www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Smisao zivota???
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~
::  
Autor Poruka
Ohanzee
Banovan!

.:Tale Believer:.
<b>.:Tale Believer:.</b>

Datum registracije: 11 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 14, 2007 5:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mnogo ljudi je krenulo na put da nadje ogovor na to pitanje. I ni jedan se nije vratio.
za sva ostala pitanja postoji verovatnoca da cemo dobiti odgovor... ali za to... nikad... samo mozemo da nagadjamo i sami za sebe da nalazimo smisao.

sta i da postoji odgovor.... i sta da je negativan? sta onda?
sama nepredvidivost zivota mi daje zelju za istim.
hocu da zauvek ostane takav.
i ako zelim neke odgovore, potajno se nadam da ih nikada necu dobiti.... jer dok trazim odgovovor, mnogo stvari saznam i naucim.

DrVuk83
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 43

Datum registracije: 05 Avg 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 06, 2007 9:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Izgubio je svaki smisao.Posao kuca,kuca posao,99.99% ljudi gleda kako ce da te iskoristi....Ima li tu nekog smisla,verovatno nema,ali...uvek postoji ono ali,zar ne?Opet je zivot tako lep.

Mirko BGD
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 15 Avg 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 15, 2007 11:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

promena, promena i opet promena!!!
ubija me dosadna svakodnevnica...

d.U.nj.A
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Avg 2007
Mesto: soba

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 20, 2007 5:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Po meni smisao zivota je sam zivot,takav kakav je,sa svim teskocama,srecom,ljubavi,usponima i padovima i svaki novi dan nas ponovo pokrece,svako jutro nam daje nadu za bolji zivot,a kad se nadas onda,onda je to to,jer nas svako nadanje i zelja gura napred da to ostvarimo,a kad to ostvarimo,opet ide sve ispocetka u nedogled...nadam se da ste razumeli sta sam htela da kazem Laughing

Aike
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 01 Sep 2007
Mesto: Skopje

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 04, 2007 10:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lep topic...lepa razmisljanja...razlicita stajalista.
Previse postova da bi ih sve mogla procitati i smisleno sloziti.
Ali ljudi!...smisao zivota...
Nije li malo prepotentno uopste otvarati ovu temu.
Nije li to malo preindividualno da bismo o tome razglabali.
Smisao zivota...
Jednog dana na samrti...stavit cu prst u nos,iskopati BiiiiP(ljuti moderatori jel BiiiiP uvredljivog karaktera?)
...pogledati tko ce biti kraj mene da ga obrise maramicom.
I tada cu tek znati koji je smisao MOG zivota.
A za smisao zivota svih ostalih me cisto zabole...

Ok, vezano na Boga i veru, jer i to je smisao. to je smisao svega... Kao prvo, neko je mogao naci smisao u tome. Ali koji je smisao u tome? Zasto nas je Bog stvorio i zasto trazi da vjerujemo u Njega? Sta ne bi bilo jednostavnije da je tu i da ga svi vide? Opet, koji je smisao citave stvari? Cemu zivot? Bogu je dosadno, pa stvara igracke koje moze kaznjavati ili nagradjivati? Dosadno mu je, pa se bavi seksualnim zivotom ljudi, dok ga seksualni preljubi kod gazela ne zanimaju?

Ne zelim se sprdati s nicega, samo hocu natuknuti da postoji milion pitanja koje mogu postaviti, a da niti jedno ne odgovori koji je SMISAO cele price...

Ohanzee
Banovan!

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 04, 2007 11:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Ne zelim se sprdati s nicega, samo hocu natuknuti da postoji milion pitanja koje mogu postaviti, a da niti jedno ne odgovori koji je SMISAO cele price...

U zavisnosti od toga kako dozivljavas zivot... tako ti se i namecu pitanja u vezi smisla zivota. Neko ima samo jedno pitanje... a neko gomilu... Cisto individualno.
Sto vise znas to su ti vise oci otvorene.
Ne smatram da je uzaludno razglabati o tome... ali smatram da je uzaludno tvrditi da je iko nasao smisao zivota.

Aike
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 01 Sep 2007
Mesto: Skopje

macadonia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 04, 2007 12:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
U zavisnosti od toga kako dozivljavas zivot

Ne znam da li se ovde pita pojedinac, ili o globalnom smislu zivota.
Ja mislim da nam smisao zivota ne moze niko dati, pokloniti, smisliti...Nas zivot ce imati smisla onoliko koliko mu ga mi damo (dobro, ovdje te sad parafraziram, ali zaista tako mislim i ja).
Rodimo se, i smisao naseg zivota je odmah dobrano pod znakom pitanja, jer cemo na kraju umreti. ALI...

Citat:
Ne smatram da je uzaludno razglabati o tome... ali smatram da je uzaludno tvrditi da je iko nasao smisao zivota

Tvoji komentari su mi do sada najblizi...slazem se sa tobom da ga niko zapravo nije nasao.
onaj ko kaze da je nasao smisao zivota, to je njegov proizvoljno umisljanje. Osoba je odlucila verovati u prvu stvar koja joj dodje pod ruku (bilo da su ju to naucili roditelji, okolina ili je to pobrala iz neke knjige) i kaze "e, to je smisao zivota". To nije smisao zivota, to je jedna lepa i zgodna racionalizacija.
Svi pisu i pricaju o POJEDINCANOM smislu zivota (koji egoisti, ccc), umesto o SMISLU postojanja zivota kao takvog. Mozda sireg smisla nema, ili ono sto je verovatnije, mi smo toliko plitki i glupi kao bioloska vrsta da ga nikada necemo moci videti.

Ohanzee
Banovan!

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 04, 2007 12:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Svi pisu i pricaju o POJEDINCANOM smislu zivota (koji egoisti, ccc), umesto o SMISLU postojanja zivota kao takvog. Mozda sireg smisla nema, ili ono sto je verovatnije, mi smo toliko plitki i glupi kao bioloska vrsta da ga nikada necemo moci videti.

hm... tesko da ce ikada postojati neka matematicka jednacina koja ce moci da priblizno odredi rezultat toga. tako da je filozofima prepusten taj posao...
suvise je kompeksno razmisljanje na temu "Sireg smisla zivota"... to poteze pitanje smisla celog univerzuma u globalu... sto je suvise kompleksno pitanje... da li i jedan covek moze da se bavi tim pitanjima? ili cak masa ljudi... Rolling Eyes
Mozda je najbolje da se pojedinacno gleda na to pitanje.
Pitanja tipa "Zasto smo Mi ovde?"... ili "Zasto sam ja ovde?"... su tako... neracionalna...
Bolje pitanje je..."Sta MOGU da uradim dok sam ovde, za sebe i za druge?"...
A ono pitanje... "Sta MOZEMO (na globalnom nivou covecanstva) da uradimo dok smo ovde?"...
Ja imam neki svoj odgovor na ovo zadnje..."Uglavnom, malo sta dobro."

zmajchic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Sep 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 15, 2007 8:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa smisao zivota je tu pored nas a to je porodica

andjelaleks
Miss Domaći.de 2007
<font color=red><b>Miss Domaći.de 2007</b></font>

Godine: 38

Datum registracije: 12 Nov 2007
Mesto: nis

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 12, 2007 4:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

za mene je smisao zivota,boriti se da opstanemo u ovoj losoj i iskvarenoj sredini... da se trudimo da budemo najbolji u necemu sto volimo.
i tako uspeti u onome sto ocekujemo.

shadowman77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 49

Datum registracije: 27 Nov 2005

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 25, 2007 12:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljubav sve sto je potrebno covjeku to je ljubav Dzon Lenon
Ljudi sjekiramo se najvise zbog nekih gluposti a u stvari najbolje stvari na svijetu su dzabe kao sto je ljubav. Dalje mnogo ljubavi nikoga nije ubilo a mnogo mrznje jeste zato ljudi drzimo govore ljubavi a ne govore mrznje

MARCEZIS
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 48

Datum registracije: 15 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Dec 10, 2007 1:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neke istine nisu za nas. Bolje je ne znati. Nešto slično poput dana svoje smrti. Verovatno bi smo se opasno promenili. New Evil

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~ -> Smisao zivota??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  sledeća
Strana 13 od 16

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon