www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako da se zastitite od hakera???
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Internet i zaštita ~
::  
Autor Poruka
Aco91
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 11 Mar 2006
Mesto: Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 20, 2006 3:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja koristim Kaspersky Anti-Virus
update svaki dan

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 20, 2006 9:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Aco91 je napisao/la sledeće:
Ja koristim Kaspersky Anti-Virus
update svaki dan

On će te upozoriti ako negde naletiš na trojana, na virus ili na crva i reći će ti o kom se net-zlotvoru radi, ali anti virus nije nikakva zaštita od upada u kompjuter.
Generalno gledano, nikad ne možeš biti siguran da ti je mašina 100 posto osigurana od upada. Dovoljno je da ti neko sazna ip adresu i da posle toga obavi par koraka koji će mu omogućiti root privilegije ( skenira portove, nadje eksploit ako ne vršiš redovno update, kompajlira ga itd).
Da bi izbegao neprijatnosti toga tipa koristi firewall, izlazi na net sa onim procesima koji su neophodni , a ostale isključi. Ili predji na na neku od Linux distribucija, taj operativni sistem je daleko sigurniji od Windowsa.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 35

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 24, 2006 6:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zastita od hakera, ali zaista hakera ne klinaca koji znaju da skinu exploit i pokrenu ga, je nemoguca. Mozete imati 1001 firewall i opet ce uci. Jedina 100% sigurna zastita od hakera je da ne idete na Internet. Haker nema shemu po kojoj radi vec to ide ovako:
1. Prikupljanje informativnih podataka o zrtvinom racunaru - IP, otvoreni portovi, verzije servisa na portovima, operativni sistem, verzija kernela.
2. Pise (ili uzima gotov) exploit (scriptu koja vrsi odredjenu vrstu sabotaze onoga zasta je napisana) i prepravlja ga ako je potrebno bas za ZRTVIN sistem.
3. Pusta exploit i ceka rezuletat Smile
Kao sto vidite postupak je razlicit od racunara do racunara Smile

Naravno ne mora da se radi preko exploita ali se u principu radi. Samo oni koji nemaju pojma o zastiti a cackaju svoj sistem naprave takvu rupu da moze svako da mu udje ali to vec nije hakerisanje.
Sam Firewall sluzi da zaustavi male scriptice tipa sniffer-a, trojanaca i tako dalje da dodju do vaseg racunara ali ne i da zaustavi hakera.
ZoneAlarmPro nije dobar firewall iz prostog razloga sto zauzima mnogo memorije, usporava kompletan sistem i plus pun je rupa ko svajcarski sir. Za sada se u istrazivanjima najbolje pokazao Kaspersky Anti Hacker. Taj FW i ja koristim tako da je to moja preporuka. Ovo gore sto sam napisao o tome kako haker napada je cisto da bi ste shvatili zasto FW ne moze da ga zaustavi. Naravno od napada kao sto je Denial of Service (popularno nazvan DDOS) vi ne mozete nista. DDOS napad u vecini slucajeva radi tako sto salje TCP ili UDP paketice na vas IP na odredjen port (nije bitno koji moze na svaki apsolutno je svejedno). Dok vas racunar pokusava da odgovori na svaki on pada u tzv. Lag i na kraju puca veza. Zastita od DDosa je moguca ukoliko imate dobru tehnicku podrsku u provajderu i cim dobijete upozorenje da je DDOS napad aktiviran na vas IP (KAspersky Anti Hacker vam napise da ste pod DDOS napadom) pozovete njih da oni na svom ruteru blokiraju taj IP i ne prosledjuju pakete u sistem.

Sve u svemu zastite od Hakera nema mozete samo da mu otezate posao do max-a da odustane ili da mu olaksate Smile

alexandar86

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 10 Feb 2006
Mesto: tu iza coskica...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 04, 2006 12:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nista... Smile

rizmal
Lanin Sicilijanac
Lanin Sicilijanac

Godine: 41

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 13, 2006 9:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hmm nikako sta god da koristite oni ako oce da upadnu upasce al bez brige oni pravi hakeri koji to mogu sigurno se nece interesovati za vas komp pored kompova velikih kompAnija...

igel
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 14 Sep 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 15, 2006 8:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

NOD 32 + npr windows firewall, ne trazi puno znanja a daje vrlo korektne rezultate

sasa_bajic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 46

Datum registracije: 26 Okt 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 26, 2006 4:28 am    Naslov poruke: naj bolji je Na vrh strane Na dno strane

kasperski je najjaci, ali ako neko hoce da te unisti nema spasa

nod32 je fenomenalan isprobao ga moj prijatelj kaze da je odlican idem da ga downlodujem

[Edit by kumche: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

alexandar86

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 10 Feb 2006
Mesto: tu iza coskica...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 3:05 am    Naslov poruke: Re: naj bolji je Na vrh strane Na dno strane

sasa_bajic je napisao/la sledeće:
kasperski je najjaci, ali ako neko hoce da te unisti nema spasa

nod32 je fenomenalan isprobao ga moj prijatelj kaze da je odlican idem da ga downlodujem

[Edit by kumche: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

Ja sam video kako radi KAV 6.0 (probao sam ga kod jednog klijenta)

Znaci ljudi, ne moze da prodje virus nikako...Ali zato ne da ubija rad racunara, nego ga uspori za realnix 80%...To nije normalno...Ali nema virusa...To je cena cistog i zdravog racunara...

držte lopova
Banovan!

Zna tudju muku
Zna tudju muku

Godine: 29

Datum registracije: 14 Nov 2005
Mesto: debian city

argentina.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 3:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako je u pitanju "zaštita od hakera"(tako glasi tema, jel?) onda tu antivirus nije nikakav savior niti zaštitnik. Hakeri neće upadati tako nego to rade na drugi način. Zašto bi oni hteli nekom da
udju u komp i steknu root ovlašćenja tako što će ubaciti virus li trojana?Nema potrebe...
Tako nešto mogu da urade lameri , a ne hakeri.
A pravi haker ako naletite na njega, upašće iz zezanja u tudju mašinu. Dovoljno je da pogleda koji su portovi otvoreni i da napiše exploit( podrazumeva se da zna neki programski jezik, npr. c, c++, perl). Upašće i lamer na osnovu podataka o portovima. Skinuće exploit i ući će na izvolte.
Najlakše žrtve su oni koji ne rade redovno update, ne koriste firewall ni antivirus i koji mnogo vremena provode četujući a da pri tome ne znaju za št asluži koji proces.

vmirko
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 14 Dec 2004
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 05, 2006 1:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam prilicno siguran da kod 99% korisnika ovog foruma, na kompjuterima nema ama bas nista vredno sto bi jedan dobar haker pozeleo. A ovi losi i onako ne znaju kako se to radi.

LiquidJesus
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 34

Datum registracije: 18 Nov 2006
Mesto: nk(NIJE NIKSIC!!!)

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 17, 2006 2:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

cisto da vam kazem da hakeri nepostoje! to su obicni lameri sto rade.
a za hakere mozete da smatrate neke vece programere,koji se iz dosade zajebavaju sa sistemima Very Happy

bobanstp
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 56

Datum registracije: 17 Okt 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 24, 2007 10:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koliko sam razumeo ovde je rec o zastiti od hakera a ne o virusima?!

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Internet i zaštita ~ -> Kako da se zastitite od hakera??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 2 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon