:: |
| Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Lakota indijanci, najveća grupa sjevernoameričkih Indijanaca čiji se rezervat proteže unutar pet saveznih država, proglasila je nevažećima sve ugovore koje je ikad potpisala s SAD-om i proglasila neovisnost. Pobunu su pokrenuli potomci poznatih poglavica Bika Koji Sjedi i Ludog Konja, navodeći kako će uvesti vlastite putovnice, vozačke dozvole i ostale dokumente, te ukinuti poreze. "Više nismo američki državljani, pozivamo ostale koji žive u rezervatima da nam se priključe" poručuju Lakote.
AFP
Telegraph
monitor.hr
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
Boky ¤ The King of Kolo ¤

|
Godine: 41
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner

|
|
|
Tako je majstori !! .. Prvo vi .. pa ce onda Meksikanci i ostala spanska religija .. i ostade Bush bez ikoga
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Glavni razlog za otcepljenje je što nije ispoštovan ogroman broj dokumenata koji su potpisali sa vladom SAD. Kako kažu (što i jeste istina), to su samo "bezvredne reči na bezvrednom papiru".
Najpoznatiji član Lakota plemena je Bik koji sedi koji je izvojevao jedinu pobedu Indijanaca protiv vojske SAD kod Litl Big Horna. Tamo je ubijen general Kaster koji je i danas za Amerikance heroj iako su i njegovi vojnici smatrali da definitivno nije "čist pod skalpom" (da je živ, već bi pustio korenje u Hagu).
| Boky je napisao/la sledeće: | | Tako je majstori !! .. Prvo vi .. pa ce onda Meksikanci i ostala spanska religija .. i ostade Bush bez ikoga |
Zaboravio si na Crnce, Havajce, Eskime... Ojha!
Pogotovo Teksašani. Pre 10-ak godina su isto hteli da se otcepe, pa od toga nije bilo ništa. Ne mogu da se setim zbog čega...
Lakota je u stvari federacija sedam plemena.
Ovo je zastava Oglala Sijuksa. Tačnije, Sijuksi jesu Lakote, ali na njihovom jeziku "Sijuks" znači "zmija" u uvredljivom smislu.
Šlag na tortu: teritorija koja želi da se odcepi.
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Prije ce se Kurdi otcijepit od Francuske nego ovi Lakota Indijanci od SAD
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| aureliano je napisao/la sledeće: | Prije ce se Kurdi otcijepit od Francuske nego ovi Lakota Indijanci od SAD  |
Sačekaj samo da to krene lančano. Postoji još jedan rezervat sa Apačima (Apačerija).
Svaka zemlja ima svoje Kurde.
|
|
 |
jerotije rank

|
Godine: 43
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676

|
|
Nadam se da ce Srbija biti prva zemlja koja ce zvanicno priznati ovu drzavu.
Ja da se pitam, mi bismo vec imali njihovu ambasadu u Beogradu.
|
|
|
| |
|
 |
Nikola Vrkes Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 35
Datum registracije: 22 Dec 2007 Poruke: 1 Mesto: Bijeljina

|
|
To, napred Indijanci, kako ce da mi bude drago da zivim u dobu kad se raspada USA, oni su srusili CCCP, Jugoslaviju i mnoge drzave, sve se vraca sve se placa.
[Edit by coco_bill: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] je zabranjeno Pravilnik-om. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako želite nešto da naglasite.]
|
|
|
| |
|
 |
Bajadk Odomaćeni član

|
Godine: 51
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark

|
|
|
he odcijepit ce se oni, ali kad im Bush posalje nacionalnu gardu predomislit ce se. isto ka crnci tokom onih demonstarcija 90-tih u LA.
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Ala mi je drago nemate pojma koliko . Vreme je da i njima neko malo kopa po drzavi samo jos crnci da pocnu da traze teritorije i onda su svetski policajci nacisto ugasili ,A trebali bi im mi prvi cestitati drzavu
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
DooX Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Nov 2007 Poruke: 91

|
|
|
Ima svaku noc unazad nedelju dana na History channel miniserija koja se zove Chiefs...Govori o najvecim Indijanskim poglavicama,pa ono sta je njima Amerika radila i pre gradjanskog rata i posle je cist masakr...
|
|
|
| |
|
 |
|