:: |
| Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Legendarna srpska rok grupa „Riblja čorba” održala je koncert pred punom beogradskom „Arenom”. Frontmen grupe Bora Đorđević Čorba, uz podršku Miše, Vicka, Nidže i Džindžera gotovo tri sata, bez predaha, na nogama je držao oko 20.000 poklonika srpskog roka svih uzrasta. Koncert je počeo spektalularno - Čorba je na binu izašao kao suvozač na motoru zajedno sa još desetak motociklista iz moto kluba „Braders” Novi Sad, čiji je član, i otpevao pesmu „Ostaću slobodan”. Smenjivale su se poznate rok numere, uglavnom starijih datuma, „Dva dinara, druže”, „Dobro jutro”, „Jedino moje”, „Pogledaj dom svoj, anđele”, „Nemoj srećo, nemoj danas”... Kuriozitet 1057. koncerta, na kome je poznati bend nastupio sa horom i Simfonijskim orkestrom RTS pod rukovodstvom Vojkana Borisavljevića, bila je režija svetlosnih efekata poverena operskom reditelju Klaudiju del Monaku, koji se prvi put bavi režijom rok koncerta. Prvi koncert „Riblja čorba” je održala 3. septembra 1978. godine u bašti Doma omladine u Elemiru. (RTS)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
domacica.ba Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 31 Jan 2007 Poruke: 42 Mesto: Bogu iza tregera, pa levo

|
|
Imamo i mi svoje legende i muzicare koji mogu da stanu rame uz rame sa svim svjetskim muzicarina....
Bravo legende...
|
|
|
| |
|
 |
Sale_MB Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 181 Mesto: Subotica

|
|
Riblja Corba je najbolji rock sastav svih vremena sa ovih prostora. Likovi skoro 40, velikoh 40 godina sviraju, pale i zare masu. Da se ova grupa nalazi u Americi i da sa pesme samo prepevane na engleski, pa... Bora Corba bi bio predsednik sveta, ne Amerike.
pozdrav za Boru i kompaniju
|
_________________ 1000 grobara
i huligana
svoj zivot dace
za partizana
za sampione
drzave cele
za crno-bele
za crno-bele!!! |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
E da sam barem bio na tom koncertu.................
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Samo dan nakon koncerta u Areni bubnjar Riblje čorbe doživeo je srčani udar! Miroslav Vilatović Vicko prebačen je u nedelju u Klinički centar kako bi mu sanirali začepljeni krvni sud. Bubnjaru kultne rok grupe pozlilo je dan posle sjajnog koncerta u Areni, dok je sa ostalima prebacivao instrumente, prenose beogradski listovi. Intervencija je protekla bez problema, a Vicko se dobro oseća. Ostatak benda već je posetio Vicka, ali pošto se bubnjar nalazi na odeljenju intenzivne nege, nisu mogli dugo da ostanu kod njega. Bora Đorđević i članovi „Čorbe” čak su morali da potpisuju autograme na izlazu iz bolnice! Vicko [48] je poznat kao strastveni pušač, pa se pretpostavlja da je taj porok doprineo srčanom udaru. Bora Đorđević je novinarima rekao da je veoma zabrinut. Takođe je rekao da ne želi da komentariše pojedine ispade u medijima. Da podsetimo, Bora je na koncertu u šali predstavio članove benda kao Legiju, Radovana Karadžića i druge optuženike pred domaćim i internacionalnim sudovima.
„Još će me optužiti da sam uznemirio Vicka tim izjavama! Šalio sam se, publika zna da se stalno šalim”, naglasio je pevač.
On je u svom karakterističnom duhu rekao šta misli o ljudima koji od celog koncerta vide samo skandale i dodao da ga nerviraju novinari „koji samo pišu da li je pivo bilo pokvareno, ko je moja devojka i koga sam predstavio kao Legiju, umesto da pišu kakva je bila atmosfera na koncertu.”
„Spremam vam svima jednu pesmu, čućete je uskoro”, poručio je Bora. (MONDO)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
kumaca Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 27 Nov 2005 Poruke: 167 Mesto: Subotica

|
|
|
bilo je odlicno na koncertu
|
|
|
| |
|
 |
Rakelly Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo

|
|
Srpski "Rolling stones", legendarna grupa, bez premca na podrucju citave ex Yu. Odlicna muzika, fenomenalni tekstovi pesama, sjajan nastup.......
Zelim im jos mnogo koncerata u punom sastavu.
|
|
|
| |
|
 |
dundja Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 31 Okt 2005 Poruke: 92

|
|
|
odlican koncert,ali bora je jos jednom pokazao da je pukoooo
|
|
|
| |
|
 |
LaNa83 rizmalovo srculence

|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 4308 Mesto: Beograd

|
|
moja drugarica je bila i kaze da je atmosfera bila zaista odlicna...cak im je izgledalo da je Bora i kosu oprao
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|