www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Automobil koji leti
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>

Godine: 40

Datum registracije: 19 Okt 2004
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 30, 2007 6:14 pm    Naslov poruke: Automobil koji leti Na vrh strane Na dno strane

Jedna kompanija u Izraelu konstruisala je prototip letećeg automobila. Kompanija tvrdi da bi jednog dana taj model vozila mogao da svet oslobodi saobraćajnih gužvi, a da bi ga pre toga mogle koristiti razne hitne službe. Konstruktori firme Urban aeronautiks, kako javlja Glas Amerike, nadaju se da bi njihova leteća mašina jednoga dana mogla da doživi masovnu primenu. Do sada su razvijeni manji i veći model. Letelice nemaju slobodne rotore, što znači da mogu da lete bliže objektima nego helikopteri. Osnivač Urban aeronautiksa Rafi Joel kaže da je cena proizvodnje letećeg automobila prilično visoka, ali se ipak nada da bi službe za pružanje hitne pomoći mogle da budu zainteresovane za kupovinu.

Veći model uzleće vertikalno, poput današnjih borbenih aviona sa sličnim osobinama. Konstruktori kažu da dostiže brzinu od 250 kilometara na sat i visinu do 3.650 metara, a u vazduhu može da ostane oko dva sata. Mana vozila je potrošnja goriva, jer mu je potrebno oko 50% više goriva nego običnom helikopteru. Za sada je primljena jedna porudžbina jer izraelska medicinska služba želi da koristi leteći automobil za evakuaciju povređenih. Manji model košta oko 1,5 miliona dolara, a veći oko šest miliona. (FoNet)

seven_heaven
Banovan!

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 03 Nov 2006
Mesto: doboj

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 30, 2007 8:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uh to je superiska! imam ja takav Wink

margitrad
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 42

Datum registracije: 25 Maj 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 30, 2007 11:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e meni treba to,, a ne ovu guzva poludeh pogotove kada covek ceka na obelicevom vencu parking 45 min

Rakelly
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 24 Feb 2006
Mesto: Valjevo

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 12:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vest izgleda kao vesnik verovatno daleke buducnosti (narocito zbog cene).
Obzirom na trodimenzionalnost "saobracajnice", tesko da ce pojedinac, bez asistencije racunara i navigacionog sistema, ikada moci da upravlja letecim automobiliom, u uslovima gradske guzve.
Ova situacija je dobro prikazana u filmu "Peti element", gde se milioni letecih automobila krecu gradom, prolazeci jedan pored, iznad i ispod drugog.

ekonomista87
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 38

Datum registracije: 20 Sep 2006
Mesto: Vojvodina, Pancevo

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 10:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

voleo bih da ga imam ali kako stvari stoje to Srbiju ceka za 100 do 150 godina. Rolling Eyes

kapljica
ULT_RAS-ov Anđelak
ULT_RAS-ov Anđelak

Godine: 42

Datum registracije: 17 Avg 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 12:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Hmmmm Rolling Eyes Meni je vec dovoljno sto dok vozim moram da gledam levo/desno/napred/nazad da nekog ne lupim ... a kad bih jos morala i gore i dole...pa vratila bih vozacku Confused

Jedino sto mi se svidja sto uzlece vertikalno (pretpostavljam da tako i slece) pa bi bilo manje problema oko parkiranja i isparkiravanja Razz Samo se dovezem iznad mesta gde hocu da parkiram i spustim se...kako bi to bilo lepo, nema napred, nazad, motaj levo, motaj desno.... Wink

Kad suze govore, istina razvaljuje
I svaka rec me obori s nogu
To sto si varao, to bih ti oprostila
Al' sto si mene - to ne mogu!

Celik19
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 30 Sep 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 4:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

eh ovo cu sebi kupit da se furam Razz Razz Razz ma bit ce ovo u svijetu primjenjeno samo za 80 godina dok ne bude moguce koristiti ova danasnja prevozna sredstva Very Happy Very Happy za sad "obicni" ljudi mogu samo da mastaju... Very Happy Very Happy

balavi
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 47

Datum registracije: 11 Sep 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 7:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ga pazarim Very Happy

slavcezp5
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 56

Datum registracije: 30 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 31, 2007 10:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tek ce oni da nam prociste vazduh Idea

kopmania
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 35

Datum registracije: 13 Nov 2006
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 7:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja mislim da ce se to desiti 2050.

vukosa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 09 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 9:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

a cena prava sitnica

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Automobil koji leti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon