:: |
| Autor |
Poruka |
Ivankamaza ~Ljubav i Snovi~

|
Godine: 40
Datum registracije: 19 Okt 2004 Poruke: 53570 Mesto: ~ Paris je t'aime ~

|
|
Dragan Nikolić Čombe osuđen je na kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva Tamare Ivanović (13) i silovanja Slađane N. (11). Okružni sud u Beogradu Nikolića je osudio na pojedinačnu kaznu za ubistvo na podmukao način na 40 godina zatvora i na 15 godina zatvora zbog obljube nad detetom mlađim od 14 godina. Pošto se po zakonu na izrečenu najvišu kaznu ne dodaju druge, sud je izrekao jedinstvenu kaznu od 40 godina za oba krivična dela. Prema rečima predsednika sudskog veća Mire Ilić, nesumnjivo je utvrđeno da je Nikolić 21. novembra 2005. na zemljanom putu u blizini železničke stanice „Šangaj” u Batajnici, na podmukao način ubio Tamaru Ivanović, kada je devojčica prišla da mu pruži pomoć, pošto je pao. On joj je tada kuhinjskim nožem zadao 15 smrtonosnih uboda u leđa i grudi, da bi joj zatim uzeo mobilni telefon, koji je sutradan prodao. Sud je ocenio kao neistinitu odbranu, koju je Nikolić više puta menjao. Naime, on je tvrdio da je bio u alkoholisanom stanju, te da je zato Tamaru Ivanović video kao napadača.
Inače, žrtvu je njen deda te večeri pronašao mrtvu u žbunju pored staze.
Pored ovog, protiv Nikolića se postupak vodio i zbog obljube i protivprirodnog bluda nad jedanaestogodišnjom Slađanom N. Sud je utvrdio da je nesrećnu devojčicu Nikolić izveo iz škole u Opovu i odveo je u obližnji šumarak, gde ju je tukao rukama i nogama, a zatim, dok je bila u nesvesnom stanju, silovao.
Prema rečima sudije, devojčica se „hvala Bogu, ne seća silovanja”, ali je njeno psihičko i zdravstveno stanje tim događajem dovedeno u pitanje.
„Žrtve Nikolića bila su deca prema kojima nije imao nikakve milosti, pa sud nije mogao da izrekne nijednu kaznu osim maksimalne”, kazala je sudija.
Inače, Nikolić, koga je policija uhapsila četiri dana po ubistvu maloletne Tamare, osuđen je 1988. za ubistvo penzionera na 15 godina zatvora, od kojih je izdržao 12 godina. (B92)
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
ma ja bi njega u ves masinu strpala,
na centrifugu 1000
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
Tha_A Upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365

|
|
Koji gad... 40 godina definitivno nije dovoljno. Koliko mu je godina? Hoce li umrijet u zatvoru? Eej, malo dijete ubit, jos mu je htjela pruzit pomoc. A drugu djevojcicu silovao... Pedofil bolesni...
Dozivotna!
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
|
Ma njemu treba kazna smrt...
|
|
|
| |
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
Kakvi sve ljudi postoje,ovo je stvarno tuzno...
I kada se desi ovakav primjer(mada sam cula i za mnogo gore),covjek se zapita zasto ne postoji smrtna kazna?!
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Zbog cega je kod nas maksimalna kazna 40 godina? I zbog cega "Amnesty international" stiti takve zveri?
Prema skotskim zakonima, osudjenom se sudi za svako delo pojedinacno i na kraju se sve sabere. Steta sto i kod nas nije tako.
| spiderwoman je napisao/la sledeće: | | I kada se desi ovakav primjer(mada sam cula i za mnogo gore),covjek se zapita zasto ne postoji smrtna kazna?! |
Nije pitanje zasto ne postoji vec zasto se sve drzave trude da je ukinu?
|
|
 |
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-

|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | Zbog cega je kod nas maksimalna kazna 40 godina? I zbog cega "Amnesty international" stiti takve zveri?
Prema skotskim zakonima, osudjenom se sudi za svako delo pojedinacno i na kraju se sve sabere. Steta sto i kod nas nije tako.
| spiderwoman je napisao/la sledeće: | | I kada se desi ovakav primjer(mada sam cula i za mnogo gore),covjek se zapita zasto ne postoji smrtna kazna?! |
Nije pitanje zasto ne postoji vec zasto se sve drzave trude da je ukinu?  |
I pravilno rade što treba da je ukinu, mi ljudi ne smemo uzimati tuđe živote razumem ja i da je ubio 50 žena - ja sam protiv Smrtne kazne Neka sedi u samici, i ako mu dože da nemože više tako nek se sam ubije, to je mnogo bolje
|
|
 |
Tha_A Upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365

|
|
|
Slazem se, smrtna kazna nije nista bolja nego djela koja je ovaj covjek ucinio. Dozivotna bez mogucnosti na raniji izlazak i to je to. A mozda bi se ovaj covjek prije toga trebao i ispitati malo, mozda mu je mjesto ipak u ludnici. Jer meni se, prema djelima bar koja je ucinio, cini da covjek ima jako velikih poremecaja, dok je ubio dvije male djevojcice.
|
|
 |
spiderwoman diacetylmorphine

|
Datum registracije: 11 Jan 2006 Poruke: 1670 Mesto: preko okeana

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | Zbog cega je kod nas maksimalna kazna 40 godina? I zbog cega "Amnesty international" stiti takve zveri?
Nije pitanje zasto ne postoji vec zasto se sve drzave trude da je ukinu?  |
Dobro coco,na to sam i mislila,pogresno sam se izrazila gore:)Inace,po pravilima evropske unije,smrtna kazne ne treba da postoji...hm...diskutabilno..neki ljudi su tolike zivotinje da zasluzuju najgore,na moju zalost...mada bih ja uvela mnogo strozije kazne i kada su u pitanju silovanja,al necu reci koja bi to bila kazna da se ovi momci ovdje ne prepanu od mene:)))
|
_________________ Osmijeh na lice i bice sve ok! |
|
| |
|
 |
Alexns Tinkerbell's pixie dust

|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon

|
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
Ja sam da se vrati Dušanov zakonik
Takvima bi smrtnom kaznom muke bile samo skraćene, stoga - nije humano i u skladu sa postupcima civilizovanog sveta, ALI takve bolesne zveri treba tretirati u skladu sa njihovim delima - mučenje
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
little_angel_and_devil Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Maj 2007 Poruke: 39 Mesto: hell

|
|
| Annabel_Lee je napisao/la sledeće: | Ja sam da se vrati Dušanov zakonik
Takvima bi smrtnom kaznom muke bile samo skraćene, stoga - nije humano i u skladu sa postupcima civilizovanog sveta, ALI takve bolesne zveri treba tretirati u skladu sa njihovim delima - mučenje  |
To za Dusanov zakon mi je malo preostro
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|