:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Italijanski sveštenik Sente Skuoti priznao je na nacionalnoj televiziji da je
zaljubljen u ženu po imenu Laura, čime je pokrenuo javnu debatu o celibatu sveštenika Katoličke crkve. Sente Skuoti, župan u malom mestu Monteroso, u blizini Padove, rekao je da nije prekršio ni jedan crkveni propis niti svoju zakletvu na celibat i da želi da nastavi da radi kao sveštenik, ali da ne želi da skriva osećanja koja gaji prema Lauri. "Ja ne mogu da imam decu. Ne mogu da se oženim. Ali mogu da se zaljubim. To nije protivno crkvenom zakonu". On je rekao da su njegova osećanja prema Lauri i ono u šta se upustio, na samoj granici dozvoljenog i da se nada da neće preći granicu koju Kanonsko pravo dozvoljava. Mladi sveštenik je rekao da nije imao seksualni odnos sa Laurom, te da je voli na "biblijski naèin". Posebnu pažnju izazvala je činjenica da je Laura prošle godine rodila sina kojem je ime dao upravo Skuoti, a čiji otac nije poznat. Skuoti je izbegao da odgovori na direktno pitanje da li je on otac Laurinog sina, rekavši samo da crkveni zakoni ne dozvoljavaju sveštenicima da imaju decu, čega se on pridržava.
Padovski biskup Antonio Matiaz je bio besan zbog svega što je čuo od Skuotija i zahtevao je njegovu hitnu ostavku na mesto župana. (Mondo)
|
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Putuj igumane i ne pitaj za manastir.
|
|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
tuga jedna bre!!!
svestenici su od krvi i mesa kao i sav normalni svet.
pusta glupost i hipokrizija uskratiti im normalan zivot
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
velociraptor Banovan!

|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

|
|
Tako je! Ljubav ne pita za mesto i vreme. Zbog ovakvih stvari i postoji jedna poslovica koja kaže: " Od popa do kaludjera- lako, od kaludjera do popa može svako".
Dakle, teško je postati svešteno lice, kad se zna kakva su sve odricanja potrebna, a taj status se izgubi očas posla... Najčešće zbog ovakvih stvari.
Lepo je to Era Ojdanić rekao u jednoj svojoj pesmi :
"What a wicked game you play
To make me feel this way
What a wicked thing to do
To let me dream of you
What a wicked thing to say
You never felt this way
What a wicked thing to do
To make me dream of you "
|
|
|
| |
|
 |
Tha_A Upućeni član

|
Godine: 35
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365

|
|
|
Malo me podsjeti na Petrarcu haha
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|