www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Opera tužila Microsoft
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
dreamwalker
*dragancee*
<b>*dragancee*</b>

Datum registracije: 06 Apr 2007
Mesto: * in the dream *

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 14, 2007 4:50 pm    Naslov poruke: Opera tužila Microsoft Na vrh strane Na dno strane

Norveška kompanija Opera Software tužila je Microsoft Evropskoj komisiji zbog toga što je Internet Explorer sastavni deo svih operativnih sistema ovog proizvodjača, što konkurentske web pretraživače, medju kojima je i Opera, stavlja u neravnopravan položaj.

U žalbi koja je Evropskoj komisiji predata u sredu navodi se da Microsoft krši dogovorene web standarde i zloupotrebljava svoju dominantnu poziciju na tržištu računara time što uz Windows paket nudi isključivo Internet Explorer.

Opera od Komisije traži da naloži kompaniji Microsoft da prestane da isporučuje Windows uz koji dolazi i Internet Explorer, ili da u paketu ponudi i neki od alternativnih pretaživača.

Pitanje web standarda je bitno jer će se dizajneri, ako ih se ne pridržavaju sve kompanije, pri kreiranju sajtova rukovoditi onima koje koristi pretraživač u najširoj upotrebi - Internet Explorer.

Portparol kompanije Microsoft u Briselu nije želeo da komentariše tužbu, a predstavnici Opere dodaju da govore u ime svih ljudi kojima je dozlogrdilo to što im monopolisti uskraćuju pravo izbora, prenosi PCworld.com.

(MONDO)

D@cha
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 91

Datum registracije: 02 Apr 2007
Mesto: 13 krug pakla

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 14, 2007 4:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikada ne koristim explorer vec Operu i FireFox i super su . itreba da ihdobiju na sudu

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 41

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 14, 2007 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koja glupost .. kao prvo i prvo Opera je zesce djubre od programa tako da to ne bih nikad koristio .. ne vidim samo kako misle da dobiju na sudu takvog giganta kao sto je Microsoft ..

ice_baby_ice
>Полицајац<
<b>>Полицајац<</b>

Godine: 37

Datum registracije: 08 Jul 2007
Mesto: Svuda po malo...

spain.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 14, 2007 9:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

internet explorer je tako los program da ja ne znam ko ono jos koristi, ja mislim da je ono cist promasaj. Opera i mozila su 10000000000000000 puta bolja od IE...I neka su ih tuzili i treba da dobiju kad narodu uvaljuju tako bedan program kao sto je internet explorer

red_devil
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 09 Sep 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Pet Dec 14, 2007 10:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky je napisao/la sledeće:
Koja glupost .. kao prvo i prvo Opera je zesce djubre od programa tako da to ne bih nikad koristio .. ne vidim samo kako misle da dobiju na sudu takvog giganta kao sto je Microsoft ..

Haha... Pravit cu se da to nisam cuo... Ne znam koliko znas o programiranju i o tome da se jedino Opera drzi svih propisanih standarda... ali nije vazno...

A Microsoft je gigant... ali je ipak na EU sudu izgubio skoro 500 mil. eura pre 3 meseca, sada na tom istom sudu su optuzeni za ovo sa Browserom... Mislim da nece bit bas tako lako...

drajman
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Maj 2007

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 12:05 am    Naslov poruke: opera je super Na vrh strane Na dno strane

ja mislim da je opera najbolji browser koristim ga vec 2god mislim da je mnogo bolje od explorera.

kosta00
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 02 Jun 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Boky je napisao/la sledeće:

1. Opera je odavno imala ugradjenu funkciju Tabova i zoom a IE je tek ugradio to sa 7.
2. Opera je poznata po tome da je najbrzi browser a pri tom guta malo rama i prostora na HD.
3. Bezberdnija od IE bar 9999999999999999999999999999999999 puta
4. Opera ima igradjene Mail, Chat funkcije kao i Notes opciju
5. Opera otvara WAP sajtove.
6. Drzi se svih standarda
7. Ima ugradjeni RSS citac
8. Lako upravljanje Cookies i drugim sitnicama.
9. Precice misem
10. Ima verzije za mobilne telefone koje su zasnovana na Javi, a ima i za smartphone. Ie ima samo za PDA i Smartphone--s sa windows-om.

Itd. I ti kazes da je "Opera je zesce djubre od programa". Taki kao ti ne informisani, i treba da ostanete zrtve prokletog IE, da vas virusi svakodnevno kose, da Microsoft spiunira na svakom koraku... Samo zato sto ste navikli da koristite IE, i nikada se niste usudili da koristite alternative kao sto je FireFox i Opera.
I samo da te pitam: Da li si ti ikada koristio Operu, kad mozes tako da pricas o njoj?
EU prema Microsoft-u ima stav da je monopolista i tako po mojoj proceni, da ce Microsoft opet ostati laksi za nekoliko miliona.
I Koreja (sad neznam koja) je isti stav zauzela prema Microsoftu kao i EU.

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 12:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bravo Opera, naprijed Opera.

Definitivno najbolji, najpotpuniji, najsigurniji i meni osobno nejljepsi browser, i nadam se dace dobiti tuzbu i dabogda MIcrosoft jednog dana (ubrzo) bankrotirao (samo sto ne vjerujem da ce se to desiti).

Bojan_kralj
~Angel azul~
<font color='blue'><b>~Angel azul~</b></font>

Godine: 35

Datum registracije: 23 Apr 2007
Mesto: Debela 'ladovina

spain.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 12:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ma koji bre crni internet explorer, ja mislim da je to nesto najgore sto je microsoft ikada napravio, radije ne bih vise nikad primirisao internek kada bi morali samo IE da koristimo. Opera je zakon, koristim je od kada znam za net i prosto sam odusevljen, iskreno se nadam da ce dobiti tu tuzbu i pokopati propalitet od programa zvani internet explorer

Nema 'leba bez motike...reče lopov i motikom razbi izlog pekare !

dence
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 15 Maj 2007
Mesto: beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 1:05 am    Naslov poruke: ma opera je zakon Na vrh strane Na dno strane

Uprawu su ljudi iz opere zasto ih odwajaju. . Imam internet 6 godina i mogu reci da operu koristim od kada sam je pri put wideo. . Iskreno nemam nista protiw explorer, neka naprawe anketu izmedju opere mozile i explorera, tako ce najbolje ljudi wideti koja je najbolja. . .

red_devil
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 09 Sep 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 1:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@kosta00

Ma ne vrijedi ljudima objasnjavat... a i vidis da je to nekakav pocetnik... reci da je IE bolji od Opere, za to treba imati petlju... haha

coco_bill
Zli carobnjak-lingvista
Zli carobnjak-lingvista

Godine: 46

Datum registracije: 22 Mar 2006
Mesto: Novi Sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 15, 2007 2:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Molim vas da se ne svađate oko toga. Ni ja se nisam najbolje snašao sa Operom (koristim Firefox), ali i dalje ostajem pri tome da je IE samo nužno zlo.
IE držim na računaru za "ne daj Bože", a koristim ga samo za neke chatove.

ı¤¤¤¤¤¤¤¤ı••••••••••••ı

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Opera tužila Microsoft Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon