www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Od straha se može umreti
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 4:31 pm    Naslov poruke: Od straha se može umreti Na vrh strane Na dno strane

Naučnici su saopštili da i zdravi ljudi mogu da umru od straha, odnosno od posledica jake traume. Povećan nivo adrenalina izazvan gledanjem horor filmova za mnoge je više zabavan nego zastrašujući. „Srce radi ubrzano, dlanovi se znoje, ali se zna da će se izaći iz bioskopa kad se film završi. Međutim, stvarni susret sa životnom opasnošću, poput terorističkog napada ili prirodne katastrofe, izaziva mnogo veći stres”, izjavio je američki naučnik Martin Samjuels. Samjuels, koji je u klinici za ženske bolesti u Bostonu stručnjak za uzroke iznenadne smrti, izjavio je da čovek može da se na smrt uplaši i da postoje dokazi da pod izvesnim okolnostima može da se umre od straha. Američki stručnjak rekao je da emocionalna reakcija na strah pokreće čitav niz procesa - nervne ćelije emituju hemikalije u krvotok, zenice se šire, disanje se ubrzava, krv dotiče u mišiće, što stvara višak energije, potrebne da pobegnemo ili da se sukobimo sa opasnošću.
Samjuels je dodao da postoje osobe čije srce može biti jako oštećeno od straha.

„Mislim da je svaka osoba potencijalno izložena ovom riziku. Svi mi u sebi nosimo malu bombu. Ukoliko se nađemo u situaciji da je stres dovoljno veliki, ako nema izlaza, bilo ko od nas može umreti pod takvim okolnostima”, kaže američki ekspert.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da svake godine najmanje 12 miliona ljudi umre od iznenadnog srčanog ili moždanog udara. (Beta)

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 42

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nista novo sve odavno poznato pogotovo zrtvama rata.....

....tvoj i u dobru i u zlu....

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 7:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne kaze se bez razloga "mrtav od straha" Very Happy

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 7:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

naravno da se može umrijeti od straha...ništa novo Wink
recimo kad bi se ja srela u moru s morskim psom sigurno bi umrla od straha

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 20, 2006 7:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Crno i zlatno je napisao/la sledeće:
recimo kad bi se ja srela u moru s morskim psom sigurno bi umrla od straha

Neverujem da bi stigla

The tears of a clown make the whole world laugh.

mimo
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 18 Jul 2004

vietnam.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 21, 2006 12:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

recimo kad bi se ja sreo u moru s morskim psom sigurno bi ON umro od straha

LaNa83
rizmalovo srculence
rizmalovo srculence

Godine: 42

Datum registracije: 20 Jun 2006
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 21, 2006 1:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ima istine u ovome

....tvoja i u dobru i u zlu....

bree
BabyG´s mezimica
BabyG´s mezimica

Godine: 35

Datum registracije: 09 Sep 2005
Mesto: daleko u mislima

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 21, 2006 4:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Shocked Nisam znala za ovo Shocked

Sta,sad moram i da razmisljam da se neplasim..pa kako da se neplasim,kad sam plasljiva,i kad sam panicar? Confused Shocked

Jedna je CECA i jedna je CRVENA ZVEZDA!

Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>

Datum registracije: 07 Apr 2005
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 5:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne cudi me,to sam vec cula odavno...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Od straha se može umreti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon