:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Jedan tridesetšestogodišnji Novosađanin zaražen HIV virusom tvrdi da ga je doktorica doslovno izbacila iz ordinacije, kad je u njegovoj zdravstvenoj knjižici videla upisano crvenim slovima „HIV +”. On je za novosadski „Građanski list” rekao da anonominost ne zahteva zbog sebe već zbog porodice, „da ne bi zbog njega imala problema”, kao i da je pre dve godine saznao da je već šest godina HIV pozitivan. „Sada pijem lekove i dobro se osećam, jak sam i mogu da radim, ali mi ne daju da se zaposlim, jer su mi u socijalnom uzeli radnu knjižicu i neće da mi je vrate. Upravo njihova komisija uručila mi je diskriminatorsko rešenje o trajnoj invalidnosti”, kaže ovaj Novosađanin. On je poručio mladima da se dobro čuvaju, da ne bi jednog dana bili „obeleženi” kao on, jer će im sva državna vrata biti zatvorena.
Ovaj Novosađanin kao volonter radi u „Crvenoj liniji” Ekumenske humanitarne organizacije u Novom Sadu, koja pruža pomoć zaraženim HIV-om, kao i bolesnim od side.
Prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u pokrajini je ove godine otkriveno deset novih slučajeva infekcije HIV pozitivnim virusom među kojima su tri žene, dok je jedna osoba umrla od side.
Isti izvor konstatuje da je od 1987. godine do kraja 2006. godine HIV virusom zaraženo 230 Vojvođana, njih 135 obolelo je od side, dok je 105 umrlo od te opake bolesti.
U 95 odsto slučajeva HIV virus prenesen je tokom nezaštićenih seksualnih odnosa, dok je u pet odsto slučajeva uzrok infekcije intravenozno uživanje droge.
(Srna)
|
|
 |
pelesinjo Dobro upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 724 Mesto: AUGSBURG

|
|
Nije da stajem u odbranu doticne osobe, ali ovako nesto moze samo kod nas da se desi!!! Stvarno neshvatam neke stvari, a sto je najgore u to sam uvjeren sto posto da je istina!!!! Nije da zelim da krenemo sa svetom sa sto vise ovakvih slucajeva (HIV), vec da nebudemo crna tacka sto se nekih elementarnih stvari tice!!! Treba i mi da se malo probudimo i da se cvrknemo malo po glavi!!! Krecem sam od sebe pa na druge......................
|
_________________ Tudje sve lepo, lepse ali moje je kakvo takvo najlepse!!!!!!!! |
|
| |
|
 |
x-dacha-x Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 38
Datum registracije: 20 Dec 2006 Poruke: 1

|
|
Hvala na savetu...
[Edit by škorpijica: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]
|
|
|
| |
|
 |
Gertie ◊Poker Face◊

|
Godine: 39
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!

|
|
|
Strasno! Pa dobra je ta doktorka kad misli da ce vazduhom da joj prenese HIV virus!
|
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Pa tako se doktori ponasaju samo u Srbiji u drugim zemljama bi odmah leteli sa posla i to naglavacke bez prava da obavljaju lekarsku praksu ,zato i treba da se uvedu licence ,pa eka se ponasaju kao da je svet zavistan od njih (naj korumpiraniji sloj ljudi, uz jos pojedine a znamo koji su ...).
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
kosta00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243

|
|
Moje misljenje da treba odmah da leti sa posla i da se ispita ko joj je dao diplomu!
Kad nezna kako se prenosi HIV.
HIV se ne prenosi vazduhom, pluvackom, znojem, fizickim putem(dodirom, grljenjem, ljubljenjem i sl) vec seksualnim putem, koriscenje ne serilisanih igala, rana na ranu, krvlju, kod novorodjenih beba (ako njihove majke imaju HIV) ali u tom slucaju moguce je i da se virus hiv ne aktivira.
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
| |
|
 |
..:: MaYa ::.. Banovan! ° ♥ BaNe, Volim Te ♥ °

|
Datum registracije: 14 Okt 2006 Poruke: 11607 Mesto: .:* Sakrivena u Njegovom Pogledu, Zarobljena u Njegovom Srcu, Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju *:

|
|
jadan covjek
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Ne verujem da doktorka sme da izbaci nekog o vezi toga
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|