:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Legende roka, članovi grupe „Leb i sol“ okupili su se u Novom Sadu sa zajedničkim ciljem da posle decenije pauze naprave novi album. Kokan Dimuševski (klavijature), Bogdan Arsovski (bas), Garebet Tavitjan (bubnjevi) i novi član grupe gitarista Dimitrij Božikov već su uradili pet pesama koje će usviravati u novosadskom studiju „Hamer“ ne bi li do kraja godine završili 14. album.
- Dugo već razmišljamo o snimanju novog albuma, a prekretnica je bila prošlogodišnja turneja po glavnim gradovima bivše Jugoslavije. Pre turneje smo se dogovorili da ćemo sačekati da vidimo kako će reagovati publika - priča ekskluzivno za „Blic“ Bogdan Arsovski.
- Za 10 godina pauze svi smo mi negde svirali, ali nismo komponovali. Nakupilo se puno kreativne energije u nama i spremni smo da stvaramo. Za sada ima i džeza, roka, bluza i još nismo sigurni gde će prevagnuti. Uvek smo pratili senzibilitet vremena pa ćemo i sad jer uvodimo nove tehnologije i malo elektronskog zvuka. Ali, za šta god da se na kraju odlučimo, biće prepoznatljivo za „Leb i sol“ - dodaje on.
U projekat ulaze bez Vlatka Stefanovskog koji, kako kaže Arskovski, nije dolazio na dogovorene sastanke. Umesto njega, u grupu je ušao poznati makedonski gitarista Dimitrij Božikov, koga ostali doživljavaju kao osveženje.
- Nije mi bilo teško da se uklopim jer je „Leb i sol“ svoje prve probe imao u mom komšiluku tako da sam deo te priče od početka i staru muziku imam u malom prstu. Svi su sjajni solisti koji odlično sviraju zajedno - objašnjava Božikov, inače slikar po profesiji i dodaje da je iza njega već jedan solo album, ali će svoje nove pesme raditi sa grupom.
Grupa „Leb i sol“ svoj prvi nastup imala je pre tačno 30 godina u novosadskom „Studiju M“, pa njihov povratak u vojvođansku prestonicu ima i simboličan značaj. Novi početak rada obeležili su uz tamburaše na Petrovaradinskoj tvrđavi, sećajući se Janike Balaža i slušajući makedonske pesme odsvirane na tamburicama. Uz „Zajdi, zajdi“ pala je i poneka suza za tragično nastradalim Tošetom Proeskim.
„Leb i sol“ će u naredne tri godine uraditi dva nova albuma i promovisati ih na velikoj balkanskoj turneji.
(Blic)
|
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
|
U je, bez Vlatka Stefanovskog??? Zelim im srec'u i puno uspeha, to je koncert koji bi voleo da vidim.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|