:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Indijski autoindustrijski koncern "Tata" je najavio da će "negde sledeće godine" na tržište plasirati ultrajeftin mali automobil, koji će koštati svega 100.000 rupija, odnosno oko 1.800 evra.
Najava tog programa data je pre tri godine, ali su od tada cene čelika i gume znatno porasle, pa će, prema rečima direktora "Tate" Ravija Kanta, biti veoma teško da se zamisao ostvari. On je, medjutim, odbio da kaže da li će kompanija povećati cenu automobila. "Sačekajmo njegovu promociju", poručio je Kant.
Prema pisanju agencije AP, oči cele autoindustrije sveta sada su uprte u "Tatin" projekat, koji će, kako navode analitičari, uvesti nova pravila u pogledu cena i naterati konkurente da ih slede.
Francuski "Reno", u partnerstvu sa japanskim "Nisanom", već razmatra mogućnost proizvodnje automobila koji će koštati manje od 3.000 dolara, u koju bi mogao da bude uključen i indijski proizvodjač motocikala i motornih rikši "Badžadž auto".
Japanska "Tojota", južnokorejski "Hjundai" i Kineski "Čeri" takodje žele da proizvode ultra jeftine automobile u Indiji.
Indija je veliki izvoznik malih automobila i ima najveći napredak u autoindustriji u svetu, zahvaljujući pre svega velikom ekonomskom napretku cele ekonomije i bogaćenju srednje klase, zbog čega je i znatno porasla potražnja za automobilima.
(Tanjug)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Tata??? Joj, ovo me podseća na onaj vic " Tata, napravi i meni bicikl".
Čisto sumnjam da će oni moći da plasiraju taj auto van svoje zemlje negde, jer ostale aždaje ( Ford i ostali) neće dozvoliti da im neko uzme dobar deo tržišta. To je kao ideja lepo, ali koliko je ostvarljivo...
Konkurenti će izbaciti svakog rivala koji pokuša niskom cenom da im ugrozi posao.
|
|
|
| |
|
 |
alhemicar Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412

|
|
|
i to ce biti neki raspad poput zastave
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|