:: |
Autor |
Poruka |
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
prelijepo ukrasno drvo-cvijece.nasao sam slike nekih neobicnih primjeraka.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
MARINA-NS Shukran La Kul Shi
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Okt 2005 Poruke: 4921 Mesto: Kul Makan Wen Fi Shams (Novi Sad)
|
|
Mogu samo da kazem prelepa umetnost, jako bih volela da imam bar jedno bonsai drvce ali bojim se da to kod mene ne bi opstalo.
Evo jedna zanimljiva slicica od mene
|
_________________ Sto ne moze nikad covek, to andjeo uvek moze, al' malo, malo mu treba, da ljudski oblik dobije i pravo lice otkrije malo, malo mu treba, da zavidi i udari da boli ga i krvari malo,malo mu treba, zato mi nista ne veruj i gresnom rukom ne miluj jer malo malo mi trebaaaaaaaa! |
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
U Kini se bonsai zove - Penjing , sto znaci pejzaz (landscape) u saksiji.
Tek kasnije, posto su japanci upoznali ovu umetnicku formu, nastao je naziv bonsai.
Poznat je vec vise od 1000 god. ali je od pocetka XX interesovanje zamrlo da bi u zadnjoj dekadi opet ozivelo.
U Kini je cilj da drvo isgleda sto starije, stablo i koren su cesto deformisani, suplji, izuvijani. Cesto imaju oblik neke zivotinje ili kineskog slova.
Veoma su impresivni i prikazi pejzaza pomocu nekoliko vesto odabranih stena i nesto zelenila. Najcesci su sitnolisti borovi, kineski brest, podocarpus, gynko...
Posuda sa pticicom koja sedi na cvetnoj grani je tipicno kineska.
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Moj suprug voli bonsai....ja bas i nisam odusevljena...uvek ostaje na meni da ga pazim i negujem.
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
hristinadj Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 24 Nov 2006 Poruke: 53 Mesto: Nish
|
|
|
|
|
lj_misa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Dec 2005 Poruke: 26 Mesto: Nukunukuapua
|
|
Yasmin, svaka cast na ovako lepom thread-u , stvarno se divim ljudim koji imaju i volje i snage da nesto ovako urade ! Hvala ! POzZ
|
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Bonsai nije samo vrsta bilje ili drveta..ono je spoj duha i zvota ljudi..prelijep nacin opisa o tome je u filmu KARATE KID
jako lijepa i poucna stranica o BONSAIu sve od A-Z ima ovdjehttp://free-bj.t-com.hr/darko/
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Meni se jako svidja to drvo,jos uvek pamtim kao mala kad sam isla sa skolom na neki musej prirode...tad sam ga vidla prvi put kako izgleda i cula o njemu
|
|
|
|
|
|
arsen lupen >>uncle Max<<
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Feb 2007 Poruke: 3586
|
|
Ja sam takodje ljubitelj Bonsai biljaka jako mi se svidja Bonsai-Smreka video sam je uzivo i izgleda fantasticno!
|
|
|
|
|
|
^^CRNOGORKA^^ ~..Hail Mary..~
|
Datum registracije: 08 Maj 2007 Poruke: 6342
|
|
Prava umjetnost, voljela bih da imam tu biljku i da je njegujem... Evo i par slikica od mene...
|
|
|
|
|
|
čekalica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 14 Nov 2007 Poruke: 121 Mesto: Zemun
|
|
Ljubav moja voli bonsai.Ako ikada budemo imali parče svoga krova volela bih da zajedno izaberemo i unesemo baš tu biljčicu za nas.
|
_________________ Čekaj me i ja ću sigurno doći...samo me čekaj dugo... |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Neverovatne biljke, volela bih da jednog dana imam barem jednu, za početak
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|