:: |
| Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *

|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija

|
|
06/09/2006 | Izvor: B92, Dnevnik
Košarkašice sa Rumunkama za PE
Prvi rival košarkašicama Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo je reprezentacija Rumunije. Završne pripreme naše reprezentativke odradile su u Vršcu.
"Moj kolega Predrag Vasić uspeo je da okupi najkvalitetnije rumunske igračice. Uspeli smo da sakupimo neophodne podatke o Rumunkama i mogu da kažem da sam iznenađen njihovim kvalitetom. Mi imamo cilj, plasman na Evropsko prvenstvo i bez obzira na kvalitet rivala verujemo u uspeh," kaže selektor Jovica Antonić, "U celini gledano zadovoljan sam pripremama i onim što smo pružili u kontrolnim utakmicama. Nevolja je što ovih dana zbog povreda i bolesti po tri ili četiri igračice odustaju sa treninga. Iz tog razloga smo odlučili da svih trinaest igračicaa ostanu do kraja kvalifikacionog ciklusa. Problem je gust kalendar odigravanja utakmica, jer nakon večerašnje utakmice sa Rumunkama imaćemo samo petak za trening jer već u subotu igramo sa Finkinjama. No, šta je tu je, moramo se prilagoditi svakoj situaciji."
Prve procene oko plasmana plavih na Evropskom prvenstvu bile su veoma optimističke, međutim, kada su sakupljene sve informacije o Rumunkama i Finkinjama jasno je da našoj podmlađenoj selekciji neće biti ni malo lako da stigne do cilja.
"Slede nam žestoki okršaji i velika neizvesnost, ali ja sam veliki optimista. Verujem u ovaj mladi tim, u talenat i voljni momenat svih igračica," kaže Antonić koji zna da će domaći tim imati podršku publike, "Biće izuzetno važno da ne podlegnemo atmosferi. Ako u tome uspemo i ako odigramo snažno odbranu uspeh neće izostati."
Utakmica se igra u sredu u sportskoj hali u Trgovištu (kapacitet oko 4000 mesta) sa početkom u 18 časova.
|
_________________ I C E M A N |
|
| |
|
 |

|

|
|
29/10/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
EP: Srbija sa Španijom i Hrvatskom
Ženska reprezentacija Srbije će se na Evropskom prvenstvu od 24. septembra do 7. oktobra 2007. u italijanskom Kijetiju takmičiti u grupi 'D' sa selekcijama Belorusije, Hrvatske i Španije.
To je epilog žreba održanog u subotu u italijanskom gradiću Kijetiju.
Naše košarkašice su bile svrstane u drugi šešir. Takav rejting naša reprezentacija stekla je osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama i zahvaljujući dobrim rezultatima mlađih selekcija.
U 'A' grupi su Turska, Letonija, pobednik dodatnih kvalifikacija i Češka. 'B' grupu čine Belgija, Rumunija, Nemačka, Litvanija, dok će se u 'C' grupi takmičiti Italija, Grčka, Francuska i Rusija.
Selekcija Srbije će u prvoj fazi mečeve igrati u Ortoni, a prema sistemu takmičenja po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman u narednu rundu.
Potom će se oformiti dve grupe sa po šest timova, E grupu će sačinjavati po tri najbolje selekcije iz A i B grupe, dok će u F grupi biti po tri najbolje reprezentacije iz C i D grupe. Bodovi iz međusobnih susreta ekipa koje su se plasirale u drugi krug se prenose, a učešće u četvrtfinalu izboriće po četiri najbolje reprezentacije.
Utakmice u drugoj fazi igraće se od 28. septembra do 3. oktobra.
Takmičenje će se dalje odvijati po unakrsnom kup sistemu, a svi mečevi u završnici Šampionata Evrope igraće se u Kijetiju. Četvrtfinalne borbe su na programu 4. oktobra, polufinalni mečevi se igraju 6, a finale je zakazano za 7. septembar.
Selektor reprezentacije Srbije Jovica Antonić smatra da je rezultat žreba manje bitan od toga kako će koja selekcija u Italiji igrati.
"S obzirom na ujednačenost reprezentacija na Evropskom prvenstvo sasvim je svejedno u kojoj smo grupi. Među glavnim favoritima izdvaja se četiri, pet selekcija u koje svakako spada i Španija koja je naš rival u prvoj fazi takmičenja. Ne smeju se potceniti ni Belorusija, sa kojom smo odmeravali snage, a ni Hrvatska jer poseduje zavidan kvalitet," kaže Antonić.
Antonić nije želeo da se bavi prognozama. Pre svega toga, naglasio je, treba da se utvrdi strategija:
"Naš primarni cilj bio je da nastavimo kontinuitet učešća na Evropskim prvenstvima i u tome smo uspeli. Pitanje na koje čelnici Saveza i Stručni savet treba da daju odgovor je da li će strategija biti podmlađivanje selekcije ili sa najjačim timom da pokušamo da izborimo plasman među prvih pet selekcija što bi nam obezbedilo učešće na Olimpijskim igrama u Pekingu," rekao je Antonić.
|
|
| |
|
 |
makaveli_blok70 Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 05 Okt 2006 Poruke: 308 Mesto: ~~blok 70~~

|
|
ja pratim zensku kosarku!!!
Zeleo bih da pozelim srecu Sonji Petrovic (nasoj reprezentativki) koja je iz Crvene zvezde presla u Barselonu!!!
Srecno Sonja!!!
|
_________________ Nekom je zivot majka, a nekom maceha!!! |
|
| |
|
 |
Sillmarill Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 18 Maj 2006 Poruke: 76

|
|
redovito pratim sve tekme zenske i muske kosarke u svome gradu, cak vodim i statistiku za klub.
Ali da ne radim, nikada ne bih isao to gledati, od 40 minuta utakmice, gledljivo je svega 5-6, a radi se o kosarci na najvecem nivou na ovim prostorima, sto dovoljno govori o zenskoj kosarci u nacionalnim ligama...
|
_________________ when he went down south across the border, left the chaos and disorder |
|
| |
|
 |
sabrina89 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Nov 2006 Poruke: 31

|
|
meni je kosarka previse grub sport..trenirala sam ju 4 godine i sva sam se izubijala dok sam igrala...heheheh..
pozz za sve kosarkase
|
|
|
| |
|
 |
dundja Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 31 Okt 2005 Poruke: 92

|
|
|
treniram kosarku,pa pomalo pratim i zensku. Nije dosadno odgledati neku utakmicu,ali ipak nije to ona prava kosarka. Malo je korkasica za koje mozes da kazes da bas igraju KOSARKU i lepo za oko i da imaju tehniku i sut...
|
|
|
| |
|
 |
makaveli_blok70 Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 05 Okt 2006 Poruke: 308 Mesto: ~~blok 70~~

|
|
|
E Sonja posto si pocela da igras u prvoj petorci zasluzujes da budes pohvaljena od najveceg evropskog strucnjaka to jest mene!
|
_________________ Nekom je zivot majka, a nekom maceha!!! |
|
| |
|
 |
Vlada Z Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 02 Dec 2006 Poruke: 153

|
|
|
cinimi se da je jedno vreme bila na ok nivou,dok je hemofarm igrao jako dobro u evropi, ali sada ne znam
|
|
|
| |
|
 |
damjanka87 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Jul 2006 Poruke: 14

|
|
Treniram kosarku 11 godina, pa ako ima jos devojaka koje treniraju ili su
trenirale neka ovde iznesu svoja iskustva i uspehe...
|
|
|
| |
|
 |
Mitzzzza Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Dec 2005 Poruke: 14 Mesto: beograd

|
|
|
zenska kosarka je ok, ali za hobi, nije nesto za pravi sport i takmicenja. sorry i ja sam zena!
|
|
|
| |
|
 |

|

|
|
31. jul 2007. | Izvor: B92, Tanjug | Nna Kolundžija
Kadetkinje pobedile Belorusiju
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u letonskom gradu Valmijeri selekciju Belorusije sa 69:47 (21:12, 19:13, 15:17, 14:5), u prvom kolu E četvrtfinalne grupe Prvenstva Evrope za kadetkinje.
Najefikasnija u ukupno trećoj pobedi našeg tima na prvenstvu u Letoniji bila je Sara Krnjić sa 12 poena i 14 skokova. Naš tim sada ima učinak od 3/0 u četvrtfinalnoj grupi E, s obzirom da se jedini dosadašnji poraz na šampionatu, od Litvanije, ne računa nakon eliminacije Litvanki. Isti učinak ima i Češka, dok trećeplasirana Mađarska ima dve pobede i jedan poraz.
Naša reprezentacija u sredu u drugom kolu druge faze takmičenja igra protiv selekcije Mađarske.
|
|
| |
|
 |

|

|
|
31. jul 2007. | Izvor: B92 | MR
SP: Juniorke u četvrtfinalu
Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, koje se održava u Bratislavi. Srbija je u utorak u drugom kolu četvrtfinalne grupe F savladala selekciju Švedske sa 61:49 (15:11, 13:11, 18:15, 15:12).
Najefikasnija u petoj uzastopnoj pobedi našeg tima na šampionatu u Bratislavi bila je Maja Miljković sa 16 poena, dok je Jelena Milovanović ubacila 13.
U poslednjem kolu druge faze takmičenja naš tim igraće u sredu protiv Australije, u meču koji će odlučivati o pobedniku grupe F.
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|