www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014
.:: ONLINE - RADIO ::: www.Domaći.de ::.

Recepti sa svinjskim mesom
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krmenadle s lukom
SASTOJCI

6 svinjskih krmenadli
1 kg crnog luka
3 kašike sirćeta
3 kašike belog vina
1 kašičica timijana
ulje
so, biber
NAČIN PRIPREME
Sitno naseći crni luk, pa ga propržiti na zagrejanom ulju. Kada počne da žuti, skloniti ga sa vatre i procediti od ulja. Krmenadle posoliti i pobiberiti, pa propržiti u istom ulju na kojem ste pekli luk. Pržiti ih dok ne porumene. Poređati ih u činiju za serviranje i odložiti. U tiganj staviti sirće i vino i kuvati dok ne uvri dopola. Vratiti luk, posoliti, pobiberiti i dodati kašičicu timijana. Kuvati još 3 do 4 minuta uz povremeno mešanje. Sipati preliv preko krmenadli i poslužiti toplo uz krompir.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krmenadle u kupusu



SASTOJCI

4 svinjske krmenadle
1 glavica kupusa
8 krompira
1 veza zeleni
1 dl kisele pavlake
crni luk
ulje, sirće
so, biber
NAČIN PRIPREME
Krompir obariti u slanoj vodi. Iseći ga potom na rezance i skuvati sa 2 kašike ulja i malo vode. Krmenadle propržiti, dodati im glavicu crnog luka i zelen, naliti vodom i kuvati pola sata. Izvaditi meso, a soku od pečenja dodati nekoliko kašika vode u kojoj se kuvao kupus (ovim sosom ćete na kraju preliti servirano meso). Obaren kupus preliti kiselom pavlakom i staviti da proključa. Na topao tanjir servirati prvo kupus, preko njega meso, a okolo poređati krompire.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kelj sa slaninom
SASTOJCI (za 4 osobe)

1 kg kelja
100 grama slanine iseckane na kockice
125 grama oljuštenog i sitno iseckanog crnog luka
2 veća čena oljuštenog i sitno iseckanog belog luka
125 ml vode
1 list lorbera
malo mlevenog kima
so i sveže mleven biber
4 kriške limuna
NAČIN PRIPREME
Dobro operite kelj, odvojte listove od korena i isecite oštećene delove. Ako je lišće veliko, isecite i njega.

Na umerenoj vatri u tiganju pržite slaninu oko 4-5 minuta ili dok blago ne porumeni. Dodajte obe vrste luka, kelj, vodu, lorber, kim, so i biber. Poklopite sud, pa kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta ili dok kelj ne omekša; povremeno mešajte. Izvadite lorber i poslužite sa kriškama limuna.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kuvana prasetina u umaku od pavlake
SASTOJCI

700 grama prasetine
250 grama kisele pavlake
1 ren
so, biber
NAČIN PRIPREME
Mladu prasetinu kuvajte u vodi koju ste prethodno posolili dok ne omekša. Očistite i narendajte koren rena, a zatim ga umešajte u kiselu pavlaku. Kuvano meso ocedite od vode i isecite na jednake komade. Posolite i pobiberite po želji i poslažite na činiju koju ćete izneti na sto. Prelijte umakom od pavlake i rena i poslužite hladno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 10:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovana šunka



SASTOJCI

250 grama dimljene suve šunke
1 jaje
malo brašna
malo vode ili mleka
ulje
NAČIN PRIPREME
Od jajeta, brašna i vode napraviti testo, malo gušće nego za palačinke. Šunku naseći na režnjeve, pa ih popariti u vreloj vodi, kako bi omekšali. Svako parče šunke ocediti od vode, pa s obe strane dobro umočiti u testo za pohovanje i propržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolnice punjene stapicima paprike
Potrebno je:
- 3 paprike razlicitih boja, 8 tankih svinjskih snicli
- 2 kasike pesto-sosa, 2 kasike ulja, so, biber

Paprike ocisti od semenki i iseci na prutice. Meso blago izlupati tuckom i premazati pesto-sosom. Na svaku sniclu popreko poloziti po nekoliko stapica paprike. Uviti snicle u rolnice i pricvrstiti ih cackalicama. Rolnice premazati sa svih strana uljem i peci na rostilju oko 20 minuta. Tek kad je rostilj gotov, meso posoliti i pobiberiti, bitno je da se meso posoli tek na kraju pecenja zato sto so izvlaci vodu, pa postoji mogucnost da snicle na kraju ispadnu previse suve. Rostilj sluziti uz lepinju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pecenica sa senfom
Potrebno je:
- 1 kg pecenice, kasicica estragona, veza persuna
- zumance, 2 kasicice senfa u zrnu, biber, 1 kg krompira
- 120 ml supe, veza rotkvica, 6 kasika ulja, veza mirodjije
- 4 kasike vinskog sirceta soli i zacinsko bilje

Meso oprati, posusiti i natrljati sa solju. Oprati persun i sitno ga iseci. Pomesati zumance, persun, estragon, senf i dosta bibera. Pripremljenom masom premazati meso i staviti ga u pleh. Peci meso oko 50 minuta poklopljeno. Krompire dobro oprati i skuvati, zatim procediti, ohladiti i oljustiti, pa ih iseci na kolutove. Mirodjiju oprati i iseci. Za preliv za krompir salatu pomesati ulje sa sircetom, posoliti, pobiberiti i dodati mirodjiju. Preliv sipati preko jos toplih krompira, dodati rotkvice i sve dobro izmesati. Meso iseci i servirati uz krompir salatu. Ukrasiti po ukusu svezim zacinskim biljem.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Mar 20, 2005 1:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjetina sa paprikom
Potrebno je:
- 1 kg isecene svinjetine, 500 g crnog luka
- 3 crvene paprike, 3 kasike masti, so, biber
- 750 ml supe, 2 kasike gustina, 2 kasike iseckanog persuna, 2-3 kasike visnjevace

Proprati i posusiti meso. Oljustiti crni luk iseckati ga na kolutove. Proprati papriku i iseckati na komade. Zagrejati mast. Isprziti meso i izvaditi ga. U masti zatim isprziti crni luk i polovinu izvaditi sa strane. Vratiti meso u serpu, posoliti, pobiberiti po zelji. Naliti supom poklopiti i krckati oko 45 minuta. Dodati u jelo papriku i ostatak crnog luka. Krckati oko 10 minuta, promesati gustin u malo hladne vode i doliti ga u jelo. Pomesati ga i kuvati. Dodati persun, posoliti i pobiberiti, dodati visnjevacu po ukusu. Uz ovo jelo se sluzi kuvani krompir, testenine ili se jede samo sa hlebom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle s prelivom od paradajza
SASTOJCI
0,5 kg šnicli
0,5 litra kuvanog paradajza
100 grama majoneza
so, brašno, biber, ulje, beli i crni luk po ukusu
NAČIN PRIPREME
Šnicle iseći na manju parčad, posoliti ih, uvaljati u brašno i peći na ulju. Izvaditi ih iz tiganja, pa u istom ulju staklasto propržiti sitno isečen crni i beli luk, zatim dodati mleveni biber, vratiti meso i preliti kuvanim paradajzom. Krčkati na tihoj vatri, uz stalno mešanje, oko 5 minuta. Prohladiti i dodati majonez ili pavlaku. Jelo se može jesti i toplo i hladno, a količine potrebnih namirnica nisu fiksne, sve je stvar ukusa.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprikaš sa slaninom
SASTOJCI
500 grama testa
aleva paprika
250 grama krompira
250 grama slanine
1,5 litra vode
NAČIN PRIPREME
U posudu staviti 250 grama slanine iseckane na kockice, dobro je propržiti, pa dodati testo i sve pržiti još 3 minuta. Nakon toga, dodati krompir isečen na kocke, doliti vodu i začiniti alevom paprikom. Ostaviti da se krčka. Paprikaš je gotov kada se skuva krompir.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 48

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjetina s paprikom
SASTOJCI
1 kg isečene svinjetine
500 grama crnog luka
3 crvene paprike
3 kašike masti
so, biber
750 ml supe
2 kašike gustina
2 kašike iseckanog peršuna
2-3 kašike višnjevače
NAČIN PRIPREME
Proprati i posušiti meso. Oljuštiti crni luk i iseckati ga na kolutove. Proprati papriku i iseckati je na komade. Zagrejati mast. Ispržiti meso i izvaditi ga. U masti zatim ispržiti crni luk i polovinu izvaditi sa strane.

Vratiti meso u šerpu, posoliti i pobiberiti po želji. Naliti supom, poklopiti i krčkati oko 45 minuta. Dodati u jelo papriku i ostatak crnog luka. Krčkati oko 10 minuta, promešati gustin u malo hladne vode i doliti ga jelu. Pomešati i kuvati. Dodati peršun, posoliti i pobiberiti, pa dodati višnjevaču po ukusu. Uz ovo jelo se služi kuvani krompir, testenine ili se jede samo s hlebom.

_________________
 
zozozo4
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 51

Datum registracije: 25 Feb 2005
Poruke: 11

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 06, 2005 9:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pečeni svinjski kare

Sastojci za 10 osoba
1,5 kg svinjskog karea
3 ksike Vegete Twist -svinjetina
50-100 ml ulja

Posipite svinjski kare Vegetom Twist - svinjetina pa ostavite neka odstoji oko pola sata.

Pecite u plehu s malo masnoće oko 70 minuta na 180C. U toku pečenja povremeno prelivajte vodom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa svinjskim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 3 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2014. godine -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon