:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Naša Marija Šerifović plasirala se u finale Evrovizije u četvrtak uveče! Oko pola sata pre ponoći, voditelji Jana Pelkonen i Miko Lepilami saopštili su imena deset finalista, koji će se u subotu u Helsinkiju takmičiti za prvo mesto Evrovizije!
Uzevši u obzir da live prenos Evrovizije godišnje gleda izmedju 100 i 600 miliona ljudi, i u zemljama koje ne učestvuju, jasno je da je trebalo znatno vreme da se svi glasovi kompjuterski obrade.
Glasanje je trajalo 15 minuta, umesto uobičajenih deset, a plasman deset finalista izgleda ovako:
Belorusija: Koldun - Work your magic
Makedonija: Karolina - Mojot svet
Slovenija: Alenka Gotar - Cvet z juga
Madjarska: Magdi Rušža - Unsubstantial blues
Gruzija: Sofo - Visionary dream
Litvanija: Bonaparti LV - Questa notte
Srbija: Marija Šerifović - Molitva
Bugarska: Eliza Todorova i Stojan Jankulov - Water
Turska: Kenan Dogulu - Shake it up shekerim
Moldavija: Natalija Barbu - Fight
Polufinale: Malo vampira, malo španskog densa...
Prvi su nastupili bugarski predstavnici Eliza Todorova i Stojan Jankulov etno pesmom "Water", zatim kontroverzni izraelski Teapacks i "Push The Button", iako je pravilo Evrovizije da političke teme u tekstovima nisu dozvojlene. Usledila je Evridiki sa Kipra i pesma "Comme ci, comme ca", pa neostvareni hemičar Koldun iz Belorusije sa "Work Your Magic" i veoma zanimljivim nastupom sa dve igračice. Veoma cenjeni metal vokal Eirikur sa Islanda otpevao je baladu "Valentine lost", a predstavnica Gruzije (koja je prvi put na Evroviziji) je sjajnom interpretacijom pesme "Visionary dream" izmamila ovacije publike. Stefan Fedi iz Crne Gore je "kročio" na binu sa pesmom "Ajde kroči", da bi ga zamenio vokalno neimpresivan, ali vizuelno pomalo uznemirujuć nastup DJ Bobo-a sa pesmom "Vampires are alive".
Natalija Barbu iz Moldavije impresionirala je publiku glasovnim mogućnostima tokom pesme "Fight", dok je nastup holandske pevačice Edisilije Rombli sa "On top of the world" prošao prilično nezapaženo. Albanski predstavnik Frederik Ndoci otpevao je baladu "Hear My Plea", a danski transvestit DQ (pravo ime Piter Andersen) je djuskanjem i stajlingom tokom pesme "Drama queen" šokirao publiku. Hrvatska kolaboracija Dragonfly i Dado Topić predstavila je rock baladu "Ja vjerujem u ljubav", a zatim je poljski duo Jet Set podsetio publiku na duet Kristine Agilere i Redmana pesmom "Time to party".
Nezvanično najšarmantnija učesnica, naša Marija Šerifović nastupila je sa svojom "Molitvom" 15. po redu. U muškom odelu i patikama, okružena podjednako "poslovno" obučenim pratiljama, Marija je dobila čak tri aplauza od prepune hale Hartvel.
Nakon "Molitve" češki dugokosi metalci Kabat su naizmenično šaptali i urlali svoju pesmu "Mala dama", a zatim je Portugalka Sabrina smirila atmosferu latin-pop numerom "Danca conmigo". Makedonka Karolina plenila je podjednako izgledom i glasom tokom pesme "Mojost svet", po mišljenju publike.
Druga po redu pesma koja nosi naziv "Igraj samnom", "Ven a bailar conmigo" dolazi iz Norveške u izvedbi Guri Šanke, čiji je performans pretio da zaseni i kraljicu takve muzike Dženifer Lopez. Predstavnica Malte Olivija Luis odlučila se za orijentalni stajling, koji je pratio melodiju njene numere "Vertigo". Usledili su punk rockeri Anonymous iz Andore i "Salvem el mon", koji su poručili publici da je i dalje moguće spasiti svet. Madjarica rodjena u Srbiji Magdi Rušža setnu pesmu "Unsubstantial Blues" otpevala je uz zanimljivu scenografiju koja je ličila na autobusku stanicu, sa sve koferom u ruci! Estonka Gerli Padar pretočila je glamur Bondove devojke u pesmu "Partners in Crime", a Belgijanci KMGs i "LovePower" vratili su nas u sedamdesete. Sjajna solo pevačica iz Slovenije Alenka Gotar "oduvala" je Helsinki svojim istreniranim sopranom, da bi turski predstavnik Kenan Dogulu vatrenom koreografijom opravdao naziv svoje pesme "Shake it up". Veseliji ritam zastupao je i Austrijanac Erik Papilaja uz "Get a life/Get alive", a poslednji je nastupio sekstet litvanskih tenora Bonaparti LV,
Novinari u press roomu Evrovizije dočekali su nastup Marije Šerifović aplauzom i njihanjem u ritmu, jer je osvojila njihove simpatije još na konferenciji za medije. Kipar, Moldavija i Belorusija takodje su pobrali sjajne kritike, dok su nastupi Crne Gore i Hrvatske dobili "mlake" reakcije.
Tokom pauze nastupili su prošlogodišnji pobednici Lordi, Apocalyptica i Tsuumi, a ove godine, publika je imala 15 minuta za glasanje putem telefona, umesto uobičajenih deset.
Ove godine Evrovizija je ugostila rekordan broj izvodjača u polufinalu, od kojih će deset proći u finale. Automatski su u finale "prošle" deset prvoplasiranih zemalja od prošle godine, kao i još četiri zemlje, tako da će u finalu nastupiti ukupno 24 izvodjača. Jana Pelkonen i Miko Lepilami su voditelji spektakla, a finale će biti održano u subotu, 12. maja.
(MONDO)
“Srbija, Srbija”, skandirala je cela novinarska sala u Helsinkiju kad je Marija Šerifović posle polufinalne večeri Pesme Evrovizije došla na pres konferenciju. Kao što je na nastupu, pevajući “Molitvu”, podigla publiku na noge, Marija je to učinila i sa oko 1.000 novinara, kada se pojavila sa visoko podignutom srpskom zastavom.
“Presrećna sam sto sam ovde večeras i što predstavljam, po prvi put, Srbiju. Rekcije su tako pozitivne”, rekla je oduševljena Marija.
Fotoreporteri joj nisu dozvolili da sedne skoro pola sata. Dok je pozirala, skandiranju Srbiji prudružili su se novinari iz Grčke, a zatim i ostali. Marija je oduševljeno skakala uz klicanje našoj zemlji.
“Ovo je veliki uspeh za mene, za ceo naš tim i, svakako, za Srbiju! Ovo je naša pobeda. Presrećna sam što se skandira ime naše zemlje”, rekla je Marija, čija je pesma “Molitva” jedan od favorita ovogodišnjeg Evrosonga.
"Večerašnji performans je najbolji u mom životu, i u finalu ništa nećemo menjati", dodala je naša predstavnica.
Njena mama Verica i menadžer Saša Mirković su se kladili na Marijinu pobedu sa 10.000 evra! Kako su preneli beogradski mediji, ako Marija pobedi, oni bi mogli da dobiju 56.000 evra - kvota je niska, jer je Marija favorit.
Kako javljaju MONDO izveštači iz Banjaluke, u najvećem gradu Republike Srpske Marijin nastup na polufinalu Evrosonga ispraćen je - vatrometom.
Osim Marije, novinarima je bio zanimljiv i mladi Koldun iz Belorusije, primećen po tome što neverovatno liči na princezu Dajanu: njegova majka je, inače, osnivač kluba obožavaoca pokojne britanske princeze i uvek je želela da dobije ćerku koja će ličiti na popularnu Di - neverovatno, ali dobila je sina koji liči na nju. Koldun je novinarima rekao da je plasman u finale veliki uspeh za njegovu zemlju i da se nada jednom od prvih deset mesta.
Ulazak Gruzije u finale iznenadio je novinare, jer mladoj pevačici Sofo, čija zemlja prvi put učestvuje na Evrosongu, nisu davali mnogo šanse. To je, medjutim, samo potvrdilo da favorit ne mora i da pobedi.
Očekivanja su ispunile Slovenija i Makedonija, kojima su i predvidjali ulazak u finale, koje se održava u sobotu uveče.
Makedonka Karolina Gočeva kaže da je opravdala poverenje Makedonaca koji su je izabrali za nacionalnog predstavnika na ovogodisnjem Evrosongu. “Ovo je moje drugo učešće na Evroviziji i evo me, posle duže neizvesnosti, u finalu. Moji favoriti su Marije (Srbija i BiH) i ne mogu da se odlučim koja mi je bolja”, kaže Karolina.
Slovenačka predstavnica Alenka Gotar po prvi put učestvuje na ovom festivalu i kaže da joj je sada drago sto je prihvatila poziv da učestvuje na Evroviziji.
(MONDO)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."
Poslednja prepravka: škorpijica on Pet Maj 11, 2007 1:39 pm; ukupno izmenjena 4 puta |
|
| |
|
 |
**OpasnaMackica** Banovan! Dobro upućeni član

|
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 593

|
|
Najbolja je bila...lepo su se sve devojke obukle da budu slicne mariji odlicno i srcad na rukama...svaka joj cast!!!!
Pobeda je Srbije
I da poslala sam dva sms i dala glas broju 15...
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Znala sam da ce uci u finali...samo njen stajling ne svidja mi se...nekako lepsa bila obucena u beoviziji
Da vidimo dokle ce da dostigne,zelim joj dobar plasman ako nista drugo...
|
|
|
| |
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
Ona ima dobar glas ali mi je njen scenski nastup uzas!
Juce me je stomak zabolio od smijanja
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
| |
|
 |
~SonicLady~ ~Smiley~

|
Godine: 40
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde

|
|
|
Želim joj puno sreće sutra uveče!
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
Navijao sam za Izraelce zbog prgave pesme. Pored Marije, svidja mi se i Karolinina pesma [Makedonija], a sto se tice scenskog nastupa - svideo mi se jedino onaj gruzijski ples sa macevima.
|
|
 |
Zoka74 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 23 Dec 2006 Poruke: 129 Mesto: Offenbach

|
|
Moj favorit su srbija i makedonija.Odlicno je marija otpjevala pjesmu.
Jest da je njen styling mogo biti bolji!
|
|
|
| |
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 49
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
Iako i dalje sumnjam da ce bilo koja od zemalja iz bivse yuge da pobijedi mislim da su i Srbija i Makedonija odlicno otpjevali svoje pjesme u polufinalu..sta ce biti sutra vidjeti cemo kao i to da li ce balada ma koja da bila imati uspjeha
u svakom slucaju sretno Mariji Serifovic ..al' nek pobjedi Marija Sestic
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
| |
|
 |
SKARLET2004 Upućeni član

|
Godine: 50
Datum registracije: 17 Avg 2004 Poruke: 323

|
|
|
bila je najbolja i po meni treba da pobedi!bas zato sto je totalno drugacija od drugih-drzim joj pesnice veceras i nek nam osvetla obraz!
|
_________________ dobro je kad u zivotu za nesto se boris
rukama stvoris
dobro je kad u zivotu nekoga volis
neko te voli
dobro je kad u zivotu neko te sluti
ti nekoga slutis
ali najbolje kad u zivotu
imas nekog s kim mozes ovako da sutis... |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|