:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović kaže da je bela kuga najveći problem Srbije. Lalović kaže da razni vidovi državne pomoći, roditeljski i dečji dodaci, nisu pomogli rast prirodnog priraštaja i zato je najavio da će do kraja godine Vladi Srbije predložiti pronatalitetne mere koje bi zaustavile opadanje broja stanovništva. „U okviru tih mera sigurno ćemo formirati fond koji ja sada radno zovem Dinar za dete. Od svake finansijske transakcije u Srbiji po dinar će ići u taj fond, odakle bi bila finansirana dodatna materijalna davanja za roditelje”, rekao je Lalović za Večernje novosti.
On je rekao da će ta inicijativa podrazumevati rast dečjih dodataka. „Primera radi, za prvo dete 10 dinara, za drugo 15, za treće 30 i za četvrto 50 dinara. Ideja je da kroz te dečje dodatke omogućimo majkama relativnu ekonomsku nezavisnost, da visina tih dodataka za četvoro dece bude na nivou prosečne plate u Srbiji. U tom slučaju, ta majka ne mora da radi ako neće”, rekao je Lalović.
Lalović je rekao da bi iz tog fonda bili finansirani stambeni krediti za mlade bračne parove. „Sa svakim sledećim detetom rata bi bila manja, a moguće je da bi parovi, kada dobiju četvrto dete, prestajali da otplaćuju kredit. Ostatak tog kredita isplatila bi država sredstvima iz tog fonda”, objašnjava ministar. (B92, Večernje novosti)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
e sve su to samo prazne price uglavnom,....
|
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
nadam se da to nisu samo blebetanja pred izbore....
|
|
 |
Cute Blondie * Belphegor's bitch *

|
Godine: 45
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 2193 Mesto: Beograd

|
|
|
Sram ih bilo...vise mi je muka tih prica o beloj kugi i natalitetu koje pricaju politicari. Kako oni potpomazu rast nataliteta dobro je da iko radja decu danas. Evo ja sam trudna trenutno i sada treba da idem na trudnicko do porodjaja pa na porodiljsko. U firmi gde radim, imam solidnu platu ali naravno kao i mnoge druge firme oni nas ne prijavljuju na pravu platu nego minimalac....i sad ja treba trudna da primam 65 % bednih od te lazne "prijavljene" plate do porodjaja, a onda kao 100 % (opet od bedne prijavljene plate) godinu dana na porodiljskom, a za te pare ne mogu ni mesecnu zalihu pelena da kupim. Dok skupis sve papire za te dodatke koje toliko pominju predje 3 meseca jos toliko dok ti odobre, a onda molis boga da ne kasne i uplate na vreme a naravno uvek kasne i to po mesec dana. Tako da u ovoj ovakvoj drzavi treba velika hrabrost da postanes roditelj ako nemas neki stek, ili nisi neki lovan veliki, jer ovi nasi politicari samo lazu,obecavaju ali nikad nista zaista ne rade i nicim ne motivisu nas mlade da postajemo roditelji.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|