:: |
| Autor |
Poruka |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
Novi srpski pravopis je „gotovo spreman za objavljivanje”, a do kraja godine trebalo bi da se pojavi dugo očekivano, jednotomno izdanje rečnika srpskog jezika, rekao je danas član Odbora za standardizaciju srpskog jezika Mato Pižurica. Odbor za standardizaciju srpskog jezika juče je razmotrio i predloge novih odluka, među kojima je i deo o „imenovanju zanimanja i titula ženskih osoba”. „Priređen je delimičan pregled tvorbenih mogućnosti prevođenja titula muškog roda u ženski, ali jezik je često ´trom´ kada treba da da se prilagodi novim okolnostima - u nekim slučajevima nema dovoljno dobrih, čak nikakvih rešenja”, rekao je član odbora iz Instituta za srpski jezik Egon Fekete. (Beta)
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Unapred se radujem Da vidimo i to konačno
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
domacica.ba Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 31 Jan 2007 Poruke: 42 Mesto: Bogu iza tregera, pa levo

|
|
Jedina pametna stvar koju su uradili u poslednje vrijeme! Koliko su ljudi "iskrivili" jezik to nam je veoma neophodno da bi se vratili pravom srpskom jeziku!!!
Za pravopis!!!
|
|
|
| |
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
Ihhhh jedva cekam, valjda ce onda moj srpski biti kako treba
|
|
| |
|
 |
EGO! Stojke's bitch!

|
Godine: 35
Datum registracije: 25 Sep 2006 Poruke: 5644 Mesto: U svom svetu tame,ušuškana u kolevci samoće i neostvarenih želja,izgubljena u sopstvenom životu

|
|
KOnačno neka lepa vest danas!
Super!
|
_________________ Baš je dobro biti ja,
ni sa kim se ne bih menjala,
i kad bih se opet rodila,
ja bih opet bih bila ja!
* B.I.T.C.H. 4EVER *
Being In Total Control of Herself
 |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| nastasenjka je napisao/la sledeće: | | Novi srpski pravopis...član Odbora za standardizaciju srpskog jezika Mato Pižurica...član odbora iz Instituta za srpski jezik Egon Fekete. (Beta) |
Hmmmm, ne znam zashto mi je ovo zapalo za oko ali...
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|