:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je danas da se medjunarodna organizacija "Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve" (ICANN), saglasila sa dodelom novog nacionalnog Internet domena Republike Srbije - .rs.
Svojom odlukom ICANN predvideo je da se tranzicija sa .yu na .rs domene okonča do 30. septembra 2009. godine.
Aktiviranje .rs domena na Internetu, saglasno odluci ICANN, očekuje se do kraja septembra, a RNIDS će ubrzo staviti na javnu raspravu predloge pravilnika o registraciji novih domena i prelasku sa .yu na .rs.
Istom odlukom ICAN-a odobreno je otvaranje novog crnogorskog Internet domena - .me, navedeno je u saopštenju Registra nacionalnog Internet domena Srbije.
(Tanjug)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
pa to je trebalo vec da se uradi , domen rs za srbiju postoji vec dve godine samo sto
mi kasnimo sa svim i svacim
|
|
|
| |
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
|
Ja mislim da treba oba domajna da vaze i vode na isto mesto. Shto da ne?
|
|
|
| |
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
|
Ne postoji domen rs, postoji domen co.sr a to nije nas domen... nas je zvanicno jos uvek co.yu i malo je glupo da u roku od 2 godine taj domen nestane jer je to izuzetno veliki problem za sve trenutne domene... tako da je neki period od najmanje 5 godina u kome ce raditi oba domena prihvatljiv... jer ljudi moraju da se naviknu na novo ime, a da ne pricam o email adresama, marketingu itd...
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
|
A i onako ne verujem da je nešto bilo od domena .cs... Bar ja nisam primećivao sajtove sa tim domenom.
|
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
This list states the country names (official short names in English) in alphabetical order as given in ISO 3166-1 and the corresponding ISO 3166-1-alpha-2 code elements. The list is updated whenever a change to the official code list in ISO 3166-1 is effected by the ISO 3166/MA.
postoji dve godine tacno kao predlog za skracenicu za internet domen za srbiju samo da se nadovezem na nenadovu opasku nije niko planirao da ce CG bit odvojena tada
|
|
|
| |
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 41
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
Kao predlog da, ali kao domen koji je aktivan... ne
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|