:: |
| Autor |
Poruka |
škorpijica ~ noćna mora mnogih ~

|
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 59506 Mesto: ....tamo gde Dunav ljubi nebo...

|
|
Najbolji srpski dečji pesnik Ljubivoje Ršumović, koji je u 2007. godini proslavio 50 godina uspešne književne karijere a pre nekoliko dana dobio nagradu za životno delo Udruženja književnika Srbije, ocenio je da je „definitivno sramota za srpsku kulturnu scenu emisija ´Veliki brat´” koja se svakodnevno emituje na programu Televizije B92. Ršumović, koji je ostao upisan kao jedan od velikih majstora televizije kao urednik programa za decu i koji je autor više od 100 emisija „Fazona i fora” koje se i danas emituju, za vrstu programa kao što je „Veliki brat”, imao je samo jednu reč - „katastrofa!” Na pitanje Tanjuga šta smatra da je bilo dobro u kulturi Srbije, on je odgovorio: „Bilo je dosta lepih, korisnih i uspešnih ostvarenja i predstava, ali bih izdvojio predstavu na ovogodišnjem Belefu ´Trt, mrt, život ili smrt´ mlade Ane Tomović”.
Ršumović je objasnio da je Tomovićeva uspešno parafrazirala Šekspirovog „Hamleta”, a naslov je „pozajmila” od Laze Kostića koji je tako preveo početne stihove Hamletovog monologa „Biti il´ ne biti pitanje je sada”.
Autor više desetina knjiga, Ršumović je odabrao kao knjigu po kojoj će pamtiti 2007. godinu antropološko delo „Moć mita” Bila Mojersa pisano na osnovu razgovora sa Džozefom Kembelom.
Prema rečima Ršumovića, obojica su veoma dobri poznavaoci mitologija i istorije civilizacija, ali i savremenog društva koje posmatraju i analiziraju koz mitološku vizuru iz tog specifičnog ugla, otkrivajući nam koliko smo još uvek duboko vezani za mitove. (Tanjug)
|
"Znas, crne rupe nastaju kada se um ubrza do beskonacnosti, ali u negativnom smislu, tako da u njima nema nicega. Nema prostora. Vremena. Nema drugih ljudi. Nema cak ni tebe. U crnim rupama mozes lepo da se zezas. Lebdis iznad zemlje. Slusas rock'n'roll. Dozivas kisu ili maznes neku lepu ribu. Samo je bezveze kad se probudis." |
|
| |
|
 |
dameski Prijatelj foruma

|
Godine: 44
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130

|
|
sta je sve sramota pa se pusta na televiziji
mada pogledam po neki put, isto mislim da je bzv ali neka se pusta pa nek narod gleda ako voli
samo, treba onda i za svakog ponesto, nek se malo kulturne televizije kao sto su art, politika, itd, normalizuju pa nek puste nesto i za umetnike....
svako prema svojim sklonostima
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
| |
|
 |
Dejan71 Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 17 Feb 2006 Poruke: 305 Mesto: NBGD

|
|
| dameski je napisao/la sledeće: |
....svako prema svojim sklonostima  |
Lepo receno samo bih se ovde nadovezao i malo prosirio...: Kakvi gledaoci takva televizija, kakav narod takva drzava.... ili cemo se pozvati na onu cuvenu : .... uvek je neko drugi kriv
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Ne kažem da je VB nešto dobro (što i nije), ali oduvek mi je emisija "Fazoni i fore" bila očajna. Priučeni i umišljeni glumci (od onih sa "konopa i koca", do sinčića i ćerkica), bajati vicevi, grozne pesmice koje kao da su stamburane u 5 minuta pod pretnjom pištoljem i da ne spominjem dalje...
|
|
 |
kosta00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243

|
|
Ma VB cista glupost . Ko jos moze to da gleda.
Da li je neko citao knjigu VB?
Onaj ko je citao, razumece ustvari o cemu se tu zapravo radi, a ovo danas je pocetak na zalost ostvarivanja ovog dela, kojeg ce jednog dana ova knjiga postati realnost, a onda smo se totalno sj***** .
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
| |
|
 |
D@cha Prijatelj foruma

|
Godine: 91
Datum registracije: 02 Apr 2007 Poruke: 4657 Mesto: 13 krug pakla

|
|
|
Kada pogledas kakvi se sve likovi pojave u VB sve ti je jasno kakav smo mi narod.DOLE VELIKI BRAT !!!!
|
_________________ NO COMENT |
|
| |
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
|
Covjek je sasvim u pravu. Veliki Brat - jos vece zaglupljivanje...
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
| |
|
 |
anonimus88 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 05 Nov 2006 Poruke: 7

|
|
eh eh eh,dragi moji prijatelji,slazem se sa vama i sa rsumom da je VB sramota,ali u bukvalnom smislu,isto tako je istina da na tv-u nema skoro nista zanimljivo da se pogleda,pa ja sam ili na kompu ili napolju konkretno,koja je svrha VB-a?par budala koji se provociraju,hm,tako npr nemamo nijednu bas bas extra domacu seriju da pogledamo na tv-u,ma uzas,da ne smaram vise xe,sto neko rece,kakav narod takva drzava,nazalost
|
|
|
| |
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 46
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
| kosta00 je napisao/la sledeće: | Ma VB cista glupost . Ko jos moze to da gleda.
Da li je neko citao knjigu VB? |
Misliš na knjigu "1984" Džordža Orvela?
|
|
 |
kosta00 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 02 Jun 2006 Poruke: 243

|
|
| coco_bill je napisao/la sledeće: | | kosta00 je napisao/la sledeće: | Ma VB cista glupost . Ko jos moze to da gleda.
Da li je neko citao knjigu VB? |
Misliš na knjigu "1984" Džordža Orvela?  |
Da upravo na tu knjigu i mislim.
|
_________________ --------------
100010100100001001001011011101010010101010010101000010001001 |
|
| |
|
 |
ivana.iva Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 32
Datum registracije: 19 Nov 2007 Poruke: 1

|
|
ja ne mogu da kazem da ne gledan vb jer ga gledam,a li ne preterano i ti isklucivo jer mi je smor i jedva cekam da se zavrsi ovaj serijal pa da pocnu da pustaju nesto normalnje
|
|
|
| |
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|