:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Možda niste o tome razmišljali, ali u doba opšte modernizacije knjiga je jedan od retkih medija koji nikako da nađe svoje mesto pod digitalnim suncem? Međutim, jedna od poslednjih relikvija prošlosti, knjiga, dobiće svoj futuristički pandan pod nazivom „kindl“.
Ovaj uređaj, ne veći od sveske (A5 formata), s ekranom koji dočarava papir mnogo realističnije od LCD-a, imaće memoriju kapaciteta do 200 knjiga. Posebna pogodnost je mogućnost internet konekcije, tako da ćete lako moći da s učitavate mreže sva izdanja koja vas interesuju.
Ceo projekat kreiran je sa željom da bude toliko pristupačan korisniku da predstavlja pretnju ne samo za štampane knjige, već i za novinska izdanja. Pomoću ovog uređaja i interneta moći ćete da čitate bilo koje novine, a uz to i da se pretplatite na dnevna, nedeljna i mesečna izdanja.
Zgodna je i mogućnost memorisanja pojedinačne pozicije čitanog materijala, da biste se u svakom trenutku mogli vratiti tamo gde ste stali. Konekcija s internetom omogućena je putem Amazon Whisperneta, besplatne mobilne mreže velike brzine. Dakle, sve knjige i novine mogu se preuzimati direktno, bez potrebe povezivanja sa PC-jem.
Amazon poseduje veliku zbirku od preko 90.000 izdanja po ceni od svega deset dolara, ukljućujući 90 odsto najtraženijih primeraka „Njujork tajmsa“. Pretplata na ostale dnevne novine kreće se od šest do 15 dolara mesečno, a za magazine od jednog do četiri dolara.
Pretraga interneta omogućena je putem tastature smeštene ispod ekrana, tako da lako možete pisati mejlove i tekstove. „Kindl“ je ergonomski dizajniran, sadrži ležište za SD karticu za proširenje memorije, dok baterija obezbeđuje visoku autonomiju rada.
U svakom slučaju, „kindl“ je samo početak evolucije elektronskih knjiga. Gledano s praktične strane, složićete se da cena od 400 dolara i nije tako veliki izdatak uzimajući u obzir količinu knjiga i štampe koja vam je pomoću ovog uređaja dostupna. Po svemu sudeći, štamparije bi polako trebalo da počnu s promenom delatnosti!
(Blic)
|
|
 |
nastasenjka ~daydreaming~

|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom

|
|
neka 'fala...miris moje biblioteke je nesto cega se ne bih odrekla ni po koju cenu
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
korisno, korisno
|
|
 |
gandalf 999 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Avg 2007 Poruke: 101

|
|
|
Meni se ovo bas dopada .super stvar samo dok do nas ne stigne vecnost ce proci
|
_________________ [CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Dobra ideja posto onda ipak mogu da imam nekoliko knjiga .. mada i nije toliko dobra ideja za one koji vole da citaju iz korica ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|