www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Baka od 95 godina zvezda Interneta
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
dreamwalker
*dragancee*
<b>*dragancee*</b>

Datum registracije: 06 Apr 2007
Mesto: * in the dream *

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Nov 05, 2007 6:43 pm    Naslov poruke: Baka od 95 godina zvezda Interneta Na vrh strane Na dno strane

Zahvaljujući Internetu, i pre svega unuku koji joj je za rodjendan poklonio blog, Marija Amelija Lopez iz Španije, čukunbaka od 95 leta, stekla je slavu u sajbersvetu. Već nekoliko meseci ona privlači pažnju Internet surfera blogom u kojem iznosi svoja sećanja, ali i razmišljanja o aktuelnim dešavanjima u zemlji i inostranstvu i životu uopšte.

"U početku sam mislila da je blog neka vrsta beležnice", kazala je Lopezova koju je u svet Interneta uveo unuk.

Ona sada ima oko 60.000 vernih čitalaca iz celog sveta, a medju njenim fanovima je i španski premijer Hoze Luis Rodrigez Sapatero koji joj je nedavno poslao poruku, čestitajući joj na visprenosti.

Niko više ne obraća pažnju na stare žene. Malo je onih koji nas vole. Medjutim, Internet me je iznenadio jer mladi ljudi, koji imaju 18, pa čak 14 ili 15 godina, govore mi o svojim životima i o svojim razmišljanjima i traže od mene savet", kaže Amelija na čiji je blog prvi skrenuo pažnju novinar galicijskog lista "La Vos".

Tek svaki deseti Španac stariji od 65 godina koristi Internet, što odgovara evropskom proseku. Iako je njihov broj poslednjih godina u porastu, većina starijih gradjana ostala je po strani digitalne revolucije.

"Internet mi je podario novi život", kaže Lopezova, koja prima poruke i iz udaljenih zemalja kao što su Brazil, Rusija i Japan.

(Tanjug)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Baka od 95 godina zvezda Interneta Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon