www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prva operacija skidanja dioptrije pomoću lasera na VMA
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
škorpijica
~ noćna mora mnogih ~
<font color='blue'><b>~ noćna mora mnogih ~</b></font>

Datum registracije: 07 Sep 2004
Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 12:08 pm    Naslov poruke: Prva operacija skidanja dioptrije pomoću lasera na VMA Na vrh strane Na dno strane

Na Klinici za očne bolesti Vojnomedicinske akademije u Beogradu urađena je prva operacija za potpuno skidanje dioptrije pomoću lasera, javljaju beogradski mediji. Za tu intervenciju potrebno je samo desetak minuta. Radi se ambulantno u kapljičnoj anesteziji i to samo kod pacijenata starijih od 21 godine. Prvi pacijent kojem je laserom uklonjena dioptrija u Vojnomedicinskoj akademiji je 33-godišnji Darko Sladaković, lekar po struci. Darko je već 15 godina kratkovid sa dioptrijom minus četiri.

Tim ljekara VMA prošao je obuku u visoko specijalizovanim klinikama zapadnih zemalja. Uz pomoć ovog najsavremenijeg lasera za samo pet do 10 sekundi uklanja se dioptrija kod kratkovidosti od minus 0,5 do minus 10, i kod dalekovidosti od plus 0,5 do plus pet.

Nakon intervencije, vid se 100 odsto normalizuje, a pacijent se posle tri dana vraća normalnim aktivnostima.

Intervencija se zakazuje, a vreme čekanja je desetak dana.

Za vojne osiguranike ta intervencija je za sada besplatna, a za civile bez overenog uputa iz Fonda, iznosi 800 evra po jednom oku. (Srna)

"...dvoje ljudi koji su se voleli ne mogu biti prijatelji, jer se svaki susret svodi na previše tajanstvenih pogleda, da bi se prestali nadati..."
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis."

Dejan71
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 55

Datum registracije: 17 Feb 2006
Mesto: NBGD

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 2:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A zna li se jel` to trajno ili je moguce da se dioptrija vrati vremenom..... ipak 1600 evrica nisu za bacanje... ?

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 3:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To bi i ja voleo da znam... Rolling Eyes

A ne znam koliko je to riskantno... Neutral

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 7:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako ti se dioptrija ne menja, onda je trajno. Mora da bude stalna barem godinu dana. Inace, ta operacija se vec 10 godina radi na klinici "Sveti Vid" i tamo je cena 1000 evra.

Brankablackrose
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 15 Sep 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 7:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja bi isla,majke mi,muka muka mi je. Kada budem imala para a ako bog da idem. . . Inace dioptrija mi je -0. 5 i -1,smrc smrc Sad Sad Sad Sad

jerotije
rank
<b>rank</b>

Godine: 43

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 07, 2007 11:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coco_bill je napisao/la sledeće:
To bi i ja voleo da znam... Rolling Eyes

A ne znam koliko je to riskantno... Neutral

Rizik je sveden na minimum. Prakticno nemoguce je da ti se desi bilo sta lose jer laser "brusi" tvoje prirodno socivo i oblikuje ga tako da se svetlosni snop lomi tacno onako kako treba, a sve to kontrolise kompjuter.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Prva operacija skidanja dioptrije pomoću lasera na VMA Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon