www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Osnovci kečeri!
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
Shiseido
N-SNG-J06
<b>N-SNG-J06</b>

Datum registracije: 26 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 4:41 pm    Naslov poruke: Osnovci kečeri! Na vrh strane Na dno strane

Djaci Osnovne škole "Marija Bursać" iz Beograda, podstaknuti emisijom "Američko rvanje" na TV-u, svakodnevno u školi imitiraju kečere i organizuju "borbe" u kojima se ozbiljno povredjuju. U tim medjusobnim obračunima, jednom osmogodišnjem dečaku, koji ide u drugi razred, slomljena je ruka.
Pomama za kečerima, prema saznanjima "Pressa", nije uhvatila samo beogradske školarce, nego se raširila i po Srbiji. Roditelji nekoliko djaka osnovne škole "Marija Bursać", koji su insistirali na anonimnosti, kažu za "Press" da su za ove kečerske obračune saznali u školi na jednom od roditeljskih sastanaka i da su zabrinuti jer se to dogadja "pred očima" nastavnika.
"Na roditeljskom sastanku, koji je učiteljica nedavno održala, saznali smo da nekoliko dečaka iz razreda imitira likove iz te emisije, ali da ne shvataju da je to gluma. Oni očigledno pokušavaju da dočaraju pokrete rvača sa televizije i pri tom se stvarno povredjuju. Deca bukvalno imaju modrice po rukama i nogama", kažu sagovornici.
Direktorka škole Andjelka Kekić potvrdila je za da je bilo slučajeva imitacija tuča sa televizije, ali bez težih posledica.
"Rešavanje konflikta pesnicama uobičajeno je medju decom tog uzrasta, ali nije bilo slučajeva drastičnog povredjivanja medju decom. U tom uzrastu, pesničenje je, nažalost, uobičajeno ponašanje i škola tu ne može mnogo da uradi osim da to kontroliše.
S druge strane, imamo problem što neki roditelji vole da im naročito muška deca budu "mačo" i dozvoljavaju im da gledaju takve emisije. Deca usvajaju te atraktivne pokrete i isprobavaju ih kad su u društvu svojih drugara", kaže direktorka Kekić.
Emisija "Američko rvanje" prikazuje se na televiziji "Foks" dva puta u toku radne nedelje. Oznaka da emisija nije proporučljiva za mladje od 12 godina pojavljuje se samo na početku i pred kraj emisije, pa ipak portparol TV Foks Sladjana Paunović kaže da im do sada nisu stizale primedbe.
"Znamo da je emisija popularna medju srednjoškolcima, jer se oni javljaju i raspituju o narednim emisijama, ali naši voditelji naglašavaju da je to gluma i da ne treba da pokušavaju da izvedu slične akcije", ističe Sladjana Paunović.
Psiholog Aleksandra Jovanović-Madjar kaže za da je "oponašanje idola" karakteristično za ovaj uzrast, ali da osmogodišnjaci nisu svesni posledica ovakvih igara.
"Deca starija od 12 godina imaju razvijenu svest da je u pitanju igra i znaju da se čuvaju kada imitiraju takve scene. Medjutim, deca od osam i devet godina još nemaju taj nivo razmišljanja. Oni su, kao sva deca, znatiželjni da probaju sve i lako se upuštaju u razne igre. Kada dodje do ovakvih posledica u dečijoj igri, treba uključiti sve strane - roditelje, učitelje, školske psihologe...", kaže Aleksandra Jovanović-Madjar.
Ipak, ona ističe da je u kontrolisanju ponašanja deteta najvažnija uloga roditelja.
"Dobro je ako je roditelj kod kuće kada se takve emisije prikazuju, jer može direktno da kontroliše dete. Važno je razgovarati s detetom i objasniti mu zašto to nije dobro za njega. Razvijanje samodiscipline i odgovornosti kod dece izuzetno je važno, i to se radi tokom čitavog odrastanja, a ne samo u detinjstvu", kaže Madjar.

(MONDO)

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 4:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Primetila sam da moji đaci prate to američko rvanje Rolling Eyes

Mislim, deca su to, okreneš se na 5 sekundi i razbiše glavu, sa ili bez kečera...

Bojan_kralj
~Angel azul~
<font color='blue'><b>~Angel azul~</b></font>

Godine: 35

Datum registracije: 23 Apr 2007
Mesto: Debela 'ladovina

spain.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 4:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pre jedno 10 dana jedan decak koji je sedmi razred izveo je jedan potez na svom drugaru iz odeljenja koji je video od Great Khalia...naime rukama mu je iz sve snage stegao glavu...decak je 7 dana bio u komi i sada ne moze da gleda normalno vec ima problema sa vidom. Kada sam ga pitao zasto je to uradio odgovorio je ovako "Ajde bre nije njemu nista kako Khali svakoga onako stegne i ne bude im nista". Oni jednostavno ne shvataju da je to cisto foliranje...i zasto tokom emisije se deset puta ponovi NE RADITE OVO KOD KUCE, ali dzaba, to njima ne vredi. I sad ce to dete ceo zivot da ima problem zbog gluposti koje se prikazuju na TV-u...ja da se pitam ja bih odmah zabranio emitovanje americkog rvanja na nasim prostorima.

Nema 'leba bez motike...reče lopov i motikom razbi izlog pekare !

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 4:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Te kechere gledam otkako sam dosao ovde i mogu samo da vam kazem da je to cisti show .. znaci oni sami priznaju da imitiraju i da lazu na ekranu .. ali njih boli uvo .. isto tako ti isti kecheri kazu uvek da ne preporucuju nikome da to rade u kuci .. dakle oni sebe zastite .. a to sto deca rade po skolama .. to se desava i ovde .. mislim to je sasvim " normalno " da deca krpe sve u sebi kao sundjeri

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 43

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 5:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evidentno je da se ti tipovi foliraju, sve ono je čista predstava i komercijala Rolling Eyes

Najgore je što deca stradaju iz neznanja Neutral

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 28, 2007 8:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I mi smo pre 20-ak godina trckarali sa štapovima i vikali "U ime moći Grejskala" i masovno kopirali i vežbali poteze iz kung-fu filmova. Ali borbe u kung-fu filmovima rade koreografi pa nije toliko providno kao američki kečeri. Rolling Eyes Mislim, pre par godina su navratili u Beograd, pa su naši hteli da ih prebiju vičući "Prevaranti!". Very Happy

Deca ni ne primete koliko je to namešteno, samo kopiraju poteze da bi bar privremeno digli "rejting" u društvu. Džabe što piše "ne isprobavati kod kuće" kad će baš zbog tog natpisa i isprobati. "Zabranjeno voće"

I baš ko što koleginica Annabel kaže - za nadgledanje dece trebaju oči na potiljku, ali ni to nije dovoljno.

Mr. Green

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

mirko29
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 47

Datum registracije: 14 Mar 2004
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 29, 2007 10:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kakav trip moj mali ide u tu skolu,nisam bas nesto tako primetio Rolling Eyes

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 29, 2007 2:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mirko29 je napisao/la sledeće:
Kakav trip moj mali ide u tu skolu,nisam bas nesto tako primetio Rolling Eyes

Heh, moram! Mr. Green

Ti uzmi zvonce i zazvoni jednom. Ako te nokautira... zaključaj TV. Very Happy Verovatno se sećate tog crtaća sa petlom Sofronijem. Laughing

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Osnovci kečeri! Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon