:: |
| Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen

|
Godine: 50
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi

|
|
Jedna državljanka Saudijske Arabije proglašena je krivom jer ju je silovalo pet muškaraca. Neimenovana devojka osuđena je zbog toga što je pristala da se sastane s muškarcem koji joj nije bio rod, a biće bičevana na glavnom gradskom trgu u Rijadu. Sud je zaključio da njen brat, koji ju je posle silovanja pretukao zbog toga što je okaljala čast porodice, ne snosi nikakvu odgovornost jer je postupio u skladu sa opšteprihvaćenom tradicijom. Na bičevanje je osuđen i mladić s kojim se devojka sastala. Ona je na sudu rekla da ju je mladić dugo proganjao i na kraju je ucenio, rekavši da će razglasiti da je imao seksualne odnose s njom ako ne pristane da se sastanu. Zbog toga je odlučila da se nađe s njim, ali ih je neposredno pošto su kod jedne prodavnice izašli iz njegovog automobila otela banda naoružana noževima. Odvedeni su na jednu farmu, gde je devojka silovana nekoliko sati.
Iako je njena priča potvrđena jer je policija u međuvremenu uhapsila sve članove bande, sud je odlučio da je devojka kriva za silovanje i kaznio je bičevanjem.
U obrazloženju presude navedeno je da je devojka zbog provociranja muškaraca zaslužila zatvorsku kaznu, ali je sud zaključio da je za nju olakšavajuća okolnost to što je silovana desetak puta i što je doživela šok i nervni slom.
Muškarci koji su je silovali osuđeni su na kazne zatvora od 10 meseci do pet godina.
(FoNet)
|
| |
|
 |
Moytsa Prijatelj foruma

|
Godine: 45
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St

|
|
Nemam riječi....
A rijetko me nešto do te mjere ostavi šokiranu i bez riječi... Ovo je prestrašno.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Totalno divljacki. Nema drugog izraza.
|
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
sta reci stvarno ne znam sta da kazem osim katastrofa....
|
|
 |
DJ WelleR ***UvEk U pOkReTu***

|
Godine: 34
Datum registracije: 25 Feb 2007 Poruke: 4184

|
|
Strasno jadna zena
|
|
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
boze me sacuvaj...kakvo divljastvo...ma muka mi je
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
Divljacka drzava s kretenskom vlascu i kretenskim zakonima.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Eliot je sreda Odomaćeni član

|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128

|
|
Takvi primitivizmi se ne iskorenjuju ni za 100 godina!
Samo se zahvalite Bogu sto ne zivite u tim zemljama.
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Al su po nekim arapskim zemljama jos u prehistoricko doba...
|
|
|
| |
|
 |
kapljica ULT_RAS-ov Anđelak

|
Godine: 42
Datum registracije: 17 Avg 2005 Poruke: 1985 Mesto: Beograd

|
|
Pa to je Saudijska Arabija...srediste muslimanske vere. Ako tamo nece "igrati" po svojim pravilima gde ce onda? Ne kazem da se slazem sa tim svim, daleko od toga, ali....
Meni je surovije sto bi i svakog od nas cekala ista sudbina da se zadesimo u takvoj situaciji u njihovoj zemlji, bez obzira sto niti smo njihovi drzavljani, niti njihove vere...
Skoro sam citala kako su u istoj toj Saudijskoj Arabiji uhapsili 433 turista i osudili ih na visemesecne kazne zatvora zbog ucestvovanja na zabavi na kojoj se pio alkohol i gde su bili "izmesani" nevencani muskarci i zene. Cak je i 20tak njih bicevano....
|
Al' sto si mene - to ne mogu! |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Zato i necemo ici u tu zemlju.
Doduse, kad god ides u neku stranu zemlju, spadas i pod njihov zakon. Tako da ako je takav zakon, onda nema veze da li si stranac ili ne. Isto vrijedi i kad netko dodje u tvoju zemlju.
A ovaj primjer o ovoj silovanoj djevojci samo govori koliko je Saudijska Arabija zatucana i zaostala sredina (ultrakonzervativni islam). Meni se tamo bas i ne ide u posjetu...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
|