:: |
| Autor |
Poruka |
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778

|
|
NAJVEĆI sin naroda i narodnosti će odsad, osim u besmrtnosti, uživati i u zakonskoj zaštiti imena, nakon što su njegov sin Mišo i unuka Saša zaštitili njegovo ime, lik i potpis pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.
"To je postala prostitucija i prodaja na najnižem mogućem nivou, koja nema veze niti sa mojim djedom ili bilo ćime što je u životu činio", izjavila je za Novu TV unuka Saša, bez čije dozvole odsad gotovo da nećete moći izgovoriti ultimativnu zakletvu: "Tita mi!"
Mišo i Saša Broz su zgroženi svekolikom komercijalizacijom kojoj je izložen lik i djelo voljenog vođe, jer dok se Titov zagrobni život u srcima i sjećanjima njegovih podanika mjeri neprocjenjivom emotivnom i memoarskom vrijednošću, ona materijalna, koju na Titovom liku ubiru kumrovački vinari i prodavači kapa i majica u mostarskom Kujundžiluku i sarajevskoj Bašćaršiji, je itekako opipljiva.
Čarape, šalice, biste, posteri, mineralna voda, plakati, kuharice, glazbeni cd-i su također dio asortimana sa kojeg nas Tito "sve gleda"
Stoga je logično da njegovi sljednici žele ubrati dio tržišnih prihoda, kada se već nisu osladili velebnim društvenim vlasništvom koje je njihov predak uživao.
"Kada nam odvjetnički ured javi da se na tržištu nalazi određeni proizvod mi možemo tražiti povlačenje iz prodaje, a ako ne onda slijedi plijenidba. Međutim, možemo razgovarati o uvjetima, jer postoje neke situacije koje su vrlo specifične", otkrila je Brozova i financijske razloge iza zaštite djedovog lika.
"Suvenire na Brijunima sa njegovim likom nismo dopustili jer IDS i SDP to koriste za dobijanje jeftinih političkih poena. Otkrivaju biste moga djeda na svakom koraku i kunu se u antifašizam, iako politika koju je vodio moj djed nema veze sa politikom koju vode te dvije stranke", rekla je Saša Broz "povijesno ne" dijeljenju profita sa svima onima koji su sa "njegovog puta skrenuli".
index.hr
|
|
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
auuuuuuuuuuu ala su ovi nesto umislili da su e pa Tita mi.... 8)
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Druze Tito™, ljubicice bijela...
Sad cemo da pevamo onu:
"Druže Čito mi ti se kunemooooo" :lolj:
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|