey lteter by itslef but the wrod asa a wlohe and not as idnivdaul ltetres...'
Kao npr.
A m-- w-- w-----g d--n t-- s----t. iliti
C---k h--a u----m.
Naime, kako bi se to sa psiholoshke strane gledishta objasnilo kada je chitanje u pitanju, 2 procesa se odvijaju u ovom sluchaju: predikcija & sposobnost stvaranja mentalnih slika. Mi ne chitamo slovo po slovo vetj smislene grupe rechi & chitajutji 'skachemo' sa jedne na drugu & u stanju smo da razumemo tekstove ovog tipa zbog posedovanja mentalnih slika tzv. 'mnemonics' koje predstavljaju slike u nashem umu asocijativno povezane sa entitetima iz sveta oko nas, koje su smeshtene u dugorochnoj memoriji, te ih je lako aktivirati iniciranjem asocijativnog odnosa. |
apsolutno se slazem sa mojm dragom koleginicom...Nas mozak vecinom cita citave reci i sklapa recenice u sebi bez obzira na gramaticke greske koje se u njima nalaze.To su pokazala mnoga proucavanja na polju semantike.Odlicna tema
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
 |
Gravedigger_girl_4ever Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 14 Sep 2006 Poruke: 124

|
|
Da naravno! Mislim da je gramatika veoma bitna i pravopis je veoma bitan! Nemam nista protiv neobrazovanih ljudi, ali isto tako mislim da bismo svi mi trebali da znamo neka osnovna gramaticka i pravopisna pravila koja bismo svakodnevno trebali da primenjujemo!
|
_________________ Grobarka |
|
|
|
 |
Sandan Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Nov 2006 Poruke: 67

|
|
Da, naravno da je bitna. Smatram da je gramatika koren i temelj jezika i da se na njoj nadogradjuje sve ostalo.
|
|
|
|
|
 |
srna2422 Odomaćeni član

|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402

|
|
ne, uopste nije. najbolje bi bilo da mi svi pricamo bas onako kao hocemo. bez ikakvih pravila i ogranicenja. kako bi to bilo veselo!
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
 |
đavolče little sexy devil

|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Maj 2006 Poruke: 9383 Mesto: pakao

|
|
Gramatika je veoma važna u jeziku,a pogotovo u srpskom jer ako pričaš nešto bez veze onda si odmah prost i priglup!
|
|
|
|
|
 |
vmirko Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd

|
|
Mozda izgleda da nije , ali meni zaista smeta kad neko pogresi padez, ili napravi neku nakaradnu konstrukciju.
|
|
|
|
|
 |
nadalina68 Dobro upućeni član

|
Godine: 57
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd

|
|
hahahaha,super je nisam ni primetila dok
nisam obratila paznju o cemu se radi,mada imam manu da citam kako meni odgovara a svidja mi se ono kada vidim :"PECEM PECENJE"ha
|
|
|
|
|
 |
danijelavu Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 23 Maj 2005 Poruke: 233 Mesto: Novi Sad

|
|
svaka cast na ovome.. ovaj teks bez problema se moze razumeti... pricao mi je jedan decko koji je bio u americi godinu dana da se kod njih uopste ne pazi na gramatiku u govoru, on gramatiku nezna beknuti pa se bez obzira na to mogao sporazumeti s ljudima...
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|