:: |
| Autor |
Poruka |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
Brazilsku i svetsku javnost šokirao je slučaj 15-godišnje devojčice stavljene u istu ćeliju sa dvadesetak muškaraca, koji su je mesec dana silovali.
Policija je tinejdžerku, čiji identitet nije otkriven, uhapsila pod optužbom za krađu u glavnom gradu države Para Abaetetubi 21. oktobra i smestila u ćeliju u kojoj je narednih mesec dana broj zatvorenika muškaraca varirao od 20 do 34. Ko zna koliko bi tamo ostala da anonimna osoba nije medijima dojavila tu dramatičnu informaciju.
Grupe za zaštitu ljudskih prava tvrde da su devojčicu neumorno silovali i primoravali na seks da bi joj dali hranu. Bila je silovana od prvog dana i silovana je nebrojeno puta, kažu u brazilskom Centru za zaštitu dece i adolescenata.
Istovremeno, krađa za koju je tinejdžerka uhapšena nije dokazana niti je protiv nje podneta optužnica. Iako veoma uplašena, devojčica je uspela da prepozna policajce koji su je zatvorili i zatvorenike koji su je silovali i spremna je da govori.
Policija se pravda da nije znala da je devojčica maloletna.
Otac devojčice, koja potiče iz veoma siromašne porodice, tvrdi čak da mu je policija pretila, terajući ga da prihvati lažnu krštenicu koja pokazuje da devojčica navodno ima 20 godina.
Guverner države Para Ana Hulija Karepa rekla je, međutim, da uzrast nije važan i da nije smelo da se desi da se ženska osoba nađe zajedno u zatvoru sa optuženicima muškarcima.
„Nije važno da li ima 15, 20, 50, 80 ili 100 godina. Žensko ne treba da bude zatvoreno u istoj ćeliji s muškarcima“, rekla je guvernerka i dodala da će za one koji su odgovorni za incident tražiti „kaznu za primer drugima“.
Brazilski zatvori su na lošem glasu po teškim uslovima, a ovo nije prvi put da se govori o maltretiranju ženskih optuženika zatvorenih zajedno sa kriminalcima muškarcima. U istom zatvoru se desio sličan zločin, samo sa 23-godišnjom devojkom, koja je mesec dana bila zatvorena sa 70 muškaraca.
Po brazilskim zatvorima česte su i pobune, a nije redak slučaj da pobunjeni zatvorenici uzimaju taoce. Tako je krajem septembra 500 zatvorenika u gradu Manaus uhvatilo četiri taoca, tražeći od vlasti da im obezbede duže vreme za posete, bolju pravnu pomoć i sanitarne uslove. U zatvorskoj pobuni u državi Rondonija optuženici su držali 173 osobe kao taoce.
Prošle godine u Sao Paulu se vodio pravi kriminalni rat, jer je pobuna izbila u sva 144 zatvora u toj državi. Zatvorenici su čuvare uzimali za taoce, a mnoge i ubili. Tada je poginulo preko 170 ljudi, od toga najviše optuženika, ali i četrdesetak policajaca. Odbegli zatvorenici su po ulicama palili autobuse, banke i divljali uz pucnjavu.
Izvor: Blic
meni uopste nije dobro otkako sam procitala ovo
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ

|
Godine: 43
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310

|
|
I ja sam upravo pročitala u 'Blicu'-u...
Imam želju da te maloumnike koji su to dozvolili bacim u svaku ćeliju tog zatvora na po najmanje 6 meseci
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
| |
|
 |
dreamwalker *dragancee*

|
Datum registracije: 06 Apr 2007 Poruke: 10118 Mesto: * in the dream *

|
|
to su stoke nisu ljudi , i po cemu se razlikujemo od zivotinja, STRAŠNO
|
|
|
| |
|
 |
David 1986 -Pežo boy-

|
Datum registracije: 20 Mar 2007 Poruke: 8430

|
|
| |
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
|
odbijam da poverujem u ovo...zivot da ti se smuci
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
verovali mi ili ne, desava se
meni je od jutros konstantno muka
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
TASKE89 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 24 Sep 2007 Poruke: 55 Mesto: Beograd

|
|
Tu stoku treba pobiti
|
|
|
| |
|
 |
Cirissimo Iskusni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Nov 2006 Poruke: 813 Mesto: Ljubljana

|
|
koji glupan je odlucio da maloletnu osobu zenskog pola da u zatvor sa punoletnim osobama muskog pola *ebiga neide to skupa
|
_________________ The living legend  |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| |
|
 |
red_devil Upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Sep 2005 Poruke: 330

|
|
|
zatvorenike & policajce po kratkom postupku... bez razmisljanja
|
_________________ <--- Znaš Me, Znam Te ---> |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Sve to treba pred streljacki vod ukljucujuci i te policajce
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
debili... ne mogu vjerovat
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|