:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Drvoseča Miroslav Z.M. (25) iz leskovačkog sela Strojkovce pre godinu dana zaljubio se u vršnjakinju iz istog sela I.S. i ponudio joj brak, koji je ona odbila. Miroslav nije odustao. Udvaranje, međutim, nije nastavio buketima cveća, već fizičkim nasrtajima, zastrašivanjem, zlostavljanjem i pretnjama bombom.
- Jasno sam mu stavila do znanja da me ne zanima, ali on je nastavio. Sa svakim odbijanjem postajao je nervozniji. Govorio je da ću biti njegova ili ničija. A onda je počeo da nasrće i fizički na mene. Pre nekoliko meseci, ispred diskoteke u Vučju izvukao me je iz automobila, bacio na zemlju, a potom nasrnuo i na mog brata. Ja sam zadobila lakše povrede, a brata su, srećom, spasli prolaznici. Deset minuta kasnije, svojim kolima je iz besa udario u naš automobil - kaže devojka I.S.
Zbog incidenta sa automobilom, policija je podnela prekršajnu prijavu protiv Miroslava, kojom se tereti za remećenje javnog reda i mira, ali to na njega nije uticalo. Nastavio je po starom.
- Miroslav i dalje zove usred noći telefonom i preti da će pobiti celu porodicu, da će baciti bombu na našu kuću - priča devojčina majka.
Hod po mukama ove porodice počeo je pre godinu dana, kada je Miroslav prišao I.S., izjavio joj da je zaljubljen u nju i da namerava da se s njom oženi.
- Moja porodica i ja smo pretrpeli teške traume i živimo u paničnom strahu zbog Miroslavljevih pretnji. Na posao i s posla idem s bratom, a uveče ne smem da izađem iz kuće. Moj život se pretvorio u pakao - kaže I.S., koja radi kao medicinska sestra.
Ona je Opštinskom tužilaštvu podnela protiv Miroslava privatnu krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti više lica, za nasilničko ponašanje, zlostavljanje i mučenje. Na taj korak se odlučila jer, kako priča, policija u Vučju nije reagovala na žalbe njene porodice.
- Dva puta smo tražili zaštitu kod komandira policije. Prvi put je meni i sestri kazao da ne brinemo i da smo od tog momenta pod njegovom zaštitom jer on ima uticaj na Miroslava. Kako maltretiranja nisu prestala, ponovo smo otišli do komandira. On nam je tada savetovao da se izmirimo i da ga ne gonimo sudski - priča Nikola.
Na to devojčina majka kaže da cela porodica živi kao u zatvoru i bez zaštite. Nikola priča da Miroslav pribegava i drugim sredstvima zastrašivanja.
- Usred noći parkira automobil ispod naše kuće, na kraju sela, i po sat-dva turira motor. Mi pozovemo policiju, oni dođu i pitaju ga šta radi tu, a on odgovara da peca ribe u potoku. Policija ode bespomoćna i kaže da mu ništa ne može - priča Nikola.
Selo u strahu
Miroslav Z.M., nabildovani visoki momak, izašao je ispred svoje kuće na poziv novinara „Blica“, ali je odbio da razgovora o ovom slučaju, uz komentar da tu „nema nikakve priče“.
Strojkovčani, koji su upoznati sa ovim slučajem, takođe nisu hteli da razgovaraju, obrazlažući da se plaše osvete momka koji je „opsednut devojkom koja ga neće“.
Žrtvi ponudili prihvatilište
Snežana Miliković, direktorka Centra za socijalni rad i osnivač Prihvatilišta za zlostavljanje žene i decu u Leskovcu, kaže za „Blic“ da ta ustanova nije imala do sada ovakav slučaj.
- Devojka je pravilno uradila što je podnela krivičnu prijavu, a ukoliko se oseća ugroženom, može da dođe u naše prihvatilište - kaže Milojkovićeva.
(Blic)
|
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
Pitanje sta je ovde pametno uraditi i kakvom kaznom ga kazniti jer ako je tip neuracunljiv, a po ponasanju izgleda da jeste, sujetan i ubedjen da je faca onda bilo kakva kazna moze samo da pogorsa stvari i da kasnije o ovom slucaju, nedaj Boze, citamo u crnoj hronici, a i ako ostane ne kaznjen moze svasta da bude tako da je pitajne sta u ovakvom slucaju raditi...
U svakom slucaju sta god da urade ili ne urade devojka vise sigurno nece imati miran zivot i zivece u stalnom strahu i iscekivanju...
Strasno!!!
|
|
|
| |
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
|
Shta devojka moze da uradi je da ode na godinu dana i radi u nekom drugom gradu ili mestu. Mozda c'e tamo i da se uda.
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Trebalo bi i komandira i doticnog staviti iza resetaka i zaturiti kljuc
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
Mysty ~abhor~

|
Godine: 37
Datum registracije: 29 Maj 2007 Poruke: 29514

|
|
straaaaaaaasno bolesno
|
|
|
| |
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 43
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Pa ima svako jaki
|
|
|
| |
|
 |
djurkovic19 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Sep 2007 Poruke: 10

|
|
Sve za ljubav, raparapam, sve za ljubav, raparapam...... )))
|
|
|
| |
|
 |
Smeker_licno Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 18 Nov 2007 Poruke: 1 Mesto: Trstenik

|
|
Ma to je liikkk, svaka mu castt (haha), sta je sve covek spreman da uradi zbog ljubavi
stvarnoo, svaka mu cast
|
_________________ a,b,c,d ! |
|
| |
|
 |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
pa samo mi nije jasno kako mu policija ne može ništa...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
| |
|
 |
Marko 23 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 26 Nov 2007 Poruke: 3

|
|
|
pa zar na takav nacin da se udvara? cvece zamenio oruzjem, boze sacuvaj
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|