:: |
| Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Policajci već treću sedmicu dežuraju ispred kuće Zrenjaninca Ive Mihaljevića i čuvaju ručnu bombu koju je ovaj penzioner upecao u jezeru ispod Principovog mosta. Kašikaru trenutno nema ko da deaktivira, pa je zrenjaninska policija organizovala dvadesetčetvoročasovna dežurstva ispred Mihaljevićevog porodičnog doma, ne dozvoljavajući da iko priđe eksplozivnoj napravi koju je Ivo odložio u svoju šupu. Ta pomoćna prostorija ograđena je trakom na kojoj piše "Stop, policija"
- Pre više od dve nedelje otac je, pecajući sa Principovog mosta, iz vode izvukao bombu, zakačivši je mrežom za ribu. Kašikaru je doneo kući, ostavio je u šupu i odmah se uputio u Policijsku upravu da to prijavi. Policija je izašla na lice mesta, obeležila mesto gde se nalazi bomba i organizovala dežurstva od 24 sata, svakog dana. Rečeno nam je da napravu mora da razmontira stručno lice iz Beograda, koje trenutno ne može da dođe – priča za “Dnevnik” Drago Mihaljević, Ivin sin.
Prepričavajući nam ovaj nesvakidašnji događaj, Drago veli da mu je u policiji rečeno da može proći i nekoliko meseci dok kašikara ne bude uklonjena iz avlije Mihaljevića! Bilo je, naime, takvih slučajeva. Mora se poštovati procedura. A procedura nalaže da bomba mora ostati na mestu gde je ostavljena. Dakle, policija ne može da je ukloni iz dvorišta Mihaljevića i odnese na neko sigurnije mesto gde bi bila deaktivirana.
– Očev plac nadovezuje se na moj. Deca mi se plaše da prođu tuda – kaže Drago, dodajući da s Ivom u kući žive supruga i ćerka.
Naš sagovornik navodi da Mihaljevići pozovu policajce u kuću da se malo zagreju, jer je napolju hladno. Baš u trenutku kada je ekipa “Dnevnika” posetila Ivu i njegovu familiju, u domu je bila policajka koja je pila kafu. Ispred dvorišne kapije bilo je parkirano službeno policijsko vozilo.
– Da sam znao da je ovakva procedura, vratio bih bombu u vodu – ovim rečima nas dočekuje Ivo.
Priča da je tog dana kada je iz jezera, umesto ribe, izvukao eksplozivnu napravu, kašikaru stavio u ruksak i biciklom se zaputio kući.
– Sednem na bicikl, pođem kući, pa razmišljam – ako je vratim, može da eksplodira. Ne mora neko da pogine, dovoljno je da napravi nekakvu štetu. Bomba je nova, kao iz fabrike da je izašla, nije ni oksidirala. Odem u policiju, tamo mi kažu da idem kući, da će neko doći do mene. Mislim se, doći će da je nose, a oni stigli, snimili mesto gde sam je ostavio, ogradili šupu trakom i evo već treću nedelju je čuvaju. Ovako su pazili samo na Slobodana Miloševića – govori Ivo Mihaljević.
Starina ne krivi policiju za to što mu se dešava. Pokazujući na policajku koja je sedela s nama za stolom veli: “Ovo je moje dete, sve su ovo moja deca”. Nezadovoljan je, međutim, procedurom u ovakvim slučajevima.
– Pa šta bi bilo da sam izvukao granatu?! Policijsko vozilo non-stop mi je ispred kuće, ko zna šta misle u komšiluku o nama, kakve se priče raspredaju – jada se Ivo.
Izvor: Dnevnik
|
|
 |
ex_deda Banovan! *28*

|
Datum registracije: 08 Okt 2006 Poruke: 7256

|
|
Nekazu da li je aktivirana pa nije explodirala.
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|