:: |
Autor |
Poruka |
bracuca Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 05 Feb 2007 Poruke: 37

|
|
|
|
 |
igor0000 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Feb 2007 Poruke: 86

|
|
Bolje razvod nego los brak-bolje sam nego u losem drustvu!
|
|
|
|
|
 |
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever

|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.

|
|
Nisam roditelj,nisam ni u braku pa da znam da kako izgleda razvod niti znam kako bi se moja deca ponašala u slučaju razvoda svojih roditelja.Medjutim,veliki sam protivnik lošeg braka.Sa ove tačke gledišta mislim da je bolje da se dvoje razvedu nego da žive u lošem braku.Ne treba trpeti dečji bezobazluk i ucenjivanja tipa:''Ti i mama/tata me nevolite,zato se razvodite...''Ne,ne treba ni svoju sreću žrtvovati,zarad ''zdravog'' odrastanja dece,jer je gore da deca gledaju svoje roditelje koji se stalno svadjaju,raspravljaju i tuku,nego kad se dvoje mirno razidju i sasvim normalno komuniciraju.I plus,ako bračni par ima dvoje,troje dece,deca bi trebalo da žive sa jednim od roditelja,s opcijom da drugi može da ih vidi u bilo koje doba dana ili noći.Nikako vidjenje tipa jednom nedeljno bili nešto drugo.To isto može da izazove neki vid traume kod dece(nedovoljni kontakti sa jednim od roditelja).
Medjutim,kako naši ljudi koji se razvode uglavnom nisu noramlni oni često zarad ličnih interesa koriste decu za manipulaciju kada su u pitanju razmirice oko razvoda.Naravno,žene su tu veći problem,jer one često zloupotrebljavaju svoju ulogu majke,koristeći novac od alimentacije koji uglavnom,na vrlo bezobrazan način dobiju(koristeći se svakakvim lažima i prevarama) i koji troše na sebe i lična zadovoljstava.
Ipak bez obzira na sve ne treba zarad dece ostajati u braku,jer je dobar razvod sto puta bolji od lošeg braka.Ako dvoje nemaju rešeno stambeno pitanje,tj u slučaju razvoda moraju da plaćaju dva stana,nek' se stisnu pa neka plate i dva stana(Neka kusaju sami što su sebi zakuvali).Bolje im je to nego da polude,ako nastave da žive zajedno.Ili neka idu svako kod svojih roditelja,s tim da jedan od roditellja odvede decu sa sobom(nikako da se deca razdvajaju(naravno ako nije jedno dete u pitanju).Ili da jedan ode kod svojih roditelja i živi besplatno(ne mora da plaća stan),a drugi da ostane sa decom u tom stanu.
Ponavljam,razvod obavezno.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
 |
zile442 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 105 Mesto: Sombor

|
|
treba ostati u braku al poukusati da se stvari izglade i da sve izadje na dobro...
|
_________________ ZILE |
|
|
|
 |
colovic_vladan Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 04 Jun 2006 Poruke: 371

|
|
Надам се да није ово питање из личног искуства! Ја бих наставио да живим због деце јер би им одрастање без једног родитеља било веома тешко и вероватно се неби усмерили како треба. Јасно је да после одрђеног периода у већини бракова дође до засићења па чак и до престанка љубави и било каквих емоција али (у нормалним случајевима) би у том временском интервалу када су живели заједно морало да се роди једно друго стање... ПОШТОВАЊЕ! Како да не поштујеш жену која ти је родила децу?
|
|
|
|
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
Evo ja sam dete koje je odraslo sa samo jednim roditeljem i mislim da mi nista ne fali i da sam stasala u jednu normalnu osobu! Podrzavam razvod u ovom slucaju, prvenstveno zbog dece koja bi, posmatrajuci svoje roditelje kao primer, smatralo da su svadje, nasilje i ko zna sta sve jos nesto normalno i svakidasnje! I ta ce saznanja kasnije preneti u svoju porodicu! Slazem se sa izrekom "bolje dobar razvod nego los brak".
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
 |
GromBG Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 1

|
|
Prijatelju koliko ja vidim od tog braka nema nista,i zasto bi mucio pre svega decu i sebe i obratno tvoja zena decu i nju,neminovno je da ste prekinuli svaku vezu mislim u odnosima koji podrazumevaju da se volite i gajite to sto imate.Kad tad doci ce do svadja ponovo i to sve deca moraju da slusaju,ne treba im to bolje se razvesti i pokusati sve ispocetka,mislim na to da uzme svako svoj stan,deca ce uvek imati svoje roditelje samo sto nece biti zajedno to je jedina razlika bitna je samo ljubav i briga koju vi dajete toj deci pod uslovom da se ne prepucavate preko njih jet to je nesto najgore sto bi mogao da uradis i samim tim da naskodis svojoj deci.Svaki pocetak je tezak ali uvek na kraju tunela se vidi svetlo pa zato prijatelju polako i volite svoju decu pa makar i razdvojeni.
Pozdrav
|
_________________ Nekada sam bio uobrazen i svatio san da gresim sada sam SAVRSEN |
|
|
|
 |
discoStu Upućeni član

|
Godine: 37
Datum registracije: 06 Feb 2005 Poruke: 256 Mesto: Novi Sad

|
|
|
|
 |
Djole_BG Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 700 Mesto: Beograd

|
|
znas kako kazu: bolje dobar razvod nego los brak
|
_________________ Cilj opravdava srestva !!! |
|
|
|
 |
XduleX Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 17 Sep 2006 Poruke: 183

|
|
Tesko pitanje...ja sam uveeek za kombinaciju bolje lep razvod nego los brak, ali ako je tako, pa stisnite se neko vreme, poradite na emocijama.... a ako bas ne moze snalazite se...
|
_________________ Neki kazu "simpatican momak", ja im kazem bilo kako bilo samo je zezanje - provod, pice i lepe devojke stvarno. sve ostalo je.... |
|
|
|
 |
melkor Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Jan 2005 Poruke: 236

|
|
Ako dalje ne moze bole razvod a ne pakao kroz zivot!!!
|
|
 |
dushi333 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 40
Datum registracije: 02 Feb 2007 Poruke: 75 Mesto: Tetovo

|
|
brak naravno
|
_________________ vatra je u suncu al zemlja je ta koja gori,oci se zaljube a srce je to koja pati.... |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|