:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
U dečjoj bolnici u Tiršovoj ulici u Beogradu od posledica nasilja u porodici u petak je umro dvogodišnji dečak Goran Došenović. Zrenjaninska policija odmah je počela istragu o ovom slučaju, a tačne okolnosti pod kojima je dete umrlo pokazaće obdukcija narednih dana. Dvogodišnji Goran Došenović ostao je pre desetak dana sa dve godine starijim bratom i tetkom u kući u Žitištu, pošto je njegova majka odvela četvoromesečnu bebu na vakcinaciju. Goranova tetka je, inače, duševna bolesnica i ostala je sa decom kako bi ih pričuvala. Prema tvrdnjama dečakove majke, ona se nekoliko sati kasnije vratila kući i zatekla stravičan prizor, za koji krivi sestru. Njena sestra u međuvremenu je nestala iz kuće. „Goran je ležao dole, sav krvav. Imao je modricu na vratu i ne znam kako ga je povredila. Bebu sam odvela kod lekara, stariji četvorogodišnji sin je bio sa Goranom. Moja sestra je i letos bila kod nas, i tada je tukla tog starijeg. Nismo ništa rekli, ćutali smo, ali sada ne mogu”, kaže majka preminulog dečaka.
Iako su povrede bile vidljive, majka je mislila da nisu opasne, pa dečaka niko nije odveo kod lekara, sve do prošle subote kada je dete izgubilo svest i počelo da kašlje krv.
Predstavnik MUP-a Zrenjanin za odnose sa javnošću Željko Štrbac kaže da je policiji devetog decembra prijavljeno da je u Urgentni centar u Zrenjaninu doneto dvogodišnje dete sa vidnim povredama i podlivima po vratu.
„Zbog ozbiljnosti povreda dete je prevezeno u beogradski Urgentni centar, gde su lekari konstatovali teške telesne povrede opasne po život. Po primljenoj prijavi obavljen je razgovor i sa roditeljima, kako bismo otkrili okolnosti nastanka povreda.”
Snimanja glave deteta, koja su urađena odmah u beogradskom Urgentnom centru, pokazala su da dečak ima veliki otok mozga, koji je bio opasan po život.
„Spoljašnji znakovi, odnosno modrice po vratu i skener glave ukazuju da je najverovatnije reč o davljenju. Ove povrede su, nažalost, izazvale smrt dečaka”, kaže načelnik neurohirurškog odeljenja Urgentnog centra Branko Đurović.
Zločin nad malim detetom potresao je stanovnike Žitišta, malog mesta nadomak Zrenjanina, u kome se svi poznaju. „Veoma mi je žao zbog ove tragedije. Da je Dragana tražila bilo kakvu pomoć, pomogla bih joj kao i kada ga je rodila. Žao mi je, ipak je on bio bespomoćno dete, koje nije moglo da se brani”, ispričala je uz suze komšinica.
Istražni sudija Okružnog suda u Zrenjaninu naredio je obdukciju dečakovog tela, a rezultati će biti gotovi narednih dana. Do tada, zrenjaninska policija prikuplja podatke i izjave kako bi otkrili počinioca ovog zločina. (B92)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
kljaja00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 21

|
|
jadno to dete
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Zalosno .. sta drugo reci osim zalost i tuga .. kako je neko mogao dete od dve godine da ubije .. mislim to nikako ne mogu da razumem.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Bilo je danas u novinama. Majka kaze da ima troje dece, a komsije su vidjale samo dvoje. Malog Gorana [ubijenog] nisu nikad videli.
|
|
 |
seven_heaven Banovan! Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Nov 2006 Poruke: 12 Mesto: doboj

|
|
Ja bih ubio i tetku majke mi,to je dusevni bolesnik! normalna osoba to ne bih mogla da uradi!!
|
_________________ seven_heaven |
|
| |
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
|
katastrofa nemam sta srugo reci no katastrofa,....mada ako je vec (ako je ta tetka kriva) letos tukla njene sinove sto ih je onda ostavljala njoj pogotovo sto je znala da je ova dusevno bolesna pored svega toga,tako da je i ta majka tu kriva isto koliko i ta tetka(naravno ako je prica istinita da ga je tetka pretukla) a i sta je ta majka cekala toliko da vodi dete kod lekara znaci neki ljudi nikad nece biti za decu definitivno,....
|
|
 |
PEPPO Upućeni član

|
Datum registracije: 23 Jul 2005 Poruke: 462 Mesto: ...

|
|
Boze svasta, zalosno...
Al danas je svijet pun psihopata
tako da ce se to i dalje desavati
|
|
|
| |
|
 |
kacagica Dobro upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Avg 2006 Poruke: 543

|
|
|
znaci stvarno je zalosno.Kakvih sve psihopata ima.
|
|
|
| |
|
 |
zombie noise Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 12 Dec 2006 Poruke: 41

|
|
|
Tetku monstruma treba ubiti, a prethodno je muciti..., kao i sve koji su u stanju da zlostavljaju i ubijaju decu.
|
_________________ L'Internationale
Sera le genre humain. |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
| rizmal je napisao/la sledeće: | | katastrofa nemam sta srugo reci no katastrofa,....mada ako je vec (ako je ta tetka kriva) letos tukla njene sinove sto ih je onda ostavljala njoj pogotovo sto je znala da je ova dusevno bolesna pored svega toga,tako da je i ta majka tu kriva isto koliko i ta tetka(naravno ako je prica istinita da ga je tetka pretukla) a i sta je ta majka cekala toliko da vodi dete kod lekara znaci neki ljudi nikad nece biti za decu definitivno,.... |
Ma apsolutno se slazem. Majka je tu itekako kriva, pa ne ostavlja se dijete na paznju jednoj ludari, jos vise kad znas da je vec maltretirala ti djecu. I majku treba kazniti!
A i to sto nije odmah odvela dijete lijecniku ide majci na dusu!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 49
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
zalosno uistinu jeste..ali mi nikako nije jasno kako u svijetu ima majki neodgovornih katastrofa. I ja sam majka dva predivna sincica i samohrna sam majka i jako dobro znam kolika je tezina potpuno sam podizati i jedno a ne vise djece..
Medjutim nisu mi jasne majke koje svoju djecu tako olako ostavljaju a ne razmisljaju s kim ih ostavljaju.
Ovaj slucaj direktno mislim ta majka mi je najgora..kako je mogla ostaviti maleno i nemocno dijete sa sestrom za koju je znala da je dusevna bolesnica i onda ju jos na kraju i optuziti. Sestra jeste kriva za umorstvo..ali ipak je ona bolesna osoba kojoj sve smeta pa vjerojatno i djeciji plac ili djecija galama i vrsika po kuci.
Po mome osobnom misljenju u ovom slucaju je majka djeteta najveci krivac jer je dijete ostavila sa bolesnom i to psihicki bolesnom osobom..katastrofa.
I Bog daje svakome djecu
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
| |
|
 |
Anđela inso umjetnica

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293

|
|
| crnibiser je napisao/la sledeće: | zalosno uistinu jeste..ali mi nikako nije jasno kako u svijetu ima majki neodgovornih katastrofa. I ja sam majka dva predivna sincica i samohrna sam majka i jako dobro znam kolika je tezina potpuno sam podizati i jedno a ne vise djece..
Medjutim nisu mi jasne majke koje svoju djecu tako olako ostavljaju a ne razmisljaju s kim ih ostavljaju.
: |
Zato što ne znaju ni same o sebi brinut a kamoli o tom djetetu (ovime ih nimalo ne opravdavam, jer uvijek postoje još i siromašnije majke koje se izbore sa svime)
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|