:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Ljubitelje ekstravagantnog odmora i egzotične arhitekture obradovaće vest da će uskoro, uoči Nove godine, u Dubaiju, gostima vrata otvoriti prvi podvodni hotel na svetu. Ako se zna da je u podizanje ovog podvodnog džina, koji je dobio ime „Podvodno odmaralište Hidropolis” (Hydropolis Undersea Resort), uloženo 600 miliona dolara, ne čudi nestrpljenje s kojim se očekuje njegovo otvaranje. Na ogromnoj teritoriji hotela smešteno je 220 soba sa plafonima kroz koje se otvara pogled na podvodni svet Persijskog zaliva. Izgradnju „Hidropolisa” potpomogao je sam prestolonaslednik Dubaija i ministar odbrane Ujedinjenih arapskih emirata, šeik Mohamed ben Rašid al Mahtum, poznat po strasti prema ekstravagantnim i neobičnim idejama. Na zamisao da izgradi podvodni hotel došao je još 1999. godine nemački arhitekta Joahim Hauzer.
„Hidropolis” se sastoji od obalskog i podvodnog dela, koji se spušta na 20 metara dubine. U tom delu su smeštena dva restorana i nekoliko barova, salon lepote, banjski centar, zlatara, nekoliko butika, plesna dvorana, bioskop i komforna konferencijska sala s providnom kupolom. Za najmlađe je izgrađen „dečji svet”, dok će se zabavne i kulturne manifestacije održavati u specijalnoj nadvodnoj sali na otvorenom, prenosi Lenta.ru.
Bezbednost hotelskih gostiju ispod vode garantovaće specijalan protivraketni sistem. Sa obale se u podvodno „carstvo” stiže specijalnom žičarom kroz podvodni tunel dug 300 metara. Gornji deo tunela je providan, tako da od samog početka život u „Hidropolisu” postaje fantastično putovanje.
U hotelskim sobama i holovima, obećavaju projektanti, nalaziće se fontane, a enterijer bez oštrih uglova i linija, dopunjavaće igra veštačkog i prirodnog svetla, koja će kod gostiju izbrisati osećaj za vreme i prostor. Ideja podvodnog hotela pokazala se izuzetno primamljivom i uspešnom, privukavši ogromnu podršku investitora, tako da je prerasla u izgradnju cele svetske mreže.
Kompanija „Kresent Hidropolis Rizort” (Crescent Hydropolis Resort), kojoj propada hotel, već je pregovarala sa administracijom kineskog grada Ćindao po pitanju izgradnje novog podvodnog građevinskog kompleksa "Hidropolis Chindao". (Tanjug)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
eh da mi je......da me neko odvede tamo
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
| dameski je napisao/la sledeće: | eh da mi je......da me neko odvede tamo  |
Ma odveo bih te ja vrlo rado ali nikako da ubodem par sedmica na lotou.... ne znam da li bi mi jedna bila dovljna...!
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Bogami .. ne znam ja koliko je ovo bezbedno .. pod vodom .. nikad ne znas sta moze da se desi .. a isto tako ja volim brate kad odem u hotel da otvorim prozor i da uzivam u pogledu na prirodu
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
deeda Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 02 Jun 2007 Poruke: 34

|
|
Neznam! ali Mi smo bili u Dubaj 14,Dana u Oktobar Lepo je i Prelepo i dosta skupo ali nije ni puno skuplje od Beograda!!!! Sto se tice Odmora!!!
|
|
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Da su kise potrajale jos koji dan Mi bi imali podvodnu drzavu ili bar deo nje (citaj jug Srbije)a to niko nemoze da napravi
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|