:: |
| Autor |
Poruka |
Shiseido N-SNG-J06

|
Datum registracije: 26 Apr 2007 Poruke: 10229

|
|
Čitanje pri slaboj svetlosti ne škodi očima, nema potrebe piti osam čaša vode dnevno da bi čovek ostao zdrav, a to što neke žene briju noge, ne znači da će im dlake brže rasti.
Dva američka istraživača analizirala su sedam uvreženih verovanja i potražila naučne dokaze za njih. Ispostavilo se da, uprkos mnogo puta ponavljanom savetu da treba piti osam čaša vode dnevno, za tu tvrdnju nema nikakvog naučnog dokaza.
Takodje, dokaza nema ni za tvrdnju da čitanje pri prigušenoj svetlosti škodi očima: većina oftalmologa kaže da je malo verovatno da će to uticati na vid, jedino što čovek tada više žmirka, trepće a može da ima i problema sa fokusiranjem.
Ni dlake ne rastu rastu brže i postaju oštrije nakon brijanja, a neće vam se ni prispavati ako jedete ćuretinu. Ćuretina sadrži aminokiselinu triptofan, koja učestvuje u procesima spavanja i kontrole raspoloženja. Ali, istu količinu triptofana sadrže i piletina i mlevena govedina. Pre će biti da je pospanost rezultat toga što se za Božić jede i pije više nego obično.
Mit da čovek koristi samo 10 odsto mozga datira još iz 1907, ali savremena snimanja pokazuju da nema nijednog dela mozga koji miruje ili je potpuno neaktivan.
Ideja da dlake i nokti nastavljaju da rastu posle smrti potiče, verovatno, iz horor priča. Naučnici kažu da se koža suši i skuplja posle smrti, pa otud dlake i nokti izgledaju duži.
Mobilni telefoni su opasni u bolnicama: uprokos široko rasprostranjenom uverenju, istraživanja su pokazala da mobilni minimalno mogu da utiču na funkcionisanje medicinske opreme.
(Beta/Rojters)
|
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
Ne samo sto se tice zdravlja nego postoji i dosta nekih stvari koje su po recima naucnika nemoguce ali postoje ljudi koji su to otkrivali polako ..
U jednoj emisiji koja se zove " mythbusters " grupa ljudi probava da proradi na tim nemogucim misijama bilo da su zdravstvene ili bilo koja .. mnogo mi se svidja ta emisija.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
| Shiseido je napisao/la sledeće: |
... Dva američka istraživača analizirala su sedam uvreženih verovanja i potražila naučne dokaze za njih. .....
(Beta/Rojters) |
Ne kazem ni da su u pravu ni da nisu, ali ipak mislim da je potrebno malo ozbiljnije ispitivanje da bi se nesto potvrdilo ili ne...
|
|
|
| |
|
 |
belson Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Dec 2007 Poruke: 10

|
|
|
a na koji kanal ti je ta emisija?htela bih da je odgledam....pozdrav boki!
|
|
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
| belson je napisao/la sledeće: | | a na koji kanal ti je ta emisija?htela bih da je odgledam....pozdrav boki! |
benson .. imas na dosta kanala .. ja gledam na Spike TV
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
belson Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Dec 2007 Poruke: 10

|
|
| |
|
 |
please Odomaćeni član

|
Datum registracije: 25 Apr 2006 Poruke: 1427 Mesto: pogresna drzava

|
|
| Dejan71 je napisao/la sledeće: | | Shiseido je napisao/la sledeće: |
... Dva američka istraživača analizirala su sedam uvreženih verovanja i potražila naučne dokaze za njih. .....
(Beta/Rojters) |
Ne kazem ni da su u pravu ni da nisu, ali ipak mislim da je potrebno malo ozbiljnije ispitivanje da bi se nesto potvrdilo ili ne... |
beta/rojters pomalo lupa svasta pogovu ono o mobilnom...
a da ne kazem kako za nas za curetinu i aminokiselinu triptofan bas mnogo briga
|
_________________ www.ONE.org |
|
| |
|
 |
sansei Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Okt 2007 Poruke: 89 Mesto: Sarajevo

|
|
|
neka dva tamo lijeva naucnika su bili toliko besposleni da su se odlucili ovo radit,ma ja,bas cu vjerovati njima na rijec da su iole ozbiljni ne bi imali vremena za ove gluposti,pa jos pritom amerikanci haha
|
_________________ biti pokoren,a vladati osvajacem- najveca je zenska vrlina! |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Jedna mala ispravka: mit je da se koristi samo 2% mozga, a ne 10%.
A u stvari, mozak je najviše zaokupljen vidom (da ne kažem "gledanjem") što je jako složen proces.
| belson je napisao/la sledeće: | | je l ima na total tv-u? |
Bre, imaš na "Discovery"...
|
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | Jedna mala ispravka: mit je da se koristi samo 2% mozga, a ne 10%.
A u stvari, mozak je najviše zaokupljen vidom (da ne kažem "gledanjem") što je jako složen proces.
|
....Koliku bi onda glavu i mozak trebale da imaju neke male zivotinjice koje takodje imaju dobar vid?
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| Dejan71 je napisao/la sledeće: | | coco_bill je napisao/la sledeće: | Jedna mala ispravka: mit je da se koristi samo 2% mozga, a ne 10%.
|
....Koliku bi onda glavu i mozak trebale da imaju neke male zivotinjice koje takodje imaju dobar vid?  |
Pa i slonovi imaju veći mozak od nas pa opet nisu još napravili točak.
Veličina mozga nije bitna nego ovde govorimo o aktivnosti mozga.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|