www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Slovenski maratonac Martin Strel preplivao Amazonu
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
_GentlemaN_
~~Real_ToxiC~~
~~Real_ToxiC~~

Godine: 37

Datum registracije: 22 Jun 2005
Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 08, 2007 1:18 pm    Naslov poruke: Slovenski maratonac Martin Strel preplivao Amazonu Na vrh strane Na dno strane

Slovenski plivač maratonac Martin Strel u subotu je postao prvi čovjek koji je cijelom dužinom preplivao najveću svjetsku rijeku Amazonu, postavivši novi rekord u dugom plivanju s 5265 kilometara prijeđenih u 66 dana.

Strel (52) je svoj epski pothvat dovršio u subotu kod brazilskog grada Belema, 2440 km sjeverno od Rio de Janeira, četiri dana ranije nego što je planirano, s prosječno prijeđenih 84 km na dan, izvijestio je BBC.

Na kraju maratona Strel je patio od vrtoglavice, mučnine, proljeva i sunčanice, no po njegovim riječima, bilo je i gorih trenutaka, kada je bio u takvim bolovima da nije mogao sam izaći iz vode.

"Jednom su me morali odvesti u bolnicu da mi provjere srce. No sve je ispalo OK", rekao je Strel.

U četvrtak, tokom pauze u plivanju, žalio se da su oceanski valovi na ušću Amazone toliko jaki da ga vraćaju uzvodno.

Martinov sin Borut, potvrdio je u subotu da je maraton završio: "Stigao je do nulte točke. Svečanost će biti održana u nedjelju u Belemu, no on je završio danas", izjavio je za Associated Press.

Martin Strel i ranije je postavljao rekorde u dugom plivanju, preplivavši godine 2000. Dunav (3004 km), 2001. Mississippi (3797 km) i 2004. godine Yangtze (4003 km).

Iz Giunnessove knjige rekorda su poručili kako će im trebati nekoliko tjedana da potvrde rekord.

(Sarajevo-x.com)

please
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 25 Apr 2006
Mesto: pogresna drzava

france.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 09, 2007 1:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

da,da,da Rolling Eyes preplivao on amazonu u lepoj pratnji masera i ostalih cuvara njegovog zdravlja...
inace bi ga pirane pozdravile u ginesovoj knjizi rekorda Wink

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 09, 2007 1:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pitam se kako je izbegao pirane i slicne mesozderke...

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

domacica.ba
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 31 Jan 2007
Mesto: Bogu iza tregera, pa levo

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 09, 2007 6:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja ne znam da plivam! Sad

Da li ce cika Ginis da me "primi" u svoju knjigu ako ja to preplivam uz pomoc slaufa!!!??? Confused Confused Confused

dejoni
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 49

Datum registracije: 18 Nov 2005
Mesto: Nis

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 10, 2007 2:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

svaka cast Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Slovenski maratonac Martin Strel preplivao Amazonu Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon