Košarkaški reprezentativac Darko Miličić, posle poraza od Grčke, nizom psovki i uvreda odgovorio na pitanje novinara.
Miličić, noseći nacionalni dres Srbije, na molbu novinara da komentariše utakmicu odgovorio je nizom grubih psovki i uvreda na račun sudija, a Košarkaški savez Srbije zbog toga je kažnjen s 10.000 evra.
Predsednik kompanije Si&Si Vojin Đorđević rekao je da će sa zadovoljstvom platiti kaznu jer je "bio pored terena i video o kakvoj se sudijskoj krađi radilo".
Darko Miličić je igrao pod zastavom Srbije, a bivši reprezentativac Aleksandar Đorđević kaže da su košarku ranije igrali sasvim drugačiji ljudi. Đorđević, koji tokom 20 godina bavljenja sportom nije napravio nijedan incident, iznenađen je takvim ponašanjem mlađih kolega.
"Ne bih mogao ništa drugo da kažem osim da osudim. Mislim da to nije način, pogotovo u jeku prvenstva. To su stvari koje treba sačuvati za ulicu, zatvoriti se u sobu i izreći tako nešto ako misliš da će ti biti lakše, ali to niko ne traži od tebe i niko ne opravdava. To nije način da se izgubi utakmica i pogotovo nije način da se dođe do pobede jer pobednik mora da bude veliki, veliki i kada gubi", kaže on.
Ponašanjem košarkaša šokirana je i ministatrka sporta Snežana Samardžić-Marković. "Mislim da je to izuzetno važno zato što su naši reprezentativci uzor mladima i kao takvi moraju da ponesu i odgovornost prema onom šta rade, kako postupaju i šta govore. Mislim da ni mediji ne treba da prenose, kad se već desi takav incident, da se to ne širi jer mladi to gledaju, deca to gledaju i to je ružan javni diskurs", kaže ona.
Socijalni psiholog Bora Kuzmanović kaže da se nova košarkaška elita ne može porediti sa zlatnim dobom srpske košarke, jer su danas i vremena drugačija.
"To su momci koji su rasli u uslovima kada je došlo do raspadanja moralnih normi i to na izvestan broj ljudi, uz ostale uslove, ima uticaja tako da oni imaju kratak fitilj, sklonost da se na takav način izražavaju u takvim situacijama", kaže on.
Košarci Srbije sada sledi jednogodišnja pauza pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Do tada bi KSS morao, po svemu sudeći, sem igrom, da se pozabavi ponašanjem igrača i zapita se ko može da nastupa u dresu reprezentacije.
Izjavu Darka Miličića, u necenzurisanoj i nemontiranoj verziji, možete pogledati ovde:
Darko Milicic psuje sudije
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...."
velociraptor Banovan!
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
Darko, radosna vest za tebe. Ima kćerku, ima!!!
Onaj sudija ima ćeru, proverio ja. Tako da možeš do mile volje da...
Dare, ej... Daki, Dačo... Pa, glavno si zaboravio: sestru! Talijani su osetljivi na sestre, to si ti njima trebao da pomeneš, a ne majku i ćeru. Sestru ti njima, Dare!
I pomeni ono što nam kradu ribu iz mora, za to im posebno...
Dejan71 Upućeni član
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD
Eh, sta reci kad jedan deo mene se slaze sa njim.... a ipak.............. kako rece Sale - to nije pravi nacin... treba biti iznad toga...-
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.
e stvarno je preterao... ostala sam bez komentara... neka tako nastave, pa ce narod da ih voli...
dameski Prijatelj foruma
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
ja bih mu dozivotno zabranila reprezentativni dres..i ovako su nas obrukali, ali tek sad...
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...."
Alexns Tinkerbell's pixie dust
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
Bash tako batice...A ono shto je rumunu mater khm navikli su oni na to
Duki1986 Početnik Domaćeg.de
Godine: 39
Datum registracije: 31 Jan 2006 Poruke: 37
koji BALVAN bolje da je brinuo o tome da mu lopta ne ispada iz ruku a ne o sudijama
_________________ sve ima reprizu samo zivot ne...
Devojka od cokolade .:¦ VaNi jE vAtRa ¦:.
Datum registracije: 03 Apr 2007 Poruke: 18307 Mesto: .~. Sous le vent .~.
Duki1986 je napisao/la sledeće:
koji BALVAN bolje da je brinuo o tome da mu lopta ne ispada iz ruku a ne o sudijama
da, ovu potpisujem.... ali ipak uvek oni nadju krivca kada izgube... ajde sto ga uvek nadju, manje vise... ali sa ovim je stvarno preterao... sve ide na gore i gore...
Cirissimo Iskusni član
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana
pa nek neko kaze da nismo najjaci u psovkama
_________________ The living legend
nastasenjka ~daydreaming~
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
Cirissimo je napisao/la sledeće:
pa nek neko kaze da nismo najjaci u psovkama
ja se time ne bih ponosila
zar bas uvek svoje naruznije lice moramo pokazivati svetu? sramota
_________________ Put do zvezda je samo etapa kružnog puta do sebe, i ako znaš prečicu nema potrebe da se puno
lomataš po bespućima...
Ne, bato...Stigao si čim kreneš...
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
aureliano ♣ El Capitán ♠
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
Pa koliko mi se cini nije psovao na engleskom pa da ga sav svijet razumije, ovako ga razumije mozda 25 milijuna ljudi, nije strasno... ali da je sudac bio los, pa bio je! Okrali su Srbiju kao ono prije koju godinu nas... mozda i vise.
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
nastasenjka je napisao/la sledeće:
zar bas uvek svoje naruznije lice moramo pokazivati svetu? sramota
Možda smo mi pokazali naše najružnije lice, ali i italijanske sudije su pokazale najružnije lice. Čudi me kako njima još nije dodeljena kazna zbog nesportskog ponašanja.
Vreme je podešeno za GMT + 1 sat Strana 1, 2, 3sledeća
Strana 1 od 3
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma